24.2.09

Om katter, snö, fotboll, ett helt väntat bröllop o lite annat

De flesta som känner mig vet att jag inte hatar så många saker. Men det finns två saker där mitt hat är väldigt starkt. Det gäller dels holländare och dels katter.
Så självklart svarade jag ja till att vara kattvakt när grannarna Anna och Mats skulle resa bort några dagar.
I två dagar har jag sett till att katten Bibi fått mat och det värsta av allt är att jag faktiskt tyckt det varit ganska ok. Har till och med klappat och pratat med katten när jag varit där inne och gett den mat.
Men håll med om att det är sjukt löjligt att prata med ett djur. Varför gör man det?

Men en sak är klar. En holländare skulle jag aldrig prata med.

Ny stabil insats i söndags även om vi surrade lite i sista perioden mot Hasle/Lören. Skönt dock med revansch. gäller bara att hålla fokus uppe. Ny tuff utmaning på lördag. Bäkkelaget verkar helt klart på gång och det kommer bli sjukt tufft.

Höll faktiskt inte på att komma till matchen i söndags. Det hade nämligen fallt ned så mycket snö från taket att jag inte kunde öppna dörren ut. Fick ringa Manne så han kom ner och skottade ut mig.
Behöver jag säga att jag är grymt trött på snön nu?

Inter-United 0-0. Inte helt oväntat. Gladfotbollen kommer i morgon kväll när Liverpool spelar. Det är väl ingen hemlighet att Liverpool spelare roligare fotboll än United.
Eller hur Einar, Jaxx, Tobbe och kompani?

När ska förresten Zlatan lyckas i Champions league?

I dag blev det klart att Kronprinsessan Victoria och hennes Daniel ska gifta sig. Att detta var på gång fick jag faktiskt reda på redan i lördags. Min gode vän Lars har tydligen god insyn i kungahuset och hade koll på detta. Så för mig kom inte detta som en nyhet.
Eftersom Tobbe alltid stör sig på att jag träffat alla personer vill jag bara säga att jag självklart har träffat Victoria. Gjorde en intervju med henne för några år sedan och det ska direkt sägas. En bättre drottning kan inte Sverige få. Hon är grymt trevlig och sympatisk.

Nyhemshallen, eller Halleljua som den skämtsamt kallas, invigdes i söndags. Mamma Lena och pappa Kjell ger hallen högsta betyg. Synd bara att inte Mais lyckades vinna. Visserligen kan poängen de tog visa sig vara riktigt viktig, men två poäng till hade ju inte gjort ont.

Ska ni spela på någon match i helgen måste ni bara spela etta i matchen Slevik-Harstad i norska elitserien i innebandy. Slevik slåss för att hänga kvar och möter ett Harstad som enligt ryktena absolut inte vill spela slutspel, men säkrat kontraktet. Bara att spela det ni har på Slevik.

21.2.09

Lördag=snö

Lördag morgon och som vanligt vaknar man upp till snöfall. Kan inte minnas när det inte snöade en lördag sist.
Och ärligt talat, vad har vi i Drammensregionen gjort för ont för att få all den här snön? Jag är sjukt trött på allt som har med vintern att göra nu.
Och en sak har jag lärt mig den här vintern. Aldrig mer dubbfria vinterdäck.

Försenat julbord (skämtsamt döpt om till jubelbord) med jobbet i går kväll. Vi var på Drammens teater och såg Jonas Gardell.
Ska erkänna att jag var lite skeptisk till en början. Gardell är i mina ögon en sjukt bra författare, hans trilogi "En komikers uppväxt", "Ett ufo gör entré" och "Jenny" är brutalt vackra böcker, men som komiker och person har jag inte alltid varit lika positiv till Gardell.
Men den en och en halv timmes show han bjöd på igår var helt otroligt bra. Han drev med publiken, spontanskämtade och så plötsligt mitt i showen blev han allvarlig och pratade om sin dementa mamma.
Avslutningen med den underbara sången "Aldrig ska jag sluta älska dig" var helt magisk.
Se Gardells föreställning "En tillfällig gäst i ditt liv" om ni har möjlighet. Den är sjukt bra. Och också tankvärd.
För faktiskt är vi ju alla tillfälliga gäster i varandras liv. Så då gäller det ju att göra något bra av det. Inte minst mot de gäster vi vill ha på besök i våra liv under en längre tid.

Match i morrn mot Hasle/Lören. Ny tuff uppgift att vänta, vi torskade ju mot de i höstas och det lär inte bli enklare nu.

Har haft lite tufft att ta till mig FM09, men så började jag spela med Inter och fick tillbaka suget igen. Att jag vann både Champions league och Serie A redan första säsongen kan ha hjälpt till.

Kan Du Candy verkar vara stenklar på V75 i dag.

Varför har inte filmen "Pingpong-Kingen" fått mer uppmärksamhet. Det är en fantastisk berättelse om två bröders uppväxt någonstans i Norrland.

Måste bara komma med ett nytt inlägg i debatten Björndalen/Stenmark. Räkna bort alla OS- och VM-medaljer så hamnar Björndalen plötsligt bara på 72 segrar. I alpint räknas nämligen inte OS- och VM in i världscupen.
Om ni hellre vill plussa på Stenmarks VM- och OS-medaljer så hamnar han på 91 segrar och då har inte Björndalen gått förbi än.
Visst ska väl rätt vara rätt?

Tung uddamålsförlust mot Dalen för Mullsjö i onsdags. Vi i Nor vet allt om uddamålsförluster efter vår säsong i elitserien förra året. Vi vet att de inte ger några poäng. Det handlar inte om att ta hedersamma förluster utan att vinna rätt matcher. Så här långt har inte Mullsjö helt lyckats med det, men i morrn kommer en ny chans då Nyhemshallen invigs då Helsingborg kommer på besök. Ska Mullsjö hänga kvar utan att kvala tror jag inte de har råd att förrlora den matchen.

15.2.09

Tillbaka!

De senaste veckorna har varit lite av ett privat helvete för mig. Därav avbrottet i bloggandet. Men nu börjar ting se lite ljusare ut och jag känner lite mer energi för att blogga igen.
Mycket mer än så har jag inte tänkt säga om den saken. Många av er vet vad det handlar om och er vill jag tacka för allt stöd den här tunga perioden.

Så till det vanliga bloggandet. Mycket har hänt sen sist. Tar vi innebandyn har vi gått som tåget och nu senast blev det seger i prestigederbyt mot Drammen.
Personligen tycker jag inte matcherna mot Drammen är nåt speciellt, men jag märker ju på alla andra i föreningen hur mycket de betyder. Har nog aldrig sett mina trogna medhjälpare Terje och Ketil så nervösa för exempel.
Men det gick ju som det skulle och trots tufft motstånd från Drammen vann vi med 8-3.
Tack också till alla er som tagit turen till St Halvardshallen i fredags kväll. Kul att se så mycket Nor-folk där. Ert stöd betyder mycket.

Nu återstår det bara fyra matcher och det handlar nu verkligen om att ta en match i taget. Först är det Hasle/Lören som väntar nu på söndag. Det lär bli otroligt tufft, de är ju det enda laget vi förlorat mot hittills.

Gossip Girl är en underskattad serie. Går på svenska kanal 5 och på TV Norge. Missa inte!

Så till en egentligen helt sjuk sak. Jag är numera förbundskapten för polska herrlandslaget i innebandy.
Jo, det är sant. Allt började som löst snack under VM i Prag förra året, men nu har det gått så långt att vi är överens. Det ligger ute på polska förbundets hemsida faktiskt. Fast enligt googles översättningsverktyg står det att det är damlandslaget jag tagit över.
Det är det inte.
Tror jag inte i vart fall.....

Skämt åsido ska det bli grymt kul att se hur det funkar i ett landslag. Kan inte så mycket om Polen, men det verkar vara en nation på väg uppåt och det stora målet är att kvala in till nästa VM. Vågar man drömma om att det lyckas och att vi sen hamnar i samma grupp som Norge och Sverige. Det hade varit stort. Riktigt stort.
Och Terje och Ketil är givetvis redan klara som materialare.

Nu blir mitt nästa uppdrag att jobba hårt för att innebandy ska bli en OS-sport. Det känns viktigare nu än på mycket länge.

Melodifestivalen har rullat igång. Som vanligt var deltävling ett rent bedrövlig, det är den märkligt nog alltid. Gårdagens tävling i Skellefteå var klart bättre och alla bidrag där var bättre än de förra lördagen (undantaget Caroline Af Ugglas fantastiska "Snälla, snälla, snälla").
Än har jag inte hört nån sån solklar hit, men jag gillade Markoolios ballad.

Snacka om struligt på skidskyttet i dag. Grymt kul med Helena Jonssons guld, hon vann ju utan att fuska. Till skillnad från Björndalen. Bara att konstatera att norrmännen fuskar hela tiden. Först norska ridlandslaget i OS och nu Björndalen och Lars Berger som körde fel väg.
Helt sjukt att de inte diskades. TV-bilderna visar ju tydligt att det står blåa hinder i vägen, men att åkarna struntade i detta.
Att skidskytteförbundet först går ut och säger att de inte gjort något organisationsfel och sen ändå inte straffar de som kört fel är ju bara ett skämt.
Skidskytte=pajassport.

Men Ole Einar Björndalen är trots detta en fantastisk idrottsman i mina ögon. Men hur många världscupssegrar han tar hävdar jag en sak. Större än Stenmark blir han aldrig.
Aldrig.

Nu väntar först Milanoderbyt och sen ska jag kasta mig över startlistorna till Axevallas V75 nästa lördag. Har haft sex rätt flera veckor i rad så nu siktar jag på sju rätt nästa helg. Lovar att blogga snart igen.