27.9.09

Inget att skylla på

10 september var dagen jag skrev min senaste blogg, alltså nästan tre veckor sen. Det är för dåligt och jag har inget att skylla på.

Vad har hänt sen sist då? Jo, vi har haft elitseriepremiär. 6-6 borta mot en av favoriterna Sarpsborg var förstås klart godkänt. Speciellt som jag inte tycker vi gör en speciellt bra match spelmässigt.
Men eftersom det är norska elitserien vi spelar i dröjer det till nästa match, den är nämligen 11 oktober hemma mot Slevik.
Det är skandalöst dåligt att ha ett sånt här spelschema i en elitserie. Det går alltså nästan en månad mellan vår första och vår andra match.
Förstår faktiskt inte varför vi inte sa ifrån till förbundet när vi fick veta detta. Det borde vi gjort.
Jag förstår att det är ett pusselspel att få ihop allt med tanke på att Nidaros och Harstad inte ska behöva resa neråt alltför ofta, men det kan väl inte vara nån önskan att få en så här haltande tabell.
Sagene har för exempel redan spelat tre matcher de medan vi fortfarande står på en.
Sånt här kan bara ske i Norge.

I övrigt har elitserien startat ungefär så jag trodde. Med en del märkliga resultat. Detta blir en säsong där de flesta lagen har kapacitet att vinna mot nästan alla andra i serien. Att Slevik slog Sarpsborg i går var alltså ingen jätteöverraskning.
Det är de lag som klarar att vara jämnast som lyckas bäst. Jämnheten och förmågan att stoppa upp de formsvackor som kommer blir extremt viktigt i serien.

Lysande start av Mullsjö. Två segrar mot förväntade toppkonkurrenterna Växjö och Lindås. Dessutom utan att spelet, enligt rapporterna, har varit lysande. Det imponerar kanske än mer.
Tar faktiskt också åt mig lite av äran av segern mot Lindås. Hade nämligen lämnat en del uppgifter om dem från vårt möte med Lindås i Karlstad.

Det är fortfarande långt till Superligan, men ser man till Mullsjö AIS hemsida är de redan där. Utan att ha stålkontroll på alla svenska innebandylags hemsidor, men mullsjoais.se måste vara en av de allra bästa. Mais-TV är helt suveränt, uppdateringen på sidan mer än godkänt, två bra bloggar och initiativet i premiären borta mot Växjö med att sända matchen på radio doftade världsklass.
Som sagt mullsjoais.se måste vara en av de bästa hemsidorna i innebandy-Norden.

Hade en fin heldag med världens bästa flickvän igår. Först sågs matchen mellan Sveiva o Greåker (9-9) och sen blev det middag på Fridays på Aker brygga. Det enda som inte var positivt med dagen var att Cathrine besegrade mig i brädspelet "På Spåret".
Ett sjukt kul spel, men jag hatar att förlora. Även om jag givetvis lät henne vinna i går så att hon skulle vilja spela det igen.....

Ska erkänna att jag var lite skeptisk till Barcelonas värvning av Zlatan. Det är jag inte längre.
Det var inte så väldigt länge sen Zlatan kritiserades för att han gjorde för lite mål. Inte många som säger det längre.

I dag blir det Berums Verk-Tunet. Kan Manne o kompani skrälla mot seriefavoriten?

Hörs nån annan gång!

10.9.09

Skamligt dåligt

Överskriften på dagens blogg beskriver två saker. Dels min straff i dagens uppvisningsmatch på torget och dels Sveriges insats mot Malta i onsdags.

Jag börjar på torget. Där spelade vi alltså uppvisningsmatch på en innebandybana mitt på Bragernes torg här i Drammen. Tyvärr var inte banan så stor som den skulle varit så det blev spel tre mot tre. Vi låg under mestadelen av matchen, men med underläge 13-14 minuten kvar tog jag ut Kolderup, ett taktiskt mycket bra drag visade det sig då vi kvitterade.
Också straffläggningen slutade oavgjort och för att visa hur det skulle gå till klev Oddis (Berums Verks tränare för er som inte vet) och jag fram.
Det gick sådär.
Och därmed slutade matchen oavgjort.
Ironiskt nog slutade också pausunderhållningen med mig och Oddis man mot man oavgjort, 1-1.
Inget tycktes kunna skilja oss från Berums Verk den här gången.
Men, men kul att kunna bidra till att visa upp innebandyn för drammensarna.

Så till Sverige-Malta. Alltså jag skiter i att det bara blev 1-0, men är upprörd över hur det såg ut. Var fanns viljan och fantasin. Slå långbollar mot ett lag som ligger med lågt försvar låter inte jättesmart. Var fanns genombrottslöpningarna och väggspelet?
Skumt att det kan skilja så mycket på bara några dagar, men är det varannan gång som gäller så borde Sverige vara bra igen mot Danmark.
Och då kan det bli Sydafrika och VM trots allt.

Bara en vecka kvar till seriepremiären mot Sarpsborg, genrepet sker mot Tunet på lördag 12..00 i Solberghallen.
Samtidigt som jag verkligen ser fram emot seriepremiären undrar jag varför serien måste börja redan nu.
19 september är alltför tidigt. Här i Norge är innebandyn fortfarande på så låg nivå att man måste ta hänsyn till kalendern.
Det gör att de flesta lag har spelare på semester en bra bit in i augusti.
Nej, vänta med att starta serien till första helgen i oktober i vart fall och så kan vi hellre spela lite längre på våren.
De lag som inte går till slutspel nu har ju spelat färdigt 27 februari. Blir sjukt länge mellan säsongerna då....................
För oss är det extra speciellt i år. Vi har premiär nästa lördag, men fnästa match efter det är först 11 oktober, alltså tre veckor senare.
Helt sjukt egentligen.

Härligt med fredag igen. Den här helgen blir det, förutom Tunetmatchen på lördag då, till att ta hand om världens bästa föräldrar. Mamma Lena o pappa Kjell kommer nämligen på besök i morgon.
Det blir kul.

Bloggar nån gång snart igen.

6.9.09

Hemma igen

Får starta med att tacka alla inblandade för en fin Sverige-tur.
Bortsett från en liten felkörning vid ankomst i Karlstad skötte sig vår transportchef Geir helt formidabelt. Och ett stort plus för den fina servicen när jag hoppade av då min väska burits in i bussen.
Den klart bästa busschaufför jag haft.

Också övriga i stötteapparatet får fullt godkänt. Också när vi tog fel på hall löste vi detta och kom oss snabbt tillrätta.
Fast Kjetil, jag vet en som inte tycker om att du glömt din rosa väska.
Och Terje, jag vet en som är väldigt nöjd med att du tog med din rosa väska.

Också spelarna ska få godkänt. Visst förlorade vi stort i de två första matcherna, men ser man till spelet så var det mycket som var positivt. Att vi dessutom lyckades vinna en match betyder oerhört mycket. Inte minst fick vi ett kvitto på att när vi har 100 procent fokus och 100 procent vilja att ta jobbet är vi faktiskt ett riktigt bra innebandylag.
Viktigt att vi nu i fortsättningen är 100-procentiga både i fokus och insats.
Då kan det här bli en otroligt kul säsong.

Övrigt som noterades från kuppen:
Sena lördagsnätter har Hedenstad inget bra lokalsinne. Inte bara gick han vilse på väg hem till hotellet, han kom dessutom inte in på sitt rum.......

Kolderup kan inte vara så gammal som han säger att han är. Hur ska man annars förklara massinköpet av sura tefat och annat barngodis som jag själv köpte när jag var typ nio år....?

Chris reser aldrig på tur utan sin plattång (rettetang på norsk). Manligt?
Nej.

Kristian gillar tjejer med afrofrisyr.......

Vi spelade vår sista match i cupen samtidigt som Sverige mötte Ungern. Tack vare att våra domare i varje periodpaus gick och kollade till fotbollen blev jag uppdaterad och hemma på hotellet kunde jag se andra halvlek i repris. Måste bara säga en sak: Så bra som Sverige spelade var det länge sen jag sett. Visst, Zlatans mål var lite turligt, men segern var fullt rättvis.

Inte bara vi som förlorar stort mot svenska division I-lag förresten. I helgen förlorade regerande mästarna Greåker med 2-11 mot Mullsjö

Så sjukt bra Maharajah var i svenskt travderby! Får den här hästen bara vara skadefri kan han bli vår största travare nånsin. Kul också att tränare Hultman fick en dubbel då underskattade Marschland spurtade fint som tvåa.

Först skämmer de svenska fotbollsdamerna ut sig med 1-3 mot Norge och sen står man i TV och säger att man är bättre än norskorna.
Ödmjukhet kanske vore något att tänka på för Sveriges fotbollsdamer.
Bryr mig inte om damfotboll, men att förlora mot Norge är aldrig kul.

Nåt helt annat som inte heller är kul är cancer (kreft på norska) och förkylning. Den kombinationen har gjort att Cathrine tillbringat helgen på sjukhus. Har därför inte bara varit kul att vara på cup i Sverige, det ska erkännas att tankarna varit nån annanstans ganska ofta.
Men skönt att få se henne igen och förhoppningsvis får hon komma hem i morgon igen.
Jan Teigens schlagerdänga "Bli bra igen" har aldrig känts så aktuell som nu.

Snälla Cathrine, bli bra igen!
Snart.

Bloggar nog snart igen

4.9.09

Karlstad nästa

Bara några timmar kvar nu till vi drar till Kingen-land för att delta i Kallsta Open. Undrar hur många statyer av Kingen vi kommer att få se i helgen.......

Blir kul att mäta oss mot svenska division I-lag. Det kommer att bli tufft, men bättre bevis på om vårt försvarsspel håller får vi inte. Och dessutom är det perfekt för oss att så här två veckor före premiären få känna på högt svenskt tempo.

Kallsta Open ligger alltid samma helg som fotbollslandskamper. Förra året spelade Sverige 0-0 mot Albanien. Med samma resultat mot Ungern i morgon är drömmen om Syd-Afrika helt slut.
Det har den varit länge för Norge, det är bara Drillo som vägrar att ge upp. Om de där åtta procenten ska vara lika höga efter helgen måste Island besegras.

I helgen är det dessutomt travderby både i Norge och Sverige. Maharajah blir normalt sett svår att knäcka i svenska derbyt, men jag har en otäck känsla av att Olle Goop till slut får sin derbyseger. Spring Erom är ruskigt bra.
Ta det som ett tips.
Vem som vinner norska derbyt?
Har egentligen ingen aning, men om Gold Wing blivit helt kvitt sina skadeproblem vinner han.

Prestigemöte i damfotbolls-EM i dag. Tycker det låter som om Sverige underskattar Norge och det känns inte bra. Men det vore grymt tungt att torska mot Norge i en fotbollsmatch.

Hörs snart igen.