28.3.07

Onsdag 27 mars

Hej igen!
När detta skrivs är jag arg.
Riktigt arg.
Har just varit hemma hos Tobbe Hulterström (tack för titten, Tobbe!) och sett Sverige förlora EM-kvalmatchen mot ett lag som spelade i samma färger som min moderklubb Gustav Adolfs IF. Tror faktiskt att GAIF hade slagit Nord-Irland, men det klarade inte Sverige av.
Bedrövligt pinsamt var orden, sade Bull.

Den enda trösten i bedrövelsen var att Myhre kastade in två bollar mot Turkiet så att Norge inte vann....

Helgen tillbringades annars mestadels i Solberghallen. Där hade jag förmånen att få hjälpa till under Tigers Cup.
Måste säga att jag är grymt imponerad över arrangemanget. Allt flöt på som det skulle och det kändes som om deltagarna var nöjda.

Inmarschen inför finalerna var riktigt mäktigt. Vore kul att få uppleva det i en elitseriepremiär med Nors A-lag någon gång.

Störde mig dock på en sak. Nämligen hur många lag det är som inte har riktiga dräkter. Bland annat var det två lag vars matchställ var västar med nummer på!
Allvarligt talat!
Hur oseriöst får det bli. Jag såg också mängder med lag som hade olika shorts och till och med lät spelare ha långbyxor på sig.
Det kanske inte är en stor sak, men jag menar att om innebandyn ska bli stor och seriös här i Norge måste vi som håller på med sporten ta det seriöst.

Jag skönner att det är en ekonomisk fråga, men så dyrt kan det ikke vara att köpa riktiga matchställ till sina lag.
Att det under en cup är lite si och så med drakterna är en sak, men jag vet att vårt Gutt-lag (födda 90 och senare) under säsongen mött spelare med fotbollströjor med Ronaldinho och Henrik Larsson på ryggen.

När man ska starta upp lag får man helt enkelt se till att det finns nok med pengar. Så svårt kan det heller inte vara att få en sponsor att ställa upp och betala delar av ett matchställ mot ett tryck på tröjan.
Vi må starta noe sted hvis innebandyn ska bli stor her i landet og her ser jag att noe må göras.

Fick i dag veta att en norsk tradition är att på skärtorsdagen samlas på en strand för att festa, grilla och umgås.
De är inte kloka de där norrmännen.

Själv tänker jag tillbringa påsken på trygga adressen Barrvägen 10 i Habo. Dags att åka hem och äta upp sig lite med andra ord. Glädjer mig redan till att få smaka mamma Lenas påskmat.

Noterar förresten att man inte tycks gilla hockey så mycket i Karlstad. Hur ska man annars förklara den korta hockeysäsongen. Enligt en viss "Kingen" börjar ju säsongen i mars. Den tycks sluta där också....

ha det så hörs vi om en uke.

Ingen kommentarer: