28.2.10

Slutspel nästa

Det fanns två alternativ för oss i går. Slutspel eller slutspelat. Efter en fantastisk viljeinsats och laginsat blev det alternativ ett.
SLUTSPEL!

Och det tycker jag vi är värda. Vi satte redan i höstas målet att gå till slutspel och att vi nu står här känns fantastiskt.
Att åka med kniven på strupen och möta tabelltvåan Fjerdingby på bortaplan är inte det lättaste. Visst, de hade inget att spela för, men visade ändå tydligt från start att de inte tänkt ge oss något gratis. Deras höga press överraskade oss något, men det var som om inget kunde stoppa oss i går.
Med stort tålamod bara öste vi på och segern kändes till slut rättvis.

Ett stort tack till alla er Nor-supportrar som var på läktaren i går. Ert stöd betyder mycket. Att höra Einar o Svein dra i gång "Heja Nor" gång efter gång sporrade i vart fall mig väldigt mycket.

Det stödet vi fått från Geriljan hela säsongen är enormt. Hoppas ni kommer med massor av folk på fredag också!
Ni som kommer lär dessutom få se vår nya maskot. Missa inte det.

Stort tack till geriljaledaren Jörn med fru Trine för den fest ni ordnade i går. Grymt kul att se så mycket Norfolk samman. Dessutom fick uttrycket att festa så man river taket en liten ny innebörd i går.
Och uppenbarligen har klubben i Lars-Gunnar inte bara en suverän ordförande utan en duktig taksnöskottare också.......

Nu väntar Tunet i kvartsfinal och det var ingen större sensation.
På gympan i skolan var det alltid prestige i att bli vald först. Så därför uppskattar jag att Tunet valde oss först.
Jag förstår deras val. De har vunnit alla fyra matcher mot oss den här säsongen (två träningsmatcher och två i serien) och får räknas som skyhöga favoriter. Men som alla brukar säga kan allt hända i ett slutspel och vi är långt ifrån chanslösa.
Och tro inte att vi är nöjda med att ha nått hit. Nu höjer vi ribban ytterligare.

Vaknade som vanligt tidigt i morse och kunde se reprisen av sista deltävlingen i svenska melodifestivalen. Helt klart hade SVT sparat det bästa till sist i år. Sista tävlingen höll mycket hög klass och de två låtar som gick vidare var riktigt riktigt bra.
Gillade verkligen Peter Jöbacks "Hollow" och tror dessutom det är en låt som bara växer för varje gång man hör den.

I dag blir det slappande i soffan hela dagen. Höjdpunkter under dagen blir femmilen och hockeyfinalen. Satte före turneringen en slant på USA som vinnare av OS-hockeyn till tio gånger pengarna. Gissa vem jag håller på i finalen.
Femmilen ser jag också fram emot. Nu när Johan Olsson tydligen är lite småsjuk är inte förhoppningarna på svenskarna så stora.
Tror i stället det här står mellan Nortug, Bauer och Verpalu.

Vi ses i slutspelet, men hörs säkert före det!

25.2.10

Så var det roliga slut

I dag känns det som om OS tog slut. Ja, jag vet att det är bland annat damstafett och femmilen kvar. Men förlusten mot Slovakien i hockeykvartsfinalen känns så tung att allt annat kan kvitta.

Charmen med OS är att man kastas mellan glädje och förtvivlan. Jag lade mig i går med ett stort leende efter den fantastiska herrstafetten där Sverige återigen visade vilket lag de verkligen har. Och med lag menar jag inte bara de fyra fantastiska åkarna utan också taktiken, ledarna och vallarna har gjort ett kanonjobb.
Imponerande av Nortug på sista sträckan, men det där med att svenskarna inte hänger med i mästerskap kanske han kan glömma nu. I en stafett handlar det om att alla ska fungera, det gjorde det i Sveriges lag.

På tal om lag så kommer vi snabbt till förtvivlan. Jag hade egentligen inte de högsta förhoppningarna på Tre Kronor, men med uppvisningen mot Finland och lottningen gjorde att jag började få upp hoppet. Men mot Slovakien tog det stopp. Sverige mötte lite sin egen medicin i form av disciplin och styrspel. När Slovakien dessutom är erkänt duktiga i power play får man inte ta utvisningar i anfallszon eller för felaktigt byte.
Usch vad detta var tungt. Känns som det kunde kvittat att gå upp två timmar tidigare i morse.

Vet själv allt om att det inte är så lätt att vara coach, men att det från åskådarplats är hur lätt som helst. Jag gillar verkligen Bengt-Åke Gustafsson, men måste ändå komma med kritik.
Varför var Weinhandl med i truppen och inte Mikael Samuelsson?
När Peter Forsberg äntligen hittade formen och tempot fick han spela ett byte de sista tio minuterna av tredje perioden. Vad var tanken med det?
När Sverige tar ut målvakten och ska jaga en kvittering skickar man in Samuel Påhlsson. Jag älskar verkligen gamle Modospelaren Påhlsson, men han är framför allt bra defensivt, inte en sjätte spelare i 6-5-spel.
Det kändes på ett sätt som om inte Sverige var redo för att hamna i underläge.

Så, nu har jag fått skriva av mig lite frustration. Då är det bara att blicka framåt. Damstafetten i kväll blir nog tuff med tanke på alla sjukdomar hos svenskorna. På femmilen tror jag ingen kan stoppa Nortug, men kanske kan Sverige bestämma sig för en taktik och hjälpa fram en speciell till ett bra lopp. I så fall tror jag det är Johan Olsson som har störst chans.
Men som sagt, Nortug blir svårslagen.

För egen del handlar det om att fokusera på Fjerdingbymatchen på lördag. Nu går slutspelståget och vi vill vara med!
Full laddning på träning i kväll och stor vilja och tro på lördag är nyckel till framgång.

21.2.10

Det drar ihop sig

En match kvar i årets elitserie och än har vi chansen att nå vår målsättning, att gå till slutspel.
Men jag ska erkänna att det inte kändes bra efter genomklappningen mot Greåker i torsdags. När det gällde som mest presterade samtliga som sämst. Det var verkligen ingen som kom upp i nivå. Ingenting fungerade. Spelarna fick inte till det och jag blev nog själv lite för passiv i min coachning. Borde säkert gjort några mer byten för exempel.

Turligt nog för oss blev det oavgjort mellan GIF och Fjerdingby i går och nu är förutsättningarna enkla. Vinst för oss borta mot Fjerdingby på lördag och vi spelar slutspel.
En tuff uppgift, men inte omöjlig. Jag ska i vart fall göra mitt veckan som kommer för att vi ska vara så bra förberett vi bara kan.

Grattis Tunet med seriesegern. Klart förtjänt. Helt klart det lag som har bredaste truppen och också varit klart bäst över hela säsongen.

Sitter just nu och ser reprisen av herrarnas jaktstart. Det är banne mig lika spännande den här gången.
Vilket lopp svenskarna gör. Johan Olssons satsning var grymt kul att se och så stark han var när de andra kom i kapp honom!
Och maken till taktiskt lopp Markus Hellner gjorde! Norska kommentatorerna skröt hela tiden om hur kall Nortug var, men vad ska man då säga om Hellner?!
Måste också berömma Anders Södergren som verkligen offrade sig för laget.
Nu längtar jag till stafetten. Det kan bli sjukt kul.

Såg ni förresten expertkommentatorn Per Elofssons tårar rätt efter loppet? Rörande var ordet.

Har för länge sedan insett att Norge slår Sverige i totala medaljligan och att jag förlorar vadet mot världens bästa flickvän. Men det är ändå kul att vara kaxig när Sverige vinner......

Är förresten glad att jag bor i Norge just nu. Har förstått att det är värsta snökaoset i Sverige. Här har vi drygt tio minus och strålande sol. Ett perfekt väder för en skidtur egentligen, men dessvärre har jag skidorna på jobbet.
Får bli OS-repriser och Beverly Hills i stället fram till City-Liverpool i eftermiddag.

Mycket OS nu. I morgon blir det att gå upp lite extra tidigt och se Sverige-Finland. Alltid en klassiker och en viktig match för fortsättningen.
Sverige har inte imponerat direkt, men visst finns chansen att i vart fall gå till semifinal.

Det är bara norrmän som kan komma på att ha rutiga golfbyxor när de spelar curling.

Svenska melodifestivalen fortsätter att vara sämre än på länge, men i går tyckte jag ändå det fanns några ljusglimtar. Båda låtarna som gick vidare var klart bra.

Måste bara säga det igen. MARKUS HELLNER!!!!!!
JOHAN OLSSON!!!!!!!!

8.2.10

Jag gillar februari

Ingen hög frekvens på bloggandet om dagen. Ligger snarare på en i månaden än en i veckan. Ska pröva att skärpa mig.

Slog mig att februari är en väldigt spännande och bra månad. Årets februar är bra av följande tre orsaker:
1) Den tredje dagen i februari firade jag ettårsdag med världens bästa flickvän. Vi blev alltså ihop i februari vilket gör det till kanske den bästa av alla månader. Tack för ett fint, men tufft och innehållsrikt år, Cathrine!

2) Nu avgörs det. Februari är en spännande idrottsmånad. Många av vinteridrotterna går in i sitt avgörande skede och för oss är det verkligen så i år. Vi har lyckats säkra nytt kontrakt och fokuserar nu bara på att nå slutspel. Vi har fyra matcher kvar, alla i sig mycket tuffa, men vi ska göra allt vi kan. Först ut är Tunet som ska få möta ett hungrigt och taggat Nor-lag i morgon. Det kan jag lova.

3) OS startar. Måste säga att jag längtar som ett litet barn till årets OS. Tror kanske inte jag vinner vadet med Cathrine om vem som tar flest medaljer av Sverige o Norge, men det ska ändå bli kul att följa Jönsson, Jonsson, Kalla, Hellner, Pärsson, hockeylandslaget och våra andra medaljkandidater. Blir en del sena kvällar och nätter i februari. Men det är det värt.

Där har ni tre bra orsaker till varför jag gillar februari.

Så till nåt helt annat. Ja, Kingen, självklart har jag varit på Ullared. Har faktiskt blivit lite av en semestertradition att dra dit med föräldrarna. Blir garanterat en tur i år också. Trångt och hysteriskt är det, men också sjukt billigt.

Gillar absolut inte holländare, men jag är beredd att göra ett undantag. Dirk Kuyt är en sann hjälte. Som han springer och nu har han ju börjat göra viktiga mål också!
Fortsätt gärna mot Boring Arsenal på onsdag.

Som vanligt var första deltävlingen i svenska Melodifestivalen fruktansvärt usel. Det är den alltid, men jag blev ändå lite orolig för vad som komma skall. Och vi bör ha en bra låt till den stora finalen. Det har Norge. Didrik Solli Tangen (heter han så?) imponerade med sin powerballad må jag bara säga.
Men hur i hela världen kunde den där skrikiga dödsmetalllåten komma bland de fyra bästa?

Prövar en ny blogg snart igen.