8.4.13

En härlig tid


Ja, nätterna är fortfarande kalla och det ligger fortfarande snö på backen. Men ändå menar jag att vi nu är inne i en av de bästa tiderna på året.
Dels för att våren trots allt är på väg, men dels också för att det här sportsligt sett är väldigt bra tider.
Här hemma går vinteridrotterna in i sitt slutskede och med det följer spänning och dramatik. Det samma gäller ju för den europeiska fotbollen, det är nu alla ligor och Champions Leauge avgörs.
Men i tillägg till detta startar norska Tippeligan och Allsvenskan sina säsonger och den spänning och förväntan som ligger där är oxå härlig.
Så på denna årstiden får man allt från förväntningar till drama och spänning.

Det här är i första hand en innebandyblogg så därför skriver jag nu mest om spänningen kring innebandyns slutspel. Måste bara börja i Sverige där det är final nu på lördag. Hela säsongen har allt varit upplagt för en drömfinal mellan artisterna Falun och lagmaskinen Storvreta.
Men så blir det inte. Dalen trotsade alla odds och slog i går ut Storvreta. Att de vann just matchen i går överraskade mig inte faktiskt. Men före säsongen trodde jag absolut inte de skulle ha en chans. 
Kul oxå att det var en norsk matchhjälte, om nu Ketil Kronberg var sist på bollen (visst ser det ut som om Johan Eriksson styr in bollen?)?
Rättvist var det hur som helst då Storvreta under matchen fått ett mycket tveksamt mål godkänt. Var nog bara domaren som såg att den bollen var inne.

Falun blir stora favoriter i finalen, men just detta kan vara det som fäller dem. De hade nog själva trott att de skulle få slå i underläge mot Storvreta, nu är det plötsligt Falun som hela den här veckan måste bära favoritskapet och det ska bli spännande att se hur de klarar det.
Jag älskar Faluns innebandy, men ska jag sätta pengarna på nåt lag blir det Dalen.

I Norge har man, till skillnad från Sverige, uppehåll i påsken och där är finalen först om två veckor. Där ser det ut att bli favoriterna Slevik och Gjelleråsen i final.
Blev imponerad av GIF när jag såg de besegra Sveiva i fredags. Den tyngden och bredden GIF har gör faktiskt att de kan skrälla mot Slevik i en final.
Men först måste de ju vinna en match till mot Sveiva som i går vann en riktig rysare där suddenstraffar måtte till för att avgöra matchen. Stor hjälte blev artisten Daniel Winberg.
Hoppet lever alltså för Sveiva som man på nåt sätt unnar en finalplats med tanke på den långsiktiga satsning de driver med.
Men jag tror nog GIF avgör hemma i morgon.
Och allt tyder på att de får möta Slevik i finalen efter att regerande mästarna leder med 2-0.

Till slut lite fotboll: IFK Göteborg vinner fotbollsallsvenskan i år.

Visst är vi inne i en härlig tid?!


Ingen kommentarer: