18.5.08

Jag älskar detta landet

Livet handlar om att ta beslut.
En del blir bra. Andra blir det inte.
Men att flytta till Norge har, i vart fall så här långt, varit ett bra beslut för mig. Jag har lärt mig att uppskatta det tempo som råder här i Norge. Ett tempo som är lite lägre än det i Sverige.
Lämnar man in bilen på verkstad här får man räkna med att det kan ta en vecka. Här är det liksom inte så bråttom.
Jag tycker också det är skönt att alla affärer håller stängt på söndagar. Detta bidrar också till att hålla tempot nere. I Sverige upplever jag ibland att det är ett alltför stressigt klimat och att allt måste ske på en gång.

Och så har vi ju det här med 17:e maj. Upplevde i går den här dagen live för första gången. Och trots tre plusgrader o regn gick norrmännen, alla i festkläder, man ur huse för att fira sin nationaldag. Det var barntåg, russetåg, ballonger, sång o massa annat. Jag är imponerad.
På kvällen avnjöts en utsökt middag hemma hos Linko o Hilde och därefter blev det utgång. Givetvis var det mycket folk ute på byn.
Kul var det i alla fall, men man är lite småseg i dag.

Tycker Sverige gjorde det helt ok mot Kanada, men de räckte helt enkelt inte till. Framför allt tycker jag de svenska backarna (med Magnus Johansson) i spetsen var för dåliga.
Att det blev torsk i bronsmatchen skiter jag. Matcher om tredje pris borde enligt mig förbjudas.

Än lever hoppet för Dallas som nu tagit två raka mot Detroit. Nu tror jag dock att Red Wings knyter ihop säcken natten mot tisdag på bortaplan. Men jag hoppas jag har fel.
Snart börjar förresten match fem mellan Pittsburgh o Philadelfia. Där tror jag Penguins fixar finalbiljett.

Imponerade mig själv i veckan när jag bakade kladdkaka till jobbet eftersom Karin gift sig. Grattis Karin.
Och förvånansvärt nog blev kakan god. Och efter att ha visat upp ännu en ny, fantastisk sida av mig själv tyckte Anne-Lise det var märkligt att jag var singel.
Jag vet inte, jag är kanske för komplett helt enkelt. Att vara perfekt kanske kan uppfattas som skrämmande av vissa?

Har inte ändrat mig efter spårlottningen. Exploit Caf vinner Elitloppet om en vecka. Men jag hoppas på Going Kronos.

Jag säger bara Zlatan.

Träningarna ser fortfarande ruskigt bra ut. Nu ska vi börja snacka taktik också kommande vecka. Har lite planer på att införa 2-2-1. Har i dag suttit och sett Europacupfinalen mellan AIK-Warberg och specialstuderat AIK:s försvarsspel som var brutalt bra i den matchen.
Har lite idéer om hur vi ska spela nästa säsong.

Har ju varit lite surr om Kvernelands problem. Säger bara så här: De rör inte oss. Vi kommer aldrig få nån förfrågan så alla som går och tänker på det kan släppa det nu. För oss är det division I som gäller. och det är bara att acceptera. Nåt annat lägger vi inte energi på. Jag tror personligen att Kverneland får ihop lag till slut. Jag hoppas det också för det menar jag är det bästa för norska innebandy.

Hörs på onsdag!

2 kommentarer:

Kingen sa...

Herligt Sjøkan!

Jeg satt herom dagen å såg AIK-Warberg (sm finalen) og blev imponert over førsvarspelet... Få gutta til å skjønne dette så blir det kanon..

Knegarn sa...

Det blev alltså inte umeå stad...


http://www.knegarn.blogspot.com/