18.3.13

Det blir en lång dag

Ska vara på jobb mellan 07.00 och 20.30 ikväll, nästan som på tiden man var journalist på Västgöta-Tidningar.
Hinner med ett blogginlägg mellan jobb och första hjälpskurs.
För en fantastisk innebandyhelg vi lägger bakom oss. Tigers Cup är över för den här gången och det är bara att konstera vilken härlig dugnadsanda det finns i NOR 92.
Hela helgen har jag mötts av massor av folk som jobbat för att få cupen att gå som den ska. Jag har sett folk vara i hallen från tidig morgon till sen kväll, men har jag mötts av något gnäll. Nej, bara leenden och gott humör.
En sån här helg är man stolt över att vara en i NOR 92-gänget.

Har själv hunnit med att vara kameraman för NOR-TV, speaker, lottsälgare, coach och suttit vakt i en tom skola.
Slitsamt ja.
Men oj så kul!
Fick oxå göra mitt första Tigers Cup Junior som aktiv då jag coachade mitt G11-lag. Vi tog oss hela vägen till semifinalen, men där blev ett fysiskt och hårt kämpande Öreåsen lite för tuffa.
Men vi ska ändå vara nöjda. Tycker vi visade stundtals bra spel genom hela turneringen och med lite marginaler med kunde vi vart i finalen oxå.
Men nu blev det inte så och det viktigaste för mig är att spelarna utvecklas hela tiden. Och det gör de så absolut.
Vi får ta finalen nästa år i stället.
Må bara säga några ord om laget som vann vår klass, Sarpsborgs 02/03-lag. De mötte alltså mest lag som är ett år äldre, men dominerade hela turneringen.
Och på sättet de gjorde det. Vara elva år och ha så stor spelförståelse och viljan att göra varandra goda, jag är grymt imponerad.
Där har tränarna i Sarpsborg gjort ett kanonjobb.

Lördagen var dagen då NOR 92:s A-lag skulle vinna serien och ta klivet tillbaka till elitserien. Så blev det inte. När det gällde som mest kom säsongens första förlust.
Tungt för alla spelare och alla de närmaste runt laget som trots allt lagt ner en stor insats för att komma till elitserien.
Nu hoppas jag att alla deppar några dagar och så knyter näven och laddar för nästa säsong.
Personligen tycker jag det är synd för norsk innebandy i allmänhet och NOR 92 i synnerhet att en sådan här satsning inte lyckas, men så är det bara. Det gäller att vinna rätt matcher och mot Bäckelaget var NOR 92 inte tillräckligt bra.

Så fort någon bara viskar Champions League vet man att Liverpool kommer att förlora. Blev inte överraskad över 1-3-förlusten borta Southampton.

Brukar alltid vara negativ om Strömsgodset, men i år tror jag faktiskt de vinner norska ligan.

2.3.13

Jag är så trött på alla mail och koder

Det närmar sig slutet på innebandysäsongen. För mina elvaåringar väntar nåt slags slutspel och så klart Tigers Cup. Blir kul och spännande.
Spännande lär det oxå bli för NOR 92:s A-lag. Jag hade personligen trott att Bækkelaget skulle gå på en smäll före sista rundan, men efter segern i dag mot Homlia verkar de inte göra det.
Därför talar allt för en ren seriefinal lördag 16 mars, faktiskt mitt i Tigers Cup.
Det får mig att tänka på när vi spelade seriefinal, i näst sista rundan, hemma mot Målløs säsongen 08/09. Tror många, inte minst Mållös-spelarna själva, hade de som favoriter, men vi gjorde kanske säsongens bästa match.
Trots att vi faktiskt hamnade i underläge med 0-2 kom vi tillbaka och vann med hela 14-5. Helt klart en av de absoluta höjdpunkterna för mig personligen.
Jag ser gärna att NOR 92 vinner med 14-5 om det blir seriefinal oxå. Inte minst för att elitseriekvalet (om det nu blir något) avgörs i Lye. Vet att Kjetil och Terje koser seg der og de fortjener en tur dit.
Och där fick vi in lite norska i bloggen oxå.....

Har tillbringat dagen på Drammenstravet. Blev inga större vinster, men har sagt det förr och säger det igen: Drammens-travet vet hur de ska ta tillvara på sin publik. Trådlöst internet, många bord med strömuttag och tv-skärmar på publikplats, gratis kaffe och wienerbröd (för de som kommer tidigt) och prisutdelning efter loppen inne på läktarplats är några av de saker som gör det värt att besöka travbanan i Drammen.

Viktigt match för Mullsjö i morgon oxå. Warberg borta är bland det svåraste som finns, men Mullsjö behöver nog någon eller några poäng till för att säkra nytt kontrakt. Hoppas den kommer i morgon.

Annars ska jag ägna söndagen åt skidor.
Gå själv? Knappast.
Men det är en stor skiddag på TV. Först Vasaloppet och sen femmilen i VM.
Det ser jag fram emot, men jag är rädd för att det kan bli norsk seger i båda.
Hoppas jag har fel.

Till sist. Svar på dagens rubrikgåta: "Hugger i sten" av Lars Winnerbäck.