20.10.13

Säsongen är i gång

Mörkt och kallt, snack om tidig snö. Jag ska ärligt säga att hösten inte är en av mina favoritårstider. Men oxå den här tiden på året har sin charm. Många i min närhet har födelsedag och dessutom är innebandysäsongen igång på allvar.

För mitt lag, NOR:s tolvåringar, startade säsongen i onsdags med hemmamatch mot Bygdø/Monolitten. Det slutade 6-6 efter att vi legat under med 3-0 och faktiskt aldrig hade ledningen i matchen. Kvitteringen kom först med 40 sekunder kvar att spela. Killarna stod på bra och visade som vanligt stor kampvilja. Men spelmässigt såg man tydligt att det här var första matchen för i år.
Det finns att jobba med.

Vi håller oss kvar i NOR så konstaterar vi att A-laget har fyra raka segrar. Bra det, men motståndet har så här långt inte varit det tuffaste. Men i mina ögon är NOR storfavoriter till att gå upp, jag ser inte vilket lag som i längden kan stoppa Björn-Erik Thorps mannar.

Men nu är jag inget vidare på att tippa. Visserligen är det tidigt på säsongen, men jag tror man redan nu kan fastslå att jag gjort några grova fel i det tips av norska elitserien jag gjorde förra gången. Framför allt har jag nog helt tagit fel på Akerselva. De är betydligt bättre än det jag tippade och har imponerat stort på mig så här i inledningen av säsongen. Fick jag göra om tipset nu hade jag i vart fall bytt plats på dem o Sagene.

Måste oxå passa på att hylla websidan sslplay.se. Här ligger det massa innebandygodis och dessutom kan man köpa hem flera matcher för att se live. Här i Norge ska man vara glad om man får reda på slutresultatet av en elitseriematch samma dag den spelas.
Här kan vi verkligen snacka om skilda världar.

Har just sett matchen Capiero Täby-Hide A Lite Mullsjö AIS på SSL Play. En match dessvärre Mullsjö förlorade. I år är målet slutspel och det känns som helt rätt målsättning. Men då måste Mullsjö lära sig att stänga matcher som den mot Täby där MAIS ledde 6-5 en bra bit in i tredje perioden, men förlorade med 10-9. Var lite det samma mot den andra Mullsjömatchen jag sett i år, mot Granlo, att Mullsjö har bara ett mentalt läge i sitt spel, och det är framåt. Det blir lite naivt o jag menar att laget måste få in lite fler mentala faser i sitt spel. Man kan inte spela 60 minuter på samma växel.

Ingen kommentarer: