13.6.07

Tjabba Tjena Hallå!

Onsdag igen och dax för en ny blogg.
Har just kommit hem från en lång dag på jobbet. I dag var det nämligen sommarfest med alla föräldrar. Därför ägnades tisdagskvällen åt att baka en gulrotkake (morotskaka). Den blev till min förvåning god.
Robban var dock ännu stoltare. Hans chokladkaka var nämligen den första av våra sex kakor som tog slut.

Försäsongen rullar vidare. Under tisdagskvällen fick guttarna jobba rejält uppe vid Årbogen och mer blir det. Torsdag kör vi igen. Då kommer en viss backe ha en av huvudrollerna.
Det som annars bekymrar mig mest är den dåliga uppslutningen bland dream team-spelarna. Har ni inte fattat att även ni gått upp en säsong. Hoppas vi ses torsdag, red, Tyss, Kingen, Jarle, Fröj och alla ni andra!

Dessvärre går det lite trögare när det gäller nyförvärvsbiten. Den här veckan har vi faktiskt fått nej från två spelare vi hoppades ganska mycket på. Särskilt den ene hade varit en grym värvning.
Men man kan inte gnälla över det man inte har. Jag väljer i stället att fokusera på de spelarna vi har i truppen. Mitt jobb som tränare är att göra det bästa av det material jag har. Och det lovar jag att göra. Vi ska ställa ett vältränat och välorganiserat lag på banan i premiären mot Fjerdingby. Oavsett nyförvärv eller inte.

På tal om innebandy har norska innebandyförbundet årsmöte på lördag. Där ska man beslut om att göra elitserien öppen bara för åtta lag och dessutom göra en landsomfattande division I-serie. Förslaget är så dumt och ogenomtänkt att jag bara kan le åt det. Att bara ha åtta lag i en elitserie är löjligt och dessutom är förslaget så att ett lag från division I kan vinna NM-guld. Tanken är nämligen att sju av det åtta elitserielagen ska gå till kvartsfinal tillsammans med vinnaren av division I.
Kan bara vara norrmän som arbetar fram ett sånt system.
Skulle det dock gå igenom måste vi alltså gå till slutspel vår första säsong för att hänga kvar. Det är tuffa bud för en nykomling.

Vad gäller en landsomfattande division I är jag inte lika negativ. Det finns i dag alldeles för många division I-serier och därmed för många lag, flera av de är alltför dåliga. Men att gå till en serie är väl drastiskt, jag tror inte det är någon norsk division I-klubb som skulle ha råd med det.
Men jag menar att man borde kunna gå ner till åtminstone tre serier i division I. Det skulle höja standarden på serien och det är väl allas önskan.

Så nåt helt annat. Jag har nu blivit så norsk att jag läst min första bok på norska. Den rekommenderar jag alla att läsa. Den heter Gutten i den stripete pyamasen (Pojken i den randige pyamasen på svenska) av John Boyne. En helt fantastisk skildring av ett hemskt människoöde. Gripande och tankeväckande. Läs den!

Men så norsk att jag inte firar midsommar det blir jag aldrig. Glädjer mig till nästa helg då det blir värsta svenska midsommarfesten här på Övre Storgatan.
Och nästa fredag, själva midsommarafton, kommer mamma Lena och pappa Kjell på besök med svensk midsommarmat och jordgubbstårta.
Bättre än så blir det inte!

Hörs nästa onsdag!

1 kommentar:

RunU (RunUl@hotmail.com) sa...

Kan ikke huske at jeg har blitt bedt til noen Svensk Midtsommarafton i Övra Storgatan(Les: Øvre Storgate ;) Da kan jeg stille med Norsk flagg og trang dommerdrakt.