31.8.13

Då kör vi igen

Regnet öser ned utanför. Tar det som ett tecken på att sommaren definitivt är slut och att hösten är på väg.
Det finns några positiva saker med hösten faktiskt: Både jag och Cathrine fyller år och inte minst drar innebandyn igång på allvar.
Det är den jag ska fokusera på nu. Vi har så smått dratt igång träningarna med 00-laget, där alla mina 01:or haft chansen att vara med.
Nästa helg bär det av till Fredrikstad och Planke Cup. Jag ska erkänna att jag inte tänkt särskilt mycket innebandy i sommar, men varje gång jag kommer in i en hall och sätter igång en träning är det som om nånting sker. Man känner liksom att här hör jag hemma. Så med andra ord är jag klar för en ny spännande säsong med NOR 92:s talangfulla 01-lag.

Här i Norge pågår det nu annars en ganska spännande debatt på nätet huruvida det var rätt att Willy Fauskanger kom med i den norska landslagstrupp som bland annat möter Sverige i Stovnerhallen om två veckor. Willy har ju gått från Greåker till Fredrikstad i division I och många menar att detta sänder ut helt fel signaler.
Jag är kluven i debatten och ser bägge saker av saken. På ena sidan tänker jag att ja, det är helt fel att ta ut en 37-åring som "trappar ner" i divison I.
Men å andra sidan tänker jeg så här: I ett landslag ska de bästa spelarna vara med och det är ingen tvekan om att Willy håller en plats i ett norskt landslag. För frågan är ju vem som borde vart med i stället för Willy. Och på den frågan finns inget givet svar.
Visst kan man tycka att kanske nån från sista U19-truppen kunde få chansen att visa upp sig och få nyttig internationell erfarenhet.
Men ska man verkligen ta ut en ung, lovande spelare i landslaget innan han visar att han är bra nog. Då är ju också frågan vilka signaler man sänder ut. Ett landslag ska ju vara den högsta belöningen för det man presterat under en längre tid på hög nivå i sitt klubblag.

Som ni ser finns det många sidor av den här saken och jag är själv osäker på var jag står. Det finns starka argument både för att han ska vara med och att han inte ska vara med. Men att Willy fortfarande är en av Norges bästa innebandyspelare är helt klart. Och kanske är just det faktumet ändå svaret på frågan.


Om bara Toure hinner bli frisk är jag optimistisk angående Liverpools match mot United i morgon.

Dags nu att ladda för att få sju rätt både på norsk och svensk V75. Bjuder på ett norskt och ett svenskt drag:
Min stora idè på svenska V75 i dag är Big Bill Bac.
På det norska spikar jag Berlusconi.

Lycka Till!