20.1.10

Tankar en onsdag mitt i januari

Riktigt tung förlust mot Sveiva i går kväll. Vi ligger under med 0-4, men kommer i kapp till 4-4 och kvitterar också till 5-5 innan Sveiva avgör med 29 sekunder kvar.
Var ju ganska nöjd med min coachning för en vecka sen mot Sagene. Mot Sveiva gjorde jag personligen ingen bra insats. Jag misslyckades till att börja med att motivera spelarna till att göra jobbet i första perioden. Den perioden var grymt dålig och det får jag ta på mig.
Tar sedan under matchens gång ett och annat beslut som jag så här i efterhand kan ångra. Och sen är jag grymt besviken på mig själv att jag inte tog timeout direkt efter Sveivas mål och på allvar styrde upp något. Den minisamling jag nu tog var inte tillräcklig.
Nej, ingen bra match från mig.
Grymt revanschsugen inför matchen mot Harstad på söndag.
Då ser det ju också ut att bli en hel del folk.
Kul!

Tur man har världens bästa flickvän som kan trösta en efter en sån tung förlust som det var mot Sveiva.

Med tanke på den laguppställning Liverpool har i kväll är det helt sjukt att de kan leda med 1-0 mot Tottenham. Lika sjukt som att Defoes mål (till 1-1 i så fall) inte blev godkänt. Där hade Liverpool o framför allt Reina tur.

Johan Falk-filmerna på TV4 söndagskvällar är överraskande bra.

Hannu Aravirta som tränare kan faktiskt vara lösningen på Modos problem. Ska bli kul att se vad han kan göra.

På tal om hockey. Ni bara måste se det här klippet. Bland det snyggaste mål jag sett. http://www.youtube.com/watch?v=U2mPuh41kgI

Kommer aldrig förstå Benitez byten. I mina ögon har Aquilani varit en av de bästa i kväll. Och så är han den som byts ut först. Fast å andra sidan är det säkert många som tycker att jag också gör en del konstiga byten.
Det är liksom det som är tjusningen med att vara tränare. Det är sanslöst många som har åsikter, men det är bara en som kan bestämma.

Det får bli allt för nu. Hörs säkert snart igen.

18.1.10

Hemma igen

Blev ingen blogg uppe från Harstad.
Blev fullt upp med match, flygresor, frågesport och charader (ledda av Niklas och TJ).
En klart lyckad tur som betydde mycket både før sammanhållningen i laget och det sportsliga. Vi vann ju med 7-3 och tog ett stort stort steg mot nytt kontrakt och dessutom ett steg mot slutspel.
Nu väntar Sveiva redan i kväll och jag hoppas vi orkat ladda om då.

Som alltid när vi är ute på övernattningstur hade jag lagat frågesport. Fick till riktigt svåra frågor den här gången. Men vinnarna blev samma som alltid. Lag Björnhiet. Ursprungslaget består av Jaxx, Linko och Hedenstad, men det är bara Jaxx o Linko som alltid varit med. Och samma om tredjeman hetat Anker eller som nu sist Espen vinner de alltid.
Är väldigt imponerad.
Det är en del i laget som har en del att lära sig där för att säga det sån.

Jackpot på svenska V75 på lördag. Rent spontant känns min favorithäst Tom Raider som en kul chansspik när han nu kliver ner en klass.

Har blivit en del skidturer sedan sist. Bland annat en ihop med barna. Då mötte vi en bestefar. Han såg länge på mig och så sa han: Du liknar på nån, nu vet jag vem: Jörgen Brink!
För er som inte vet är Jörgen Brink skidåkare som under en VM-stafett ledde med sådär en timmes tid innan han klappade ihop totalt. Uttrycket gå in i väggen har aldrig passat bättre.
Inte omöjligt det blir en tur i spåret i eftermiddag. Ska pröva att inte likna på Brink då.

Att Stoke och Liverpool spelar oavgjort kom väl inte som nån överraskning för den här bloggens läsare. Lagen har ju ett nära samarbete genom mig.

Men skärper inte Liverpool sig snart börjar jag heja på ett nytt lag. Klassiska Nottingham Forest ligger bra till. Hur som helst vore det stort om de gick upp i Premier league.

Satsar på att det vänder för Liverpool mot onsdag mot Tottenham.
Men det kanske är att hoppas på för mycket.

Att Nidaros skulle ta poäng till slut i årets serie trodde jag faktiskt. Men att det skulle bli två mot Tunet hade jag inte trott.
En av de största skrällarna i idrottshistorien.
Men kul för gamle Nor-profilen Hveding att få vinna en elitseriematch. Fram till i lördags hade han spelat 33 raka elitseriematcher utan att vinna en enda gång. Tror han mådde ganska bra i lördags kväll......

Slut på lunchrasten nu. Barna väntar igen. Prövar ny blogg på onsdag.

13.1.10

Om en sjuk innebandymatch, skidåkning o lite annat

Hade tänkt blogga i går kväll efter matchen men då var pulsen allt för hög.
Vilken sjuk match det blev mot Sagene. Efter exakt halva matchen ligger vi under med 6-1. När matchen är slut har vi vunnit med 9-8. Däremellan har vi vänt 1-6 till 7-6, släppt in 7-7, gjort 8-7, släppt in 8-8 innan Linko trycker in segermålet med 50 sekunder kvar.
Kan inte minnas att jag som tränare varit inblandad i en sjukare innebandymatch.

Har i drygt två års tid nu fått lite gliringar för en time out som togs borta mot Greåker med bara två minuter kvar. Vi låg då under med ett mål, när matchen var slut hade vi släppt in ytterligare tre.
Efter timeouten igår hoppas jag ingen nämner den mot Greåker något mer. Efter timeouten mot Sagene vann vi ju faktiskt matchen med 8-2. Exakt sån respons man vill ha från spelarna.
Moralen och arbetsinsatsen spelarna visar sista 30 är helt enorm och precis allt vi gjorde funkade. Efter att Ålesund vunnit norska fotbollscupfinalen i höstas sa tränaren Kjetil Rekdal att hans coaching var i världsklass.
I går kunde jag och Espen sagt det samma. De drag vi gjorde fungerade klockrent.
Skönt att ha en sån dag som omväxling.
Må också passa på att betona vikten av att ha en assisterande tränare vid sin sida. Det är otroligt skönt att ha någon att bolla ideer med. Det bästa med Espen är dessutom att han alltid håller med mig. Sådana personer gillar jag.....

Gillar för övrigt att spela mot Sagene. Det händer alltid nåt spekakulärt. För två år sen tappade vi 6-2 inför sista perioden till 10-10. Men på fyra seriematcher har jag fortfarande inte förlorat mot Sagene. Det känns bra.
Hade gärna haft den statistiken mot fler lag.

På tal om tränare. Lider mig just nu igenom Liverpool-Reading och väntar på förlängningen sedan Reading kvitterat i 92:a på straff.
Klarar inte Liverpool detta kräver jag Benitez avgång. Om de tycker det blir för dyrt får de gärna fråga mig. Kan tänka mig att träna Liverpool gratis jag......

Min första insats som Liverpooltränare skulle bli att sälja Ryan Babel. Det är i vart fall säkert.

I dag åkte skidorna fram för första gången i vinter. Som vanligt trodde jag att jag var en ung Gunde Svan när jag gav mig ut. Två tuffa uppförsbackar senare och jag kände mig som Mikael Sjöqvist igen. Återhämtningen är inte vad den varit.
Men kul var det och på fredag blir det ny tur. Men kanske i ett lite lugnare tempo.

Till helgen väntar tur till Harstad. Det blir kul.
Räkna med en blogg där uppefrån.