29.6.09

Tankar en tidig morgon i juni

Då var det måndag morgon igen.
Känns ändå rätt ok eftersom det här är min sista vecka före semestern.
Det enda som är negativt med det är att jag i år bara har tre veckors semester. Tog ju ut en del när jag var i Polen också.
Men nu är jag van vid att ha lite semester så det går säkert bra i år också.
Och redan till helgen väntar första turen. Då drar vi till Kristiansand i fyra dagar. Start-Godset på söndag är huvudmålet för resan, men jag glädjer mig också väldig till att besöka dyreparken. Tror inte jag varit i en djurpark sen en skolresa till Kolmården typ i femman.
Alltid kul att se hur lik man verkligen är aporna......

På tal om Godset tycker jag de presterade årsbästa i går mot Sandefjord. Så många chanser de skapade då har de nästan inte gjort sammanlagt på hela säsongen. Hoppas de fortsätter så, då ska nog Start få slita trots hemmabana på söndag.
Äntligen presterade ju för exempel Fredrik Nordkvelle och jag tycker också att Storflor ser bättre och bättre ut.
Min personliga favorit är annars Sanko, synd han blev skadad, gillar hans spelstil.

Helgen tillbringades till stora delar i Sverige faktiskt. Jag och Cathrine var ju på Nordby i lördags och det blev en heldagstur. Efter utbyggnaden där har Nordby blivit ett väldigt stort och bra köpcenter. Hade till och med smygit in sig några butiker med klädesmärken som Gant, Ralph Lauren, Sand och Tiger.
Det gillar jag.
Fast ändå må jag säga att bästa köpet var en tröja till priset 99 svenska kronor.
Rena rånet ju.
Givetvis blev det ett besök på Max också. Grymt gott som vanligt och Cathrine blev också frälst.
Hoppas Max snart hittar över gränsen och kommer till Norge.
Kanske kunde vara en affärsidé förresten.

I går hade vi träningsmatch. Jo, det är sant. I stekande värme i slutet av juni drog vi till Oslo och mötte Sagene.
Lite speciellt med träningsmatcher så här års, men vi mötte Sagene vid liknande tidspunkt förra året och det är faktiskt inte så dumt.
Dels blir det ett avbrott i försäsongsträningen och dels får man faktiskt ett litet tidigt kvitto på vad som funkar och som inte funkar.
Gårdagens match, som Sagene vann med 8-7, gav mig flera svar och också en del nya frågor.
Man ska inte dra för stora växlar av en sån här match, men den gav mig absolut något o att spela träningsmatcher i juni kan gärna bli en tradition för mig.

Söderling går upp mot Federer i dag. Normalt sett har han ingen chans, men jag tycker ändå han har gjort det han ska i Wimbledon. Det han hittat en stabilitet i sitt spel och vinner lätt mot de spelare han ska slå tycker jag tyder på att han klivit upp en nivå och blir att räkna med. Otur i lottningen bara att han kom på samma halva som Federer.

Har egentligen aldrig ägnat Michael Jackson nån större uppmärksamhet, men nu efter hans död har jag börjat förstå att han var en stor artist. Flera av låtarna han gjort är ju riktigt bra. "They don´t care about us" är min personliga favorit.

Vilken match svenska U21 gjorde i fredags. Har sällan lidit så med ett landslag som jag gjorde nu. Detta kändes nästan tuffare än när A-landslaget rök mot Holland i straffar i EM 2004.
Jag har sagt det förr och säger det igen: Ge Markus Berg chansen på ordentligt i A-landslaget nu. Låt honom spela från start i flera matcher även om han inte gör succé direkt. Till slut lossnar det för honom och jag menar att vi här fått fram en målskytt av hög internationell klass. Jag menar på fullt allvar att han, rent målskyttemässigt, kan bli lika bra som Henrik Larsson.

Lovar inget, men det kan bli en blogg till den här veckan.

23.6.09

Sommaren är här!

Fina dagar nu med sol och varmt väder.
Och bara en och en halv vecka kvar till semestern.
Vore synd att klaga då.

I helgen var vi iväg till Stavern och precis som förra året blev det en lyckad tur. Extra kul i år var att damlaget också var iväg med ett gäng. Tycker nu vi börjar få till en bra sammanhållning mellan herr- och damlaget.
Något det varit si och så med tidigare.
I övrigt tänker jag inte kommentera så mycket om Stavern-turen. Säkert många som är nöjda med att det som skedde där inte blir offentligt........
Vårt röda lag tog sig hela vägen till semifinal. Detta trots ett bedrövligt gruppspel där det bara blev en seger och en sistaplats i gruppen.
Turligt nog gick alla lag vidare och i åttondelsfinalen mot regerande mästarna, ett gäng svenskar från Linköping, visade röda laget vad som bodde i dem.
En tredjeplats blev det till slut.

För det blå laget var det motsatt. Laget spelade bra i gruppen, men försvann direkt i slutspelet mot arrangörslaget.
Damlaget gjorde det bra och tog sig till semin och slutade till sist på fjärdeplats.
Lika väl blev det ett guld till oss. Kolderup lånades nämligen in till Vålerenga efter att hans lag slåtts ut. Och Vålerenga vann hela turneringen.
Grattis Kolderup!!

Viktig match i U21-EM i kväll. Sverige måste spela minst oavgjort, men helst vinna, för att kunna gå vidare till slutspel.
Tycker inte det ska vara en omöjlighet.

Prisutdelning för Dream Team i går och vi som spelat fick guldmedalj. Har haft en ganska bra säsong egentligen. Hemma i prishyllan hänger nu en guldmedalj från division I, en från division III och en silvermedalj från polska mästerskapet.
Får man vara ganska nöjd med, eller hur?!

Händer inte mycket annars om dagen, men till helgen blir det en tur till Nordby köpcenter som ju nu fått massa nya butiker.
Inte minst har Max Hamburgerrestaurant öppnat där. Den bara måste jag ju ta med Cathrine och visa. Max ligger minst två hack före Mcdonalds.

Prövar att få till en blogg nån gång under veckan igen.

16.6.09

full fart

Det går i ett nu och snart är det semester. Har faktiskt bara tre veckor kvar att jobba. Den gångna helgen var dock, för ovanlighetens skull den senaste tiden, lugn.
På lördagen var det ju Bondens marknad och Handelns dag i Drammen så jag och Cathrine tog oss en tur till byn.
Det blev lunch på Condelica, fyndande av såväl filmer som Hallonsaft (saft, saft, hallonsaft, bättre saft har ingen haft som smurfarna sjunger).

På söndagen var jag och såg mitt favoritlag i fotboll.
Liverpool?
Nej, är numera supporter till Konneruds damjuniorlag. Därför var det givet att se de i åttondelsfinalen av NM mot Strömmen. Det blev en dramatisk match där Konnerud länge ledde med 3-2 och såg ut att gå mot en skräll, men favoriterna från Strömmen blev till slut för tuffa.
Men tro det eller ej, det var en helt ok fotbollsmatch faktiskt.
Det var inte utan att man fick minnesbilder av hur det var när jag tränade Falköpings KIK:s 16-årslag en gång i tiden.
Vi gick till semifinal i Gothia Cup och hade en fantastisk säsong tillsammans.

Men nu är det ju innebandy som gäller och där är försäsongen i full gång. Som vanligt imponeras jag av inställningen hos spelarna. Visst kunde man önska att vi vore lite fler på träningarna, men de som är där gör det väldigt bra.
I kväll blir det lite avbrott med matchspel. Vi skulle spelat mot Holmlia, men de lämnade tyvärr återbud i går kväll så det blir en internmatch i stället.

Så bär det ju av till Stavarn i helgen. Också det är ett bra avbrott i vår tuffa träning. Turen till Stavarn är mest av sociala grunder och sånt är också mycket viktigt.

Elitserien i år ser ut att bli väldigt jämn. Stor vinnare i "Silly Season" så här långt är utan tvekan Tunet som verkligen varit aktiva på transfermarknaden.
Förlorarna så här långt är väl den gångna säsongens finallag Greåker och Sarpsborg som båda tappat såväl tränarna som starka spelarprofiler.

På tal om silly season så är det som sker i Real Madrid nu ganska sjukt. Att värva både Kaka och Ronaldo är ju helt enormt. Men ändå verkar de inte vara färdiga. Skulle de få Villa också vet jag inte vad jag ska säga.
Liverpool är inte helt på samma nivå. Namnet man hör mest om på väg in till klubben är Glen Johnsson.
Har inget emot honom, han är en offensiv och bra högerback, men kanske inte den stjärnvärvning jag önskar.
Samtidigt är det svårt och jag har egentligen ingen sån där riktig drömvärvning. I vart fall inte nån realistisk sådan. Men nog hade Villa och Torres varit en önskan att se tillsammans i Liverpool.

Efter tre år i Norge börjar jag snart glömma bort hur man firar midsommar. Men på fredag ska jag visa dagisbarna och personalen hur vi gör i Sverige. Då ordnar vi svensk midsommarfest.

Mycket fotboll på TV nu med både För-VM och U21-EM från Sverige. Grymt kul med båda. Har alltid gillat de här för-VM:sturneringarna. Prestigen där är inte lika stor och det gör att fotbollen blir lite mer öppen och offensiv.
5-0, 4-3 och 3-1 (och visserligen en 0-0-match också då) är hyfsade resultat i de inledande matcherna.

I U21-EM måste väl England ha en jättechans sett till det laget de har?
Tycker också att Sverige ser bra ut, men gruppen är tuff och det är ett måste att vinna mot Vitryssland i kväll.
Och faktiskt skulle jag unna förbundskapten Tommy Söderberg en framgång.
Jag hade många synpunkter på hans sätt att leda A-landslaget, men maken till sympatisk och humörspridande person får man leta efter.
Jag har haft förmånen att träffa honom flera gånger och efter varje gång man pratat med Tommy Söderberg är man på bra humör och sådär varm inombords.
Lite som efter att ha sett ett avsnitt av Beverly Hills ungefär........

Inte omöjligt det blir en blogg i helgen från Stavarn.

12.6.09

tillbaka

Var ett tag sen jag bloggade nu känner jag, men har haft ganska fullt upp.
Förra helgen tillbringades i svenska huvudstaden Stockholm.
Hade där en intensiv helg med två Springsteen-konserter samt landskampen Sverige-Danmark.

Låt mig börja med Springsteen: Han är enorm!
Det finns säkert större enternainers på scen som har större shower, men för mig är Springsteen bara bäst. Kontakten han har med sin publik och den spontanitet han har är helt unik. Det stora med Springsteen är ju också att hans shower inte liknar varandra. Han byter låtar hejvilt och inte ens hans band vet alltid vad de ska spela.
Båda konserterna var grymma, men söndagens var en av de bättre av de 14 (tror jag det är) jag sett med "The Boss".

Synd bara att inte Cathrine kunde följa med, men Lasse dög som ersättare på konserterna. En helg hos Lasse är också något alldeles speciellt. Då kommer man in överallt i Stockholm, på alla vipavdelningar. Man dansar loss med Fredrik Ljungbergs mamma, sitter på drinkbord på "Köket" med bland andra Stefan Liv och Mats Sundin som bordsgrannar. Eller så är man på en jätteförfest med bland andra Jesper Blomqvist och Agbar Barsom.
Tack, Lasse för en oförglömlig helg.

Kul också att träffa Victor o Camilla igen samt att återse Nicklasson och Mernosh samt att äntligen få se deras snart ettåriga son Charles.

Fotbollsmatchen var dock ingen höjdare. Kallt var det och spelet värmde inte precis heller. Att Sverige inte kommer till ännu ett mästerskap är kanske ingen katastrof, vi ska vara glada att de varit i så många som de varit på slutet. Men de kunde väl försöka spela lite fotboll.
Matchen mot Danmark var ju rent bedrövlig.
Och inte tycker jag 4-0 mot Malta imponerade särskilt mycket heller. Nej, dags nu för en ordentlig generationsväxling. Bort med spelare som Chippen, Henke och kanske faktiskt också Mellberg. Fortsätt spela bröderna Elm och så är det dags att ge Markus Berg, Andreas Granqvist och kanske några till ordentligt förtroende.
Och givetvis in med en ny förbundskapten.
Men jag har velat ha bort Lagerbäck sen 2002 så det är ju inget nytt.
Men ett råd, Lagrell: Ta inte Svennis.
Hans Backe köper jag, men inte Svennis!
Hade jag fått bestämma hade jag satsat på Roland Nilsson.

Natten till i dag sov jag och två till vuxna över på barnehagen sammen med 13 sexåring. Det var en intressant upplevelse, men jag är grymt sliten nu.
Har egentligen lite lust att se Pittsburgh vinna Stanley Cup i natt, men känner att det inte är nåt jag orkar.
Men ta det som ett tips. Penguins slår Red Wings i natt.

Kommer inte på nåt mer just nu, men lovar (eller hotar med) att snart skriva igen.