15.8.10

Äntligen igång

Rubriken syftar givetvis på Premier League.
Det är trots allt nåt visst med engelska ligan. För mig har det som för många andra i min ålder en del med Tipsextra att göra. Det klassiska TV-programmet gjorde det möjligt att följa ligan på nära håll. Men det har lika mycket med Lars-Olof Atterling att göra. Han var min klassföreståndare i högstadiet och det blev en tradition att vi på måndagsmorgnarna gick igenom helgens resultat.
Minnet kan ljuga och det är inte säkert att vi pratade om det varje måndag, men jag vet helt säkert att vi pratade om det måndagen 28 maj 1989. Det var två dagar efter att Arsenal slagit Liverpool med 2-0 (Michael Thomas gjorde 2-0 i 90:e minuten, hade det blivit 1-0 till Arsenal hade Liverpool vunnit).
Sedan Atterlings lektioner har i vart fall fotbollsintresset suttit i.
Så därför var jag som ett litet barn på julafton när det drog igång i helgen.

Om jag är nöjd med 1-1 hemma mot Arsenal. Som grund inte, men sett till matchen och det faktum att Liverpool spelade hela andra halvleken med en man mindre är det godkänt.

Vill man vitsa till det lite kan man säga att Joe inte fick en Cole debut.......

Helgen har annars mest handlat om innebandy. I helgen arrangerade vi ju den första upplagan av Camp Nor, en innebandyskola för spelare mellan tio och 14 år.
Det var en fantastisk upplevelse att strosa omkring i hallen och se 35 tjejer och killar tränas av A-lagsspelarna.
Kommentaren från en av killarna på lördagen var "Så här kul har jag aldrig haft på en träning förut".
Ett ganska bra betyg, eller hur.
Överlag har det varit en enorm positiv energi i hallen den här helgen och det är underbart att se att det finns gott om talanger i klubben. Både på kill- och tjejsidan.
Detta både tror och hoppas jag blir återkommande aktivitet.

Samtliga A-lagsspelarna ska ha beröm för sin insats i helgen. Här finns det många blivande tränare, det verkar helt klart.....

Extra mycket skryt ska dessutom Christian Kolderup, Kjetil Becher och Morten Tonning ha. Det är de tre som gjort det mesta av arbetet i förkant och utan de hade den här helgen inte blivit det den blev.
Bra jobbat!

Under Camp Nor hade vi med A-laget en träningsmatch mot Råde (division I) som uppvisning för Camp Nor-deltagarna. Vi vann med 13-4 och det blev alltså den andra storsegern den här veckan.
Jag är väldigt nöjd med hur det ser ut så här långt. Jag är medveten om att motståndet blir tuffare framöver, men vi har en fart och insats i spelet som gör mig väldigt glad.

Bra jobbat också av Godset som nu är i semifinal i norska cupen. Här i Norge är cupen nåt stort och en semifinalplats är väldigt imponerande. Nu väntar Odd på hemmaplan. Ett lag som Godset haft svårt mot i år, men det hade varit sjukt kul med en final på Ullevål i november.

Har också hunnit med att se en del från Chech Open i innebandy. Imponeras av Sirius. De är ett lag utan några större stjärnor, men har verkligen fått till en lagmaskin. Deras finalmotståndare Pixbo borde också komma lite högre upp i svenska Superligan i år. Offensivt ser det riktigt bra ut och Daniel Calebsson är ett grymt nyförvärv. Men jag tror laget är lite för svagt på backsidan för att vara med i den absoluta toppen.

Hörs snart igen!

Ingen kommentarer: