30.7.09

Vardag igen

05.20 i måndags morse ringde väckarklockan. Slut på semestern och dags att börja jobba med andra ord.
Jag ska erkänna att jag haft bättre stunder i livet än just då.

Av olika orsaker blev det tidig semester i år och dessutom bara tre veckor i följd. Jag hoppas detta var sista gången. Det är för tidigt att börja jobba innan juli tagit slut. Visst att det är lugnt på jobbet med extremt lite barn, men jag hör till dem som inte gillar när det är lugnt på jobbet.
När jag väl är på jobb vill jag ha saker att göra. Att bara dåsa omkring gör mig bara passiv och trött. Dåsa och slappa kan jag göra hemma liksom.

Nåja, snart har första veckan gått och på måndag börjar den riktiga vardagen igen. Tycker visserligen fortfarande 3 augusti är tidigt, men på jobbet blir det både mer barn och vuxna och dessutom drar ju innebandyn igång igen.
Men har ändå en känsla av att den här hösten känns lång.
Tur att en Londonresa i början av december redan är inbokad. Ska äntligen få se mitt andralag Stoke spela live. Ska nämligen se de borta mot Arsenal, en tur jag ser fram emot.

Men jag ser också fram emot att dra igång innebandyn igen. Efter fiaskot förra gången vi var i elitserien är jag grymt revanschsugen och nu ska vi på allvar visa att Nor 92 hör hemma i eliten. Jag menar att vi nu har bättre förutsättningar att lyckas än för två år sen, men det är viktigt att vi alla inblandade inser hur mycket jobb vi har framför oss för att lyckas.
Framgång kommer aldrig gratis, jag hoppas alla är beredda på att offra en hel del den här säsongen.
Truppen jag har till mitt förfogande känns mycket spännande och det blir en utmaning för mig att ta ut ett vinnande lag av detta till matcherna.

Tror årets elitserie kommer bli uppdelad. Tunet, GIF, Fjerdingby, Greåker och Sarpsborg (eller har de tappat för många spelare?) o kanske Slevik tror jag gör upp där uppe och sen slåss övriga lag om platserna där nere. Jag tror ärligt talat att alla vi andra kan nå slutspel, men alla vi kan också åka ur. Det handlar om hårt jobb och att ha de berömda marginalerna på sin sida.

Annars handlar det mesta om Zlatan just nu. Typiskt att jag köpte en Intertröja med Zlatan i Polen. Där kastade man bort 50 kronor helt i onödan.......

Ärligt talat vet jag inte vad jag tycker om den här övergången, men nog måste Inter gjort en väldigt bra affär?! De får rejält med pengar plus en av världens bästa målskyttar i Eto´o. Eto´o är en betydligt mer naturlig målskytt än Zlatan, men vår svenska stjärna har ju många andra egenskaper som jag hoppas Barcelona får nytta av.
Missa förresten inte senaste numret av tidningen Offside. De har ett fullständigt lysande reportage om klubban Barcelona.

Har blivit en del filmtittande senaste tiden och jag konstaterar att nya Wallanderfilmerna håller hög klass och att filmen om norske krigshjälten Max Manus är ruskigt bra. Se den!

Nu har jag suttit i 45 minuter på jobbet utan några barn eller något att göra. Som sagt, jag hatar att ha det lugnt på jobb.
Tänk o varit hemma i stället. Hade hunnit många matcher på FM under den här tiden......

Nästa blogg kommer på måndag, men då dyker det faktiskt för första gången upp en gästbloggare här hos mig.
Har nämligen lovat Cathrine att hon ska få göra ett gästspel. Så på måndag kan ni läsa om hennes tankar kring sin tuffa situation.
Missa inte det!

20.7.09

Hemma igen

Det var tio dagar sen sist, men nu är jag hemma i Norge igen.
För så känns det. Norge är numer hemma.

Men det var likaväl kul att vara i Sverige på besök och träffa familj o gamla vänner.
Och Sverigevistelsen avslutades med tre nätter i Göteborg tillsammans med familjen Bentsen.
Vi bodde på Radison SAS, ett mycket fint hotell och hade en riktigt bra tur.
Shopping i Nordstan, guidade båtturen Paddan, promenad i Trädgårdsförening, god mat på Pizza Hut och fantastiska hamburgerstället Joe Farelli´s var något av det vi hann med.
Och så var vi givetvis på Liseberg, där har jag inte varit på länge.
Cathrine lyckades lura mig upp i Lisebergsbanan, men hon fick inte med mig upp i Balder, som går betydligt fortare.
Cathrine var dock väldigt nöjd med Balder-turen som hon alltså fick göra utan mig.
Lisebergsbesöket var trevligt, men den enda lilla nedturen var att Helge visade sig betydligt bättre än mig i spelet straffsparken. Han lyckades skjuta bollen i krysset, jag klarade det inte.

På tal om boll ägnades söndagskvällen åt fotbollsmatchen IFK Göteborg-Trelleborg. Må säga att nya Gamla Ullevi var en gemytlig och bra arena. Kul också att IFK gör som norrmännen, alltså har en speciell sång före matchen. Med text och gamla nostalgiska IFK-bilder på storbildsskärmen skapades en skön stämning.
Låten var inte "Gamle gress" direkt, men ändå klart godkänd.

Det samma får sägas om matchen. Visserligen var Trelleborg ganska usla, fast jag gillade Andreas Drugge, men IFK imponerade på mig och är en klar guldkandidat.
Framför allt föll jag för backlöftet Mikael Dyrestam. 17-åringen som debuterat som mittback mot AIK var nu vänsterback och fullständigt briljant.
Fortsätter hans utveckling kan han bli precis hur bra som helst.

Moldes Diouf till Manchester United. Är det något jag drömt eller är det bara ett dåligt Norgeskämt?

Zlatan till Barcelon är däremot riktigt kul. Fast undrar egentligen hur Eto´o känner sig. Han är ju ändå en storstjärna och så hamnar han liksom i en bytesaffär på det här viset. Kan inte vara så kul och hans ego kan vara det som till slut stoppar den här affären.
Men oj vad spanska ligan skulle bli intressant nästa år med Zlatan i Barcelona. Känns ju som om alla storstjärnor går dit.

Liverpool då? Ja, det har ju värvat Glen Johnsson för 220 miljoner. Jag gillar Johnsson, men var det verkligen en högerback för så dyra pengar Liverpool behövde. Kunde de inte hellre sålt arbeloa o kanske Alonso till Real Madrid och så köpt loss Villa från Valencia för de pengarna?
Så hade jag gjort.

Bara denna veckan kvar på semestern. Tur till Kristiansand och tio dagar i Sverige har gjort det här till en intensiv och kul semester. Känns lite sådär att behöva börja jobba igen redan på måndag.
Men, men, det är väl bara att bita ihop.

Bloggar snart igen.

15.7.09

Semesterblogg

Trodde egentligen att jag hade semester, men vissa personer tycker inte jag ska få ha det utan tjatar om att jag måste blogga.
Så här kommer en blogg. En blogg skriven i Habo faktiskt. Har varit i Sverige sedan i fredags nämligen.
Så här långt har jag hunnit med en hel del. Lördagen var det grabbkväll hemma hos Victor. Sjukt trevligt att träffa hela gänget igen. Peter, Tobbe, Pelle, Wulff, Lövet, Victor, Fridh och Chrille: Tack för en väldigt trevlig kväll.

Söndagen gick i familjens tecken. Mormor Linnea fyllde nämligen 80 år och bjöd givetvis in på kalas. Alltid kul att träffa släkten igen och som vanligt bjöds på mycket och god mat.

I måndags var jag, mamma Lena o syster Anna i Ullared, detta shoppingparadis. 06.00 startade resan och kvart i åtta ställde vi oss den flera hundra meter långa kön. Att gå på Ullared är en speciell upplevelse, men av nån konstig anledning tycker jag det är helt ok.
Vet inte om jag gjorde några fynd, men jag fyllde i alla fall ett par stora kassar med diverse saker.

En av sakerna var till den i morgon exakt 20 månader gamla Leah. Var nämligen på besök hos henne och Pelle o Jenny i måndags kväll. Den stora Nalle Puh-bamsen jag hade med mig gjorde stor succé.
O tack för våfflor o kaffe, Jenny o Pelle!

Tisdagen var lugn med bland annat ett besök hos farbror Christer. Där fick jag träffa sju månader gamla kusinbarnet Nellie, kul!
Lika kul var det inte att jag förlorade mot Christer i bordtennis. Enligt honom själv var detta första gången han slog mig i pingis.
Får skylla på ringrost tror jag.
Nästa gång låter jag dig inte vinna, Christer.

I dag blir det minigolf och pizza med familjen Wulff samt Victor o Camilla. O på fredag drar jag iväg till Göteborg. Där får jag äntligen träffa HENNE igen och tillsammans ska vi göra Göteborg i tre dagar.
Liseberg, shopping i Nordstan, kanske en båttur med paddan och fotbollsmatchen IFK Göteborg-Trelleborg står på programmet.

Hoppas spelarna sköter sin egenträning i juli. Det kommer behövas. Säsongen lär bli tuff, men samtidigt känns det mycket bättre nu än för två år sen, då vi senast var i elitserien.
När vi nu fått Jesper Göransson och Niklas Karlsson till laget är jag väldigt nöjd med vår trupp.
Jesper visade i tryouten sin skicklighet och Niklas har jag sett spela flera gånger i Fagerhultströjan. Att få hit en så etablerad division I-spelare känns väldigt bra.
Är grymt laddad inför säsongen och längtar redan till tredje augusti då vi drar igång igen.

Före det ska jag ha bloggat igen.
Kanske blir en blogg redan från Göteborg.
Man vet aldrig.....