28.3.07

Onsdag 27 mars

Hej igen!
När detta skrivs är jag arg.
Riktigt arg.
Har just varit hemma hos Tobbe Hulterström (tack för titten, Tobbe!) och sett Sverige förlora EM-kvalmatchen mot ett lag som spelade i samma färger som min moderklubb Gustav Adolfs IF. Tror faktiskt att GAIF hade slagit Nord-Irland, men det klarade inte Sverige av.
Bedrövligt pinsamt var orden, sade Bull.

Den enda trösten i bedrövelsen var att Myhre kastade in två bollar mot Turkiet så att Norge inte vann....

Helgen tillbringades annars mestadels i Solberghallen. Där hade jag förmånen att få hjälpa till under Tigers Cup.
Måste säga att jag är grymt imponerad över arrangemanget. Allt flöt på som det skulle och det kändes som om deltagarna var nöjda.

Inmarschen inför finalerna var riktigt mäktigt. Vore kul att få uppleva det i en elitseriepremiär med Nors A-lag någon gång.

Störde mig dock på en sak. Nämligen hur många lag det är som inte har riktiga dräkter. Bland annat var det två lag vars matchställ var västar med nummer på!
Allvarligt talat!
Hur oseriöst får det bli. Jag såg också mängder med lag som hade olika shorts och till och med lät spelare ha långbyxor på sig.
Det kanske inte är en stor sak, men jag menar att om innebandyn ska bli stor och seriös här i Norge måste vi som håller på med sporten ta det seriöst.

Jag skönner att det är en ekonomisk fråga, men så dyrt kan det ikke vara att köpa riktiga matchställ till sina lag.
Att det under en cup är lite si och så med drakterna är en sak, men jag vet att vårt Gutt-lag (födda 90 och senare) under säsongen mött spelare med fotbollströjor med Ronaldinho och Henrik Larsson på ryggen.

När man ska starta upp lag får man helt enkelt se till att det finns nok med pengar. Så svårt kan det heller inte vara att få en sponsor att ställa upp och betala delar av ett matchställ mot ett tryck på tröjan.
Vi må starta noe sted hvis innebandyn ska bli stor her i landet og her ser jag att noe må göras.

Fick i dag veta att en norsk tradition är att på skärtorsdagen samlas på en strand för att festa, grilla och umgås.
De är inte kloka de där norrmännen.

Själv tänker jag tillbringa påsken på trygga adressen Barrvägen 10 i Habo. Dags att åka hem och äta upp sig lite med andra ord. Glädjer mig redan till att få smaka mamma Lenas påskmat.

Noterar förresten att man inte tycks gilla hockey så mycket i Karlstad. Hur ska man annars förklara den korta hockeysäsongen. Enligt en viss "Kingen" börjar ju säsongen i mars. Den tycks sluta där också....

ha det så hörs vi om en uke.

21.3.07

En härlig känsla

Hej igen!
Ledsen det dröjt så länge, men nu har jag lovat mig själv att skriva minst en gång i veckan. Onsdag-kvällar kommer jag att skriva en blogg.

Det har annars hänt en hel del sen sist. Syftar då givetvis på två seriesegrar. Först med Dream Team. Detta i en match där jag mest kommer att minnas hur snabbt jag fick komma ut efter min utvisning.
Det fanns ingen klocka i hallen utan seket hade en egen matchklocka. Just när jag satt mig ner frågade jag om de hade koll på när jag skulle in. Svaret blev om 30 sekunder. Jag blev givetvis paff, men gick ut på banan.
Domarna anade dock oråd och jag kallades tillbaka för att sitta av mitt straff.
Enligt domarna och seket hade jag 12 sekunder kvar.
Så totalt satt jag nog utvisad i 50 sekunder cirka. Och då var jag där ändå två gånger!
Bara i Norge. Bara i Norge.

Så till min andra norska serieseger. Med Nors A-lag. Det var givetvis en helt fantastisk känsla, inte minst på det sättet killarna gjorde det.
Att i en så avgörande match explodera med tre mål på 49 sekunder är otroligt.
Rådes time-out i det läget måste vara nån form av rekord när det gäller tidiga timeouter förresten.

Kul oxå att det var gamlingarna Linko och Manne som visade vägen i början. De taggades tydligen extra av de inhyrda cheer-leaderstjejerna.

Nu handlar det om att ladda om inför kvalet. Det kommer faktiskt bli mentalt jobbigt. Det frestar på att spela en hel serie som vi gjort och när den är slut är man som spelare lite tom.
Men för oss handlar det nu om att inse att säsongen inte helt är slut.
Samtidigt känner vi ingen press på oss utan Bergen är en ren bonus.

Som Kingen mycket riktigt påpekat börjar hockeysäsongen i mars i Karlstad. Det gör den även i Örnsköldsvik. Glädjer mig att få åka med Caj till Karlstad och se en finalmatch mellan Färjestad och Modo.

Ha det bra fram till nästa onsdag!