12.6.09

tillbaka

Var ett tag sen jag bloggade nu känner jag, men har haft ganska fullt upp.
Förra helgen tillbringades i svenska huvudstaden Stockholm.
Hade där en intensiv helg med två Springsteen-konserter samt landskampen Sverige-Danmark.

Låt mig börja med Springsteen: Han är enorm!
Det finns säkert större enternainers på scen som har större shower, men för mig är Springsteen bara bäst. Kontakten han har med sin publik och den spontanitet han har är helt unik. Det stora med Springsteen är ju också att hans shower inte liknar varandra. Han byter låtar hejvilt och inte ens hans band vet alltid vad de ska spela.
Båda konserterna var grymma, men söndagens var en av de bättre av de 14 (tror jag det är) jag sett med "The Boss".

Synd bara att inte Cathrine kunde följa med, men Lasse dög som ersättare på konserterna. En helg hos Lasse är också något alldeles speciellt. Då kommer man in överallt i Stockholm, på alla vipavdelningar. Man dansar loss med Fredrik Ljungbergs mamma, sitter på drinkbord på "Köket" med bland andra Stefan Liv och Mats Sundin som bordsgrannar. Eller så är man på en jätteförfest med bland andra Jesper Blomqvist och Agbar Barsom.
Tack, Lasse för en oförglömlig helg.

Kul också att träffa Victor o Camilla igen samt att återse Nicklasson och Mernosh samt att äntligen få se deras snart ettåriga son Charles.

Fotbollsmatchen var dock ingen höjdare. Kallt var det och spelet värmde inte precis heller. Att Sverige inte kommer till ännu ett mästerskap är kanske ingen katastrof, vi ska vara glada att de varit i så många som de varit på slutet. Men de kunde väl försöka spela lite fotboll.
Matchen mot Danmark var ju rent bedrövlig.
Och inte tycker jag 4-0 mot Malta imponerade särskilt mycket heller. Nej, dags nu för en ordentlig generationsväxling. Bort med spelare som Chippen, Henke och kanske faktiskt också Mellberg. Fortsätt spela bröderna Elm och så är det dags att ge Markus Berg, Andreas Granqvist och kanske några till ordentligt förtroende.
Och givetvis in med en ny förbundskapten.
Men jag har velat ha bort Lagerbäck sen 2002 så det är ju inget nytt.
Men ett råd, Lagrell: Ta inte Svennis.
Hans Backe köper jag, men inte Svennis!
Hade jag fått bestämma hade jag satsat på Roland Nilsson.

Natten till i dag sov jag och två till vuxna över på barnehagen sammen med 13 sexåring. Det var en intressant upplevelse, men jag är grymt sliten nu.
Har egentligen lite lust att se Pittsburgh vinna Stanley Cup i natt, men känner att det inte är nåt jag orkar.
Men ta det som ett tips. Penguins slår Red Wings i natt.

Kommer inte på nåt mer just nu, men lovar (eller hotar med) att snart skriva igen.

2 kommentarer:

Lillasyster sa...

Kul att det händer lite här igen!

Anonym sa...

Grattis till Pittsburgh-tipset. Men Roland Nilsson? Varför? Varken jag eller Emil Dahlin, som dricker 3,5-or köpta på Pressbyrån, förstår vad du menar. Jag vill ha en bättre förklaring.

/Ström