13.5.13

Skolbubblan nästa

Tänkte blogga av mig lite innan jag försvinner in en stor bubbla, en bubbla som består av eksamen (tenta på svenska) o åter eksamen. Har allaredan lämnat in en och denna veckan har jag ny hemmaeksamen.väntar. Sedan väntar ytterligare två fram till 3 juni.
Så känns som detta kan bli sista bloggen på en stund framöver.....

Både Everton o Manchester United har den senaste veckan tappat två bra managers. Som Liverpool-supporter är jag så klart glad för det. Samtidigt lyfter jag på hatten för Sir Alex. Fotbollen kommer aldrig få uppleva en så bra och genomtänkt manager nån mer gång. Det känns som han i allt han gjort o sagt har haft en tanke. Imponerande.
Nu tar alltså David Moyes över, ett logiskt val och det rätta valet på lång sikt. Han har gjort ett imponerande lagbygge i Everton, men det som talar emot han är att han inte vunnit en enda titel med Everton.
Men han har ju inte haft några pengar, säger ni då. Har han inte det? Inte så många som storklubbarna, nej, men Moyes har gjort flera spelarköp mellan 100 och 200 miljoner, Yakubu och Fellaini för exempel. Oftast har pengarna kommit efter försäljning av andra spelare, men nog borde det oroa United-fansen att Moyes inte vunnit nåt.
Jag menar se på årets cupvinnare i England i år, Swansea (ligacupen) och nu senast Wigan (FA-cupen). Klubbar som inte heller har de stora budgetena, men alltså klarat att vinna en titel.

Så innebandy. Har sett en del på det U19-VM som nyligen avgjorts i Tyskland. Som väntat var Sverige helt överlägset. Extra kul att tre Mullsjöspelare, och en fjärde som reserv, fanns med i den svenska truppen. Kul!
I Norge hade vi NOR:s Jørgen Becher och de kom femma. Helt ok och jag tycker Norge ska vara nöjda med sin insats. Både spelmässigt och resultatmässigt, bortsett då från rekordförlusten mot Sverige (1-22), men den matchen såg det ut som om laget gav upp på förhand för att spara krafter till kommande matcher.
En femteplats är en realistisk plats för Norge i ett U19-VM och fullt godkänt.
Det som må till för att Norge ska ta nästa steg, både på ungdoms, men framför allt på seniornivå, är att träna mer och bättre.
Det menar också den rapport från förra A-VM som tagits fram av Svenska Innebandyförbundet. Den pekar klart och tydligt på att de norska spelarna var för dåligt fysiskt tränade. Här måste både klubbar och spelare i Norge börja ta ett större ansvar.
Samtidigt förstår jag norska innebandyspelares ovilja att träna och offra massa då innebandyn här fortfarande här i landet är en så liten sport.
Men ska norsk innebandy ta nästa steg internationellt måste de som håller på med sporten förstå vad som må till för att man ska kunna kalla sig för seriös.
Där finns det att jobba med, helt klart.

Liverpool har absolut nåt spännande på gång inför framtiden. Att slå Fulham om dagen säger kanske inte så mycket, men det finns så många intressanta spelare i laget nu att man bara måste vara optimist. Med rätt förstärkningar, helst då i backlinjen, men kanske också en innermittfältare, kan det absolut bli topp fyra nästa år.

Skrev redan rätt efter spårlottningen att jag trodde på Sebastian K i Oslo Grand Prix. Fick rätt där. Ser inte hur han ska kunna förlora Elitloppet om två veckor.

Nu går jag in i examensbubblan.





3 kommentarer:

Monica sa...

Krysser fingre for at det går rette veien i examensbubblan! Heia Mikael!

Jarle G sa...

Lykke til Sjøkan! :)

Anonym sa...

Lycka Till!
Önskar mamma