24.7.08

Alla är nöjda - alla överlevde

Har fått påtryckningar att jag inte skrivit i bloggen både från bland andra Fox och nu senast i går kväll Gillek så därför känner jag inte att jag har något val längre.
Jag tar helt enkelt ett avbrott i semestern för att skriva några rader.
Finns dock inte mycket att berätta då min semester mest handlar om att ligga på sofflocket och titta på säsong 4 av Beverly Hills och TV-versionen av Åshöjdens BK.
Och så givetvis att spela FM förstås, nyss börjat ett nytt spel med FC Köpenhamn.

Det har också handlat om mycket trav. Första helgen hjälpte jag till med tipsen i Axevallatravets programblad och veckan efter det blev det besök både på Vaggerydstravet och så alla tre dagar på travfesten på Axevalla.
Gemensamt för alla dessa fyra dagar var två saker:
1) Jag fick träffa många gamla bekanta
2) Jag förlorade massa pengar. Har sällan gått så dåligt på trav.

Men kul var det som sagt. Bara att få träffa Sveriges bästa travtippare Johan Johansson, allti lika trevlige GT-Matts, Matmor Ulla Ullberg, Grästorpslegenden Sjöman och mannen myten legenden Peter Roos upphäver alla spelförluster.
Det var just Roos som när de tre travdagarna var slut summerade det hela: Alla är nöjda, alla har överlevt.
Ett citat som kommer att bli klassiskt.
Det kommer både jag och min vän travjournalisten Emil Persson att se till. Var så säkra.

Träffade förresten också svenske förbundskaptenen i innebandy, Kent Göransson, på Axevalla. Det gick ungefär lika bra för honom som för mig på spelet. Tur han är innebandytränare och inte travtränare.
Han trodde förresten att Tjeckien skulle bli det värsta hotet mot ett nytt svenskt VM-guld när VM avgörs i december.
Intressant. Man kanske ska lägga in ett spel på tjeckerna som vinnare av VM?!

På tal om innebandy är jag som sagt starkt inne på att Greåker blir farliga i år. De har redan värvat Jonas Mönell från svenska JIK och skyttekungen Peter Fahlström från Slevik. Och mer är på gång kan jag lova.
Håll utikik här i bloggen så lovar jag snart att avslöja den kanske största övergången nånsin i norsk innebandy.

På tal om innebandy: Grattis Mange, Simen o Mattias till U19-landslagsuttagningen! Grymt kul och ett kvitto på hur bra ni är!

Hade en mycket trevlig kväll ute i går. Började på piren med god mat, kall öl och lite drinkar tillsammans med Victor, Augustsson o Marcus. Fortsättning följde på Twin där jag träffade sjukt många "kändisar". Fisse, Gillek, Viktor, Rosen, Rallan, Ardolt, Nina och Foppa bara för att nämna några.
Grymt trevligt.

Nu ska jag iväg o spela poker hemma hos Fredriksson. Med tanke på mitt flyt med spel den senaste tiden och att jag inte lirat på länge kan det bli en dyr kväll.
Men är det semester så är det!

Lovar inget om ny blogg, men jag ska försöka att skriva snart igen.

9.7.08

Kvällen som aldrig borde fått ta slut

Vissa kvällar borde aldrig få ta slut.
Tisdagskvällen var en sådan kväll.
Och på ett sätt tog den aldrig slut.
Tisdagen 8 juli 2008 kommer alltid leva kvar i mitt minne.
Ja, Bruce Springsteen var så bra.

Jämfört med bland andra min farbror Staffan (som egentligen är grunden till att jag gillar Springsteen så mycket) och Dennis är jag bara en amatör, men en del Springsteen-konserter har jag fått med mig nu. Tror den i tisdags var min typ tionde.
Och den går lätt in på topp tre.
Detta trots att arenan Valle Hovin är en usel konsertarena och att stora delen av publiken var otroligt stel och svårflörtad.

Trots detta bjöd The Boss och hans band på tre timmar magisk underhållning.
Med så bred repertoar som han har saknar man alltid några låtar, men jag är ändå grymt nöjd med låtvalet. De flesta av mina personliga favoriter (som Thunderroad, Bobby Jean o Promised Land) var med och dessutom bjöds det på flera rariteter som From Small Things o Trapped.
Underbart!

Men som sagt. Valle Hovin var ingen vidare upplevelse. Inte att ta sig därifrån heller. Jag förstod snart att det var lönlöst att få tag på taxi, buss eller T-bana så det blev bara att traska ner mot Oslo centrum. Det tog sin tid, men gick bra och jag hann med tåget.
Förresten är det ju precis som chefen sjunger: Tramps like us, baby we were born to run.

I övrigt händer det inte mycket, det mesta handlar nu om att räkna ner till semestern. Blir skönt att komma hem till gamla härliga Barrvägen igen.
Och redan på söndag väntar en av sommarens höjdpunkter. Då får jag träffa Emil och Darius igen, detta för att hjälpa travbanan Axevalla med tipsbilagan till programmet för Trippeltravet.
Det blir tufft, men oxå sjukt kul.

På tal om tips. Jag tippar redan nu att Greåker vinner norska elitserien i innebandy i år.
I alla fall om de värvningar de har på gång faller på plats.
Bland annat kan de vara på väg att göra den kanske bästa värvningen i norsk innebandy någonsin.
Håll utkik i denna bloggen så ska ni få veta mer.

Blir nog ingen blogg före nästa onsdag nu, men man vet aldrig!

6.7.08

Vilken urladdning!

Nej, överskriften syftar inte till min o Augustssons helg. Den var visserligen oxå av det tuffare slaget med utgång både fredag o lördag.
Men i stället tänker jag på den tennismatch jag just sett.
Wimbledonfinalen mellan Federer o Nadal är bland det bästa jag sett inom all idrott.

De båda spelarna bjöd verkligen på allt och det var en sån där match som man aldrig ville ta slut. O givetvis måste man dra paralleller till finalen 1980 då Borg tappade sju matchbollar i fjärde set mot Mcenroe, men kom tillbaka och vann i femte. Precis som Nadal i kväll alltså även om han "bara" hade två matchbollar i fjärde sets tiebreak.
Jag höll nog egentligen lite på Federer, men faktum var att ingen förtjänade att förlora den här matchen.
Det här var idrott när den var som bäst.
Lite skillnad mot de matcher jag spelar i Mjöndalens TK för att säga det så.

På tal om Mjöndalen. Addeccoligan nästa eller vad ska kunna stoppa de?
Och nu måste väl snart även deras tränare börja tro på serieseger?!

Desto tyngre helg då för Godset. De hade 0-0 så länge i Tromsö, men så kom två hemmamål på slutet och Godset ser aldrig ut att lyckas vinna två Tippeligamatcher i rad.

Har alltså haft Augustsson på besök i helgen. Det var trevligt. Förfester med Gabbe o Krabbe o så utgång där bland andra Fanu mött upp båda dagarna. Är inte van vid att gå ut två kvällar i rad, men hade faktisk kul bägge gångerna.
Men man är grymt seg nu.

Seg var jag även i torsdags kväll efter vår tur. Det blev jag, Kjetil, Jörgen, Lars, Tom-Cato, Fredrik o Julian som tog oss turen uppför Kjösterudsjuvet. Det var inte alls vad jag förväntat mig, men en helt fantastisk tur uppför ett stenbrott. Det var klättring på hög nivå och jag ska erkänna att jag var lite skeptisk till de två stegarna på förhand, men jag lyckades ta mig upp.
Tur man sett senaste Indiana Jones-filmen.

Nu väntar bara en veckas jobb o så blir det semester, det ser jag fram emot. Men först ska Springsteen avnjutas på Valle Hovin på tisdag.
Efter att ha läst recensionerna från helgens konserter i Göteborg är mina förväntningar skyhöga. Det här verkar vara konserter utöver det vanliga. Även med Springsteen-mått mätt.

Hörs på onsdag!

2.7.08

Aktiv

Försäsongen för laget är slut.
Min har just börjat.
Känns lite så i alla fall med tanke på hur aktiv jag är om dagen.
I tirsdags var det fotboll på Berskog och nu har jag nyss kommit hem från ett pass på Akropolis.
Men nej, jag har inte gymat. I stället har jag och Jaxx mött Chris o Tonyi beachvolleyboll, de har faktiskt inomhusbana på Akropolis.
I väntan på Chris o Tony värmde jag o Jaxx upp med en squashmatch som jag lite överraskande vann med 12-10 i tredje o avgörande set.
Lika bra gick det inte i volleybollen. Jag o Jaxx var nog båda ganska säkra på seger, men det blev förlust med 14-16 i femte o avgörande set.
Avgörande var tredje set där vi ledde med 14-2, men tappade med 14-16.

Mitt självförtroende är därför inte på topp för dagen. Jag var pissdålig på fotbollen i tisdags o lika dålig på volleybollen.
Har nog blivit lite väl mycket öl och chips under fotbolls-EM.

På tal om EM. Grattis Spanien och framför allt då de FYRA Liverpoolspelarna. Tack Einar för påminnelsen, jag hade oförlåtligt nog helt glömt bort Arbeloa. Nu hoppas jag att de här fyra tar med sig formen och vinnarkänslan till Liverpool, då kan det här bli en bra säsong.

Augustsson har hotat med att komma på besök till helgen. Det blir ingen lugn helg med andra ord.

Var det en ny stjärna som föddes på Marienlyst i dag? Mohammed Keitas tre mål i cupen mot Pors Grenland imponerar.
Kul!

Tung återstart på allsvenskan för Nilsson o Linkos gäng. Torsk för Nilssons Norrköping hemma mot Sundsvall o i skrivande stund ligger Linkos järnkaminer under med 0-2 hemma mot Elfsborg.

Måste erkänna att Allsvenskan känns så där het just nu. Jag ser nog mer fram emot Liverpools första träningsmatch mot Tranmere lördag 12 juli.

Till sist en uppmaning. Torsdag kväll går jag, Ketil Becher o några till en tur uppe vid Drammens slalombana. Alla som vill är välkomna att följa med. Vi möts vid parkeringen halv sju. Ta med säck och badkläder, vi ska upp till nåt tjärn.
Som jag sa: jag är sjukt aktiv om dagen!