29.6.09

Tankar en tidig morgon i juni

Då var det måndag morgon igen.
Känns ändå rätt ok eftersom det här är min sista vecka före semestern.
Det enda som är negativt med det är att jag i år bara har tre veckors semester. Tog ju ut en del när jag var i Polen också.
Men nu är jag van vid att ha lite semester så det går säkert bra i år också.
Och redan till helgen väntar första turen. Då drar vi till Kristiansand i fyra dagar. Start-Godset på söndag är huvudmålet för resan, men jag glädjer mig också väldig till att besöka dyreparken. Tror inte jag varit i en djurpark sen en skolresa till Kolmården typ i femman.
Alltid kul att se hur lik man verkligen är aporna......

På tal om Godset tycker jag de presterade årsbästa i går mot Sandefjord. Så många chanser de skapade då har de nästan inte gjort sammanlagt på hela säsongen. Hoppas de fortsätter så, då ska nog Start få slita trots hemmabana på söndag.
Äntligen presterade ju för exempel Fredrik Nordkvelle och jag tycker också att Storflor ser bättre och bättre ut.
Min personliga favorit är annars Sanko, synd han blev skadad, gillar hans spelstil.

Helgen tillbringades till stora delar i Sverige faktiskt. Jag och Cathrine var ju på Nordby i lördags och det blev en heldagstur. Efter utbyggnaden där har Nordby blivit ett väldigt stort och bra köpcenter. Hade till och med smygit in sig några butiker med klädesmärken som Gant, Ralph Lauren, Sand och Tiger.
Det gillar jag.
Fast ändå må jag säga att bästa köpet var en tröja till priset 99 svenska kronor.
Rena rånet ju.
Givetvis blev det ett besök på Max också. Grymt gott som vanligt och Cathrine blev också frälst.
Hoppas Max snart hittar över gränsen och kommer till Norge.
Kanske kunde vara en affärsidé förresten.

I går hade vi träningsmatch. Jo, det är sant. I stekande värme i slutet av juni drog vi till Oslo och mötte Sagene.
Lite speciellt med träningsmatcher så här års, men vi mötte Sagene vid liknande tidspunkt förra året och det är faktiskt inte så dumt.
Dels blir det ett avbrott i försäsongsträningen och dels får man faktiskt ett litet tidigt kvitto på vad som funkar och som inte funkar.
Gårdagens match, som Sagene vann med 8-7, gav mig flera svar och också en del nya frågor.
Man ska inte dra för stora växlar av en sån här match, men den gav mig absolut något o att spela träningsmatcher i juni kan gärna bli en tradition för mig.

Söderling går upp mot Federer i dag. Normalt sett har han ingen chans, men jag tycker ändå han har gjort det han ska i Wimbledon. Det han hittat en stabilitet i sitt spel och vinner lätt mot de spelare han ska slå tycker jag tyder på att han klivit upp en nivå och blir att räkna med. Otur i lottningen bara att han kom på samma halva som Federer.

Har egentligen aldrig ägnat Michael Jackson nån större uppmärksamhet, men nu efter hans död har jag börjat förstå att han var en stor artist. Flera av låtarna han gjort är ju riktigt bra. "They don´t care about us" är min personliga favorit.

Vilken match svenska U21 gjorde i fredags. Har sällan lidit så med ett landslag som jag gjorde nu. Detta kändes nästan tuffare än när A-landslaget rök mot Holland i straffar i EM 2004.
Jag har sagt det förr och säger det igen: Ge Markus Berg chansen på ordentligt i A-landslaget nu. Låt honom spela från start i flera matcher även om han inte gör succé direkt. Till slut lossnar det för honom och jag menar att vi här fått fram en målskytt av hög internationell klass. Jag menar på fullt allvar att han, rent målskyttemässigt, kan bli lika bra som Henrik Larsson.

Lovar inget, men det kan bli en blogg till den här veckan.

1 kommentar:

Lillasyster sa...

Kan man beställa hem lite kaffe från Kaffekvarna? Skulle gärna ta ett paket med Sjokoladekaffe i så fall!