26.9.07

Vilken härlig höstdag

Onsdag igen og det er dags att blogga.

Just onsdagar syns jeg er en meget bra dag. Det är liksom mitt i veckan och helgen börjar närma sig. Det är särskilt kul nu när det är innebandymatcher nästan varje helg.
Det som är tråkigt med onsdagar är att det då inte är någon innebandyträning.
Det i sin tur gör onsdagar till en skön lite frizon mitt i veckan. Det är också den dagen jag oftast enbart ägnar åt mig själv.
Tror det är viktigt med lite kvalitetstid där man bara gör exakt det man känner för själv.
I dag har det inneburit en promenad i elljusspåret i skogen utanför jobbet. Helt fantastiskt höstväder att gå i. Efter det har jag ätit en god middag (tortellini med pastasås) och resten av kvällen lär innebära fruktsallad med nötte samt TV o Playstation (tack Fox för att du kom ihåg att ta med mitt minneskort!).

På tal om playstation släpps FIFA 08 i morgon. Det måste köpas!

På tal om att släppas kommer Lars Winnerbäcks nya skiva ut här i Norge nu på måndag. Missa inte den. Missa heller inte Springsteens nya som kommer i veckan. Har laddat den från internet, den är grym. Ska givetvis köpa den oxå. Originalet är alltid bättre än nedladdning utan konvolut etc.

www.mullsjoais.se har man också börjat med bloggar. Kul, jag läser Pelles och Franssons varje dag. Gå gärna in och läs.
Men lite kul är det att de är ett år efter oss. Själv har man ju bloggat ett tag.

Elitseriepremiär den gångna helgen. Klart det kunde känts bättre än att torska med 3-12. Lördagskvällen ägnade jag åt att deppa i min ensamhet, kommer aldrig kunna vara social efter en förlust. Den dagen jag känner att jag kan festa eller vara trevlig efter att vi förlorat kommer jag att lägga. Då har jag tappat all drivkraft.
Men förväntar jag mig inte att alla ska vara sådana som jag så jag är inte sur på de som faktiskt var ute efter förlusten.
Alla får göra som de vill, men jag kommer alltid att behöva en kväll med depp innan jag kan gå vidare.

På söndag hoppas jag att jag slipper deppa. Då spelar vi ju mot Sarpsborg. Kan vi ha samma inställning och tro på oss själva som vi hade mot Fjerdingby ska vi kunna ta en skrällpoäng.
Nu har jag själv spelat Sarpsborg som seriemästare på Nordic Bet och jag håller de som ett mycket komplett och svårmött lag.
Ändå är jag förhoppningsfull inför söndag. Jag tror vi har några bra lösningar på hur vi ska möta Sarpsborg.
Så se till er att pallra er till Solberghallen söndag 17.00. Då hoppas jag att vi tar Nors första elitseriepoäng på mycket, mycket länge.

Härlig vecka detta. Både NHL och elitserien startar ju. Detta är säsongen då Modo ska ta sitt andra raka SM-guld. Vägen dit började med enkla 5-4 mot Djurgården i tisdags. Givetvis avgjorde hemvändande Magnus Wernblom.
Ändå var han besviken efter matchen då han tyckte han spelat så dåligt.
Snacka om inställning!
Wernblom är kung!

Hörs på onsdag

19.9.07

Äntligen seriepremiär!!

Hallå, ja!

Efter att ha skrivit ganska sent några veckor i rad tyckte jag det var dags att skriva tidigt. Därför är bloggen redan ute så här på eftermiddagen.
En annan anledning är att jag faktiskt ska in till Oslo även den här onsdagen. Den här gången ska jag träffa Jesper Axell, en god vän från Mullsjö.
Han bor numer i Shangai, men är i Norge på jobb. Ska bli kul att träffa honom igen.

På tal om Mullsjö var det ju där vi var på ett matchläger i helgen. Många spelare chockades nog av ödemarken vi bodde i samt det primitiva boendet.
Tror inte jag får förtroendet att ordna något mer läger i fortsättningen, i vart fall inte när det gäller boendet. Hur som helst tycker jag att vi lyckades göra något positivt av allt och det var liksom målet med hela helgen.
Att vi som grupp skulle uppleva något tillsammans och ta oss igenom det.
Jag menar, klarade vi av att ha kul tillsammans mitt ute i buschen i stugor utan toalett och tv borde vi inte ha några problem med att mobilisera oss samma i tuffa matcher.

Och tufft lär det bli i år. Vi har ju nu äntligen kommit fram till den veckan då elitserien börjar. På lördag når jag den dagen som varit mitt mål ända sedan jag bestämde mig för att komma till Norge och Nor 92. Anledningen till att jag tackade ja var att jag ville föra upp laget till elitserien.
Nu har jag satt andra mål och det första av dem handlar om att hänga kvar.
Vad gäller premiären nu på lördag mot Fjerdingby säger jag bara så här: Roligare blir det inte.

I helgen är det även premiär för Dream Team. Vi åker till Skårehallen för att möta Lörenskog 2. Det ska bli otroligt spännande att se var vi står nu när det är division IV som gäller. Oroande nog har vi många återbud, men spelaren med fjolårets trangeste drakt lovar i alla fall att göra vad han kan för att division IV-äventyret ska börja bra.

Förresten är Bruce Springsteens nya skiva grymt bra. Fast det kunde man ju räknat ut med en gång.

Heja Rosenborg!
Kan de kan vi!

12.9.07

Sverige nästa!

Onsdag igen och jag skrivar faktiskt före 20.00.
Detta trots att jag varit i Oslo hela dagen och just kommit hem.
Anledningen till mitt Oslobesök är ett möte i den projektgrupp jag ingår i.
Dessutom passade jag på att gå en liten shoppingrunda som slutade med köp av en skjorta i den mycket trevliga Follestad.
Därefter åt jag middag på ett indiskt ställe inne i Östbanehallen. Det stället kan jag varmt rekommendera.
Deras mixed grill (lamm och kyckling) var rejält gott.

Nu sitter jag uppe hos Manne och Miriam och ser en så här långt (en halvtimme har det gått) fantastisk fotbollsmatch mellan Norge och Grekland. Grekland leder med 2-1 och det glädjer nog de många grekiska supportrar jag såg inne i Oslo tidigare i dag.

Seriepremiären närmar sig och det börjar bli dags för mig att i huvudet plocka ut ett startlag. Det är inte helt lätt ska sägas. Tycker faktiskt att konkurrensen är lite tuffare i år och det är mycket jämnare mellan spelarna i år än förra året.
Men det är bara positiva problem.
Och förhoppningsvis klarnar det en del i helgen.
I morgon, torsdag, åker vi ju till Sverige för att matcha mot bästa tänkbara motstånd. Vi möter nämligen mina två gamla klubbar BIF Fagerhult och Mullsjö AIS. Det ska bli riktigt kul. Det blir tufft att vinna, men för mig ska det bli intressant att se hur vi reagerar mot två så pass spelskickliga lag som båda de här är.

Nu står det 2-2 i ovan nämnda landskamp. Riise (vem annars) har gjort ett drömmål.

Blir kul inte bara att spela matcherna i helgen utan att träffa gamla kompisar. Och så blir det härligt att komma in i gamla hederliga Gunnarsbohallen igen.

På tal om gamla kompisar har min sanna vän och kusin Victor blivit 30 i veckan. Grattis!
Jag ser verkligen fram emot 30-årsfesten!

Hörs nästa onsdag!

5.9.07

Om livets outgrundliga vägar

Ja, jag vet att klockan är lite mer än den borde vara.
Men jag har faktiskt fått dispens av mamma Lena och pappa Kjell att skriva lite senare.

En av orsakerna till mitt sena skrivande är att jag, efter en lång dag på jobbet, direkt drog till det nya ICA Maxi på Åssiden.
Det var riktigt bra faktiskt, nästan som ICA Maxi-butikerna i Sverige.

På tal om Sverige var jag där i helgen, i världens vackraste stad, Stockholm.
Anledningen till mitt besök där var att min gode vän sedan massa år, Fredrik, gifte sig med sin Mernosh.
Efter att ha suttit i mängder med bilkö till Gardemoen var jag inte på mitt bästa humör. Men en trevlig middag på en helt ok restaurang på Drottninggatan tillsammans med Victor, Camilla och Lars gjorde susen.

Dessutom visade sig bröllopet på lördagen vara helt fantastiskt. Allt började med en utevigsel som sedan följdes av en persisk bröllopscermoni.
Jag hade aldrig trott att jag skulle få uppleva en sådan, men jag är glad att jag fick vara med i lördags.
Det var något helt annat än vår stela, svenska variant (som jag dock uppskattar för sin traditionalism och vackerhet (kan man säga så?!)).
Här snackar vi dans, fest och skratt rakt igenom. Det är mycket symbolik, men framför allt är det dans och glädje.

Kvällen blev oxå mycket lyckad med fantastisk mat, underbara tal och fantastiskt många trevliga människor. Tack alla för den upplevelsen!

Så till innebandyn. I går hade vi träningsmatch mot Berums Verk och förlorade med 4-5.
Aldrig kul att förlora, men jag bryr mig inte det minsta om resultaten i träningsmatcherna. För mig handlar det om så mycket om annat. Det är först när det börjar handla om poäng som resultaten blir intressanta.

Det alla ska veta är att jag har en grym tro på det här laget och jag har mina mål som jag jobbar efter. Den här säsongen kommer att bli annorlunda men fjolårets, men det är den här som kommer att bli den roligaste.
Jag ser fram emot den här härliga utmaningen och som jag sa, min tro på vad vi kan uträtta är oändligt stor.

Till helgen blir det lugnt. Mitt största bekymmer är att hitta någonstans att se Sverige-Danmark.

Hörs nästa onsdag!