24.10.10

Tre dagar kvar

Innebandyfritt denna helgen (förutom att jag ska se Grei/Mållös-GIF i eftermiddag då) och man får lite tid att analysera säsongen så här långt.
Tre poäng efter sex matcher är givetvis ingen höjdare, men ser man till lagen vi mött så är det kanske ingen krise. Men givetvis finns det saker vi måste jobba vidare med som inte har fungerat så här långt.
Power play för exempel och vårt anfallsspel generellt har varit lite svagt, hoppas vi får bukt med detta kommande vecka.

Stor prestigematch i tennis i fredags kväll. Och jag tänker då inte på Stockholm Open utan dubbelmatchen i Svelvik mellan mig och Hultan som utmanats av Kjetil Becher och Fox.
Jag vet inte helt vad som hände, men vi förlorade faktiskt matchen med 4-6, 6-7. Helt ofattbart, men inte orättvist. De var bättre än oss och Kjetil visade att han servar lika bra som namnen Boris gjorde en gång i tiden.
Men jag hoppas vi får chansen till revansch.
Om nu Kjetil och Robban vågar.

Jag och Cathrine hade faktiskt sju rätt på norska V75 i går. Utdelningen blev blygsamma 57 kronor, men då vi bara tippade för 54 kronor gick vi ju plus med tre kronor. Och man kan ju inte ha mer än sju rätt.

Gårsdagskvällen ägnades åt besök på restaurangen Fellini. Då världens bästa flickvän har födelsedag på onsdag 27 oktober (alltså om bara tre dagar!) passade det bra med en lördagsmiddag där. Och än en gång konstaterar jag att Fellini har världens bästa lasagne och också världens bästa Panna Cotta.
Rekommenderas starkt.

Vinner inte Liverpool mot Blackburn i eftermiddag tror jag Roy Hodgson får sparken.

Mullsjö fick oavgjort mot Umeå på bortaplan. Helt ok, men när de släpper in mål med 30 sekunder kvar och dessutom ledde med 4-1 anar jag ändå viss besvikelse.
Men ändå en viktig poäng.

11.10.10

Måndagkväll

Per tyckte jag skulle blogga så att han fick nåt att läsa. Så varsågod Per och eventuellt ni andra som läser detta.

Får väl börja med att kommentera matchen mot Slevik i går. Förlust med 5-7, men den här förlusten lägger jag under kategorin hedersamma. Vi gör en stark laginsats och det är egentligen bara en dryg minuts black out (där vi släpper in tre mål) som gör att vi förlorar.
Sägas ska att Slevik är det bästa laget vi spelat mot så här långt i serien. De är tunga att möta, har tre bra femmor och mängder av potensiella matchvinnare.
Min personliga favorit är nog faktiskt Per Folkesson som i mina ögon är en av seriens mest underskattade spelare.
Han är aldrig dålig utan har en sjukt hög lägstanivå och är alltid nyttig för sitt lag.

Detta var med Liverpoolögon förresten en bra helg. Det blev ju ingen förlust.....

Förlust blev det dessvärre för Mullsjö AIS som torskade 1-4 mot Helsingborg. De har nu fått en enligt många oväntat tung start på serien. Jag är enig med Pelle Davidsson som i sin blogg manar till tålamod och att det inte är nån kris ännu.
Men samtidigt vet de flesta att man som nykomling helst ska få en bra start. Det brukar bara bli tuffare o tuffare i en serie att ta poäng.
Tror det är extremt viktigt att MAIS snart får en seger. Varför inte redan nästa gång mot Umeå.

Till min stora glädje har jag Viasat hockey gratis hela månaden. Har därför kunnat se både NHL och KHL. Blev grymt besviken på kvalitèn i matchen mellan Spartak Moskva o Sankt Petersburg i KHL. Med så många bra spelare på planen borde det bjudits på större underhållning.
Nej, fortfarande är NHL världens bästa liga.
Har inte ett lika fanatiskt intress som för några år sedan, men prövar att hänga med. Jag tror att St Louis Blues kommer överraska många år. Dessutom har fjolårets jumbo Edmonton nåt intressant på gång. Nu när de börjat med två raka segrar kan deras unga lag få upp självförtroendet ytterligare.
Varken Blues eller Oilers vinner väl Stanley Cup, men som sagt så kan de överraska många i år.
Vem som vinner Stanley Cup? Otroligt svårt, men kanske, kanske är det dags för San Jose Sharks?
Ta det som ett tidigt tips!

SM-loppet som körs på Åby på lördag är banne mig bland de bästa travlopp som körts i år. Jag tror och hoppas att Maharaja visar vilken världsstjärna det här är.
Det kan ni oxå ta som ett tips.

Har tänkt på en sak. Varför ligger alla bra TV-program (som Skavlan, Senkveld o Golden Goal, Nytt på nytt, dessutom både X-factor o svenska Idol) på fredagskvällar medan det bara är skit på lördagskvällen?
Nej, jag tycker inte att "Ska vi dansa" är ett bra TV-program.

Lite osäker på om jag skrivit detta tidigare, men i så fall tål det att upprepas: Melissa Horn är en fantastisk artist. Spring och köp hennes skiva nu!

Om Holland-Sverige har jag egentligen bara en sak att säga: Varför är svenskarna så optimistiska? Vi har ju alltid haft svårt mot Holland och har folk glömt att de faktiskt var i VM-final för några månader sedan. Visst har Hamrén fått fart på landslaget och det blåser en härlig optimism, men det här är en ruggigt svår bortamatch.
Jag väljer att vara pessimist och hoppas jag blir positivt överraskad.

7.10.10

Tidigt en oktobermorgon

Hösten har tagit greppet om Norden och jag måste skärpa mig. Ska jag fortsätta ha den här bloggen får jag tusan i mig börja skriva lite också. Till och med Geriljan uppdaterar ju sin blogg oftare än mig om dagen.......

Sedan sist har det hänt en del. Vi har spelat tre seriematcher, en oavgjord, en förlust och en vinst är facit. Jag är inte helt nöjd med spelet i nån av matcherna, men resultatmässigt är det ok och framför allt är moralen och kampviljan hög i laget. Det är viktigt.
Nu väntar Slevik på söndag, det blir spännande och kul.

Matchen mot Sagene sist filmades och visades i korthet i TV2 Zebras Sportmagasinet på måndagskvällen. Att innebandyn placeras i ett veckomagasin där mindre sporter som pil- och båge, gymnastik och bordtennis visas säger en del om hur stor innebandyn är här i Norge.
Men, men kul med all uppmärksamhet och reportaget var ju helt ok. Även om slutresultatet var fel och att några namn förväxlades.......

Liverpool har fått ny ägare. Inte en dag för tidigt, men samtidigt tycker jag det är för lätt att skylla krisen på de gamla ägarna. Visst har de gjort ett uselt jobb, men när det gäller prestationerna i ligan kan man inte bara skylla på dem. Här skyller jag snararare på talangutvecklingen i klubben de senaste, säg tio åren. När klubbar som Arsenal gång på gång utvecklar egna stjärnspelare kommer det i stort sett aldrig upp någon från Liverpools egna led.
Alla de talanger som Houllier och Benitez värvade har liksom bara försvunnit. Och tro mig, det värvades en hel del namn som spåddes en lysande framtid. Den framtiden har nu blivit dåtid..

Bara att hoppas att vindarna vänder nu. Börjar bli tungt att förlora mot lag som Blackpool på hemmaplan.

Också vårt B-lag har haft seriepremiär. Det blev seger mot Skil i en match där jag faktiskt gjorde comeback. Coach Manne hade satt mig som center och det gick helt ok. I en period och fem minuter.
Sen trampade jag på mitt eget klubblad med en kraftig stukning som resultat. Har nu haltat i snart två veckor. Det är inget vidare......

Får bli allt för nu. Jobbet väntar.