28.5.08

Tankar en onsdag i maj

Onsdag och jag tänkte faktiskt blogga i tid för en gångs skull.
Är hemma igen från de norska fjällen och storkonferensen på Storefjell hotell. Har haft en fantastisk helg.
Tack alla Kanvasare för detta. Och inte minst tack till er på Paletten för att jag fick åka upp en dag före. Det var ett bra beslut.
Tack, Monika och ni andra!

En av de saker jag uppskattat mest här i Drammen under mina snart två år här är skidsprinten i mars. Nu blir det inget av den. Och enligt Drammens Tidene är svenske kungen en av de som satt stopp. Planerna var nämligen att skippa sprinten i Stockholm för att kunna ha den i Drammen, men tydligen ska Kung Calle satt stopp för detta.
Och honom funderade jag på att ha som svärfar en gång i tiden....
Fy dig, kungen. I dag är jag inte stolt över att vara svensk.

Däremot hoppas jag vara det när fotbolls-EM drar igång. Men som vanligt är jag pessimistisk. Framför allt sätter jag frågetecken för backlinjen. Den håller långt ifrån bra internationell klass.
Framåt ser det väl ändå hyfsat ut. Om nu bara Zlatan är skadefri och för en gångs skull presterar i ett stort mästerskap.

Björn Eidsvågs "Alt du vil ha" är en av de bästa sånger jag vet för tillfället. Fantastiskt vacker.

Skulle egentligen spelat tennismatch för Mjöndalens TK i dag, men den blev flyttad. Får nöja mig med tennis från franska öppna på TV i stället. Ser just nu en spännande match mellan Hernandez och hemmahoppet Mathieu, tränad av legenden Mats Wilander. Ser ut som om Matihieu vinner och kan han börja spela lite smartare kan han mycket väl bli en man för den absoluta världstoppen i framtiden.

Landslagssamling för norska innebandylandslaget i helgen. Tydligen ska det göras massa tester. Min fråga är varför?
Vad säger egentligen tester som görs månader efter att den förra säsongen slutade? Och framför allt, är detta något som ett landslag ska syssla med.
Nej, sätt högre krav till klubblagen och få till en bättre dialog mellan förbund och klubblag säger jag.

Till sist ett stort grattis till pappa Kjell som ju hade födelsedag i söndags. Det glömde jag nämna i min förra blogg.

Hörs snart igen!

25.5.08

Rapport från Storefjell

Befinner mig alltså på högfjällshotellet Storefjell sedan i går vid lunchtid. I dag börjar den stora Kanvassamlingen, men jag och tolv anställda på Paletten barnehage tog turen upp redan i går.
Efter att ha spöat Vidar, men fått stryk av Manne, i squash, blev det middag, förfest med Melodifestivalen på TV och så en lång natt med dans, skratt, sång och sprit.

Mår ändå hyfsat i dag och jag o Manne har varit aktiva i dag oxå. Denna gången lät jag honom vinna en match innan jag vann den andra.
Därefter tog jag mig en simtur på 600 meter. Konstaterade då än en gång att jag inte är 20 år längre. Tog mig drygt 20 minuter att simma 600 meter. Som ung var simning min starka gren och på 20 minuter hann jag uppemot 1000 meter. Allt var inte bättre förr.

Världen är bra liten. På restaurangen här på hotellet jobbar två tjejer från Bollnäs. Därifrån kommer även Adde. Och jodå, en av tjejerna visste vem han är.
Världen är liten, eller i vart fall är Bollnäs litet. Där tycks ju alla känna alla.

Känns sådär att dela hotellrum, och dubbelsäng, med en person som har en rosa tub med hand- och nagelkräm....
Men i övrigt är Manne helt ok.

Stor besvikelse under melodifestivalen igår. Varför gillar inte Europa Sveriges låt? Manne avskydde ryssens engelska uttal, men jag tycker låten höll hög klass och känns som en helt ok vinnare. Min personliga favorit Frankrike gick det lika dåligt som för Sverige för. Tungt.

Lika tungt var det på travet igår. Hade läst på som aldrig förr, men som så ofta förr var det i besvikelse man lämnade travsändningen. Min stora idé Tom Raider blev tvåa och det symboliserade liksom hela den travdagen.

Nya tag i dag och som jag skrev för två veckor sedan ungefär vinner Exploit Caf Elitloppet senare i eftermiddag. Efter att ha sett försöket har jag inte ändrat uppfattning. Mest gläds jag dock åt att en av mina favorithästar Finders Keepers sylvasst spurtade till sig en finalplats.

Hull blev i går klara för Premier League. Det är bra. Då får Stoke i alla fall sex poäng. Och så blir det ju sex poäng mot United oxå.

Är det ett skämt att Sola ska överta elitserieplatsen som Kverneland har haft?
Så om vi hade varit lite vakna kunde vi ringt alla Kvernelandspelare och tagit de till oss. Och så gjorde vi en "fusion" mellan oss o Kverneland. För mig känns det helt fel att ett lag, som faktiskt kom trea i sin division I-serie och inte ens var nära en elitserieplats, bara kan ta över ett annat lag.

När jag vunnit mina miljoner på trav ska jag bilda ett nytt lag och köpa mig en plats i elitserien jag oxå.

Nu spelar min rumskamrat, han med den rosa handkrämstuben ni vet, "Mickey" på datorn. Då kan jag bara inte sitta still längre.

Hörs på onsdag.

22.5.08

Krossad av en 13-åring

Årsmöte, Champions league-final, ett litet datastrul och en del slapphet.
Där har ni orsaken till att jag inte bloggar förrän nu.

Får börja med att gratulera Einar, Jaxx-bröderna, Nilsson o alla andra United-supportrar. Som Liverpool- och Stokesupporter känns det givetvis inte helt bra att United når framgång. Men det är bara att konstatera att United varit det klart bästa laget i år och enligt mig är de världens bästa klubblag för tillfället. Men visst var det lite flyt inblandat mot Chelsea.

Och egentligen fattar jag inte varför de inte lade ner Champions league efter 2005. En bättre final än den som var då kommer ju ändå aldrig att spelas.

Grattis Jaxx o Steffen till uttagningen till nästa landslagssamling. Kul!

Som äkta schlagernörd längtar jag till lördagens Grand Prix-final. Tycker startfältet verkar hålla lite högre klass än vanligt.
Ukraina och Sverige har de snyggaste sångerskorna, Frankrike den bästa låten och Spanien den roligaste låten. Men jag gillar även Norges, Schweiz och Serbiens låtar. Om Ukraina, Schweiz o Sverige går vidare vet jag inte än, kollar nämligen på semifinalen nu. Tjeckiens bidrag innehöll grymt fräscha danserskor, fast dansa kunde de inte.

Vi tränade 2-2-1 för första gången i tisdags. Att kalla det för omedelbar succé vore kanske att överdriva, men killarna hade en dryg timmes styrke/spänst-träning med Björn i kroppen.
Och nu i kväll såg det mycket bättre ut.

Spelade i kväll min andra match för Mjöndalens TK:s andralag. Den här gången gick det inte lika bra. Ny förlust för laget och denna gången var det ingen som vann nån match. Själv mötte jag en kille som fyllde 13 år för två veckor sen. Han berättade att han spelar tennis varje dag och att han tränar tio timmar i veckan med egen tränare.
Tio timmar.
Så mycket tennis har jag inte spelat de senaste tio åren.
Men jag fick ett game i alla fall.
Dessutom hade han en grymt trevlig pappa som bjöd på druvor och banan. Det var faktiskt efter att jag fått frukt som jag tog mitt game. Synd inte frukten kom tidigare.

Till helgen bär det av till Storefjell med Kanvas samtliga barnehager. Vi blir uppemot 600 personer. Jag räknar med att i vart fall 400 av dem är tjejer.
Kan bli några intressanta dagar....

Pittsburgh-Detroit i Stanley Cup-finalen känns ganska kul faktiskt. Finns spelare jag gillar skarpt i båda lagen, men någon personlig favorit har jag inte. Däremot hävdar jag att den västra delen är bättre än den östra så ska det bli nåt tips sätter jag mina slantar på Detroit.
Fast mest säger jag nog det för att reta Pittsburg-fantasten Nilsson.

Jag kommer att sakna Kingens bloggar....

Så vill jag till sist gratulera mina goda vänner Jenny o Lasse. Båda fyller år i dag!

Hörs kanske till helgen!

18.5.08

Jag älskar detta landet

Livet handlar om att ta beslut.
En del blir bra. Andra blir det inte.
Men att flytta till Norge har, i vart fall så här långt, varit ett bra beslut för mig. Jag har lärt mig att uppskatta det tempo som råder här i Norge. Ett tempo som är lite lägre än det i Sverige.
Lämnar man in bilen på verkstad här får man räkna med att det kan ta en vecka. Här är det liksom inte så bråttom.
Jag tycker också det är skönt att alla affärer håller stängt på söndagar. Detta bidrar också till att hålla tempot nere. I Sverige upplever jag ibland att det är ett alltför stressigt klimat och att allt måste ske på en gång.

Och så har vi ju det här med 17:e maj. Upplevde i går den här dagen live för första gången. Och trots tre plusgrader o regn gick norrmännen, alla i festkläder, man ur huse för att fira sin nationaldag. Det var barntåg, russetåg, ballonger, sång o massa annat. Jag är imponerad.
På kvällen avnjöts en utsökt middag hemma hos Linko o Hilde och därefter blev det utgång. Givetvis var det mycket folk ute på byn.
Kul var det i alla fall, men man är lite småseg i dag.

Tycker Sverige gjorde det helt ok mot Kanada, men de räckte helt enkelt inte till. Framför allt tycker jag de svenska backarna (med Magnus Johansson) i spetsen var för dåliga.
Att det blev torsk i bronsmatchen skiter jag. Matcher om tredje pris borde enligt mig förbjudas.

Än lever hoppet för Dallas som nu tagit två raka mot Detroit. Nu tror jag dock att Red Wings knyter ihop säcken natten mot tisdag på bortaplan. Men jag hoppas jag har fel.
Snart börjar förresten match fem mellan Pittsburgh o Philadelfia. Där tror jag Penguins fixar finalbiljett.

Imponerade mig själv i veckan när jag bakade kladdkaka till jobbet eftersom Karin gift sig. Grattis Karin.
Och förvånansvärt nog blev kakan god. Och efter att ha visat upp ännu en ny, fantastisk sida av mig själv tyckte Anne-Lise det var märkligt att jag var singel.
Jag vet inte, jag är kanske för komplett helt enkelt. Att vara perfekt kanske kan uppfattas som skrämmande av vissa?

Har inte ändrat mig efter spårlottningen. Exploit Caf vinner Elitloppet om en vecka. Men jag hoppas på Going Kronos.

Jag säger bara Zlatan.

Träningarna ser fortfarande ruskigt bra ut. Nu ska vi börja snacka taktik också kommande vecka. Har lite planer på att införa 2-2-1. Har i dag suttit och sett Europacupfinalen mellan AIK-Warberg och specialstuderat AIK:s försvarsspel som var brutalt bra i den matchen.
Har lite idéer om hur vi ska spela nästa säsong.

Har ju varit lite surr om Kvernelands problem. Säger bara så här: De rör inte oss. Vi kommer aldrig få nån förfrågan så alla som går och tänker på det kan släppa det nu. För oss är det division I som gäller. och det är bara att acceptera. Nåt annat lägger vi inte energi på. Jag tror personligen att Kverneland får ihop lag till slut. Jag hoppas det också för det menar jag är det bästa för norska innebandy.

Hörs på onsdag!

14.5.08

Seriedebuten avklarad!

Hade egentligen tänkt blogga i helgen, men långhelg som det var här i Norge (här firar man fortfarande annandag pingst) hann jag inte med.

Mycket har hänt sen sist. Henke Larsson blev klar för EM, givetvis är det hur stort som helst, men samtidigt är jag tveksam till vilken roll han kommer få. Men är Zlatans skada värre än man tror är det grymt bra att ha Henke i truppen.

Tycker annars uttagningen av Henke tagit bort uppmärksamheten från truppens stora skandal. Att Daniel Andersson kom med är ett hån mot all svensk idrott. Som det är nu känns han som andraval på sin position oavsett om Linderoth är frisk eller inte och då menar jag att det vore bättre att ta med en upcoming man som Rasmus Lindgren för att vara med o lära. Han spelar ordinarie i Ajax, Daniel Andersson spelar i Malmö FF. Behöver jag motivera mera?

Dessutom tycker jag inte Marcus Albäck ska vara med i truppen. Han känns också som fjärde, kanske femte val på sin position och även där menar jag att ett ungt alternativ varit bättre. Då tänker jag givetvis på glödhete Markus Berg.

Helgen tillägnades en hel del grillning. Först själv på fredagen, sen samman med Manne, Rikke o Bibbi.
Söndagskvällen var det Jörn Bendiksens grill som gick varm. Där stod Mette, Trine, Matta, Simen, Svein o så Jörn för trevligt sällskap.

Annars var det trav som gällde på söndagen. Var på plats på Oslo Grand Prix och njöt i solen av en underbar tävlingsdag. Det var faktiskt första gången jag riktigt saknade travtävlingarna hemma. Nu längtar jag till Axevallas trippeltrav.
Förresten vinner Exploit Caf Elitloppet bara så ni vet.

Måndagen innebar först en tennismatch mot Hultan där jag var grymt nära att vinna, men 5-2-ledning i tredje set hjälpte inte. Hade faktiskt två matchbollar vid ställningen 5-3, men det sket sig.

Tydligen var det ändå bra nog för att få spela seriepremiär med Mjöndalen TK:s andralag nu i kväll. Fick spela dubbel samman med Hultan och det slutade faktiskt med vinst. Tyvärr förlorade laget med 5-1 så vår vinst var den enda. Kanske innebär att jag får nytt förtroende?!

Det viktigaste med att Sverige slog Tjeckien var att vi gick längre än Norge i hockey-VM. Hade inte pallat att vi gått lika långt.

Till helgen ser jag fram emot att fira 17 maj för första gången.
Ska försöka att hinna med en blogg oxå!

ha det!

7.5.08

Sommarn kom tidigt i år

Ja, vad ska man säga om vädret egentligen? I dag har det varit rena sommaren ju.
Kul då att vara på HMS-möte i Oslo inomhus.
Som tur var det bara fem timmar och jag hann med att avnjuta god mat o en kall öl på Flying Scotsmans uteservering mitt på Karl Johan.
Härligt.

Har aldrig gillat Oslo som stad, men i dag när vädret var som det var må jag säga att hela stan lyste upp.
Får nog ge Oslo en chans till.

Sverige-Schweiz just nu 1-2 i hockey-VM.
Om det nu är nån som bryr sig.

Vi drog igång försäsongen i tisdags på allvar. 23 stycken får anses mer än godkänt på en dubbelträning i början av maj.
Vi har ännu inga nyförvärv klara, men ändå känner jag mig sjukt spänd på den här säsongen.

I övrigt annars ganska lugnt på silly season-fronten här i Norge. Men visst svider det lite extra när man hör om Kvernelands problem att ens få ihop lag till nästa säsong.
Vi hade inte haft de problemen om vi klarat oss kvar.
Men som jag sagt tidigare, en tabell ljuger aldrig.
Kverneland förtjänar att spela i elitserien, det gör inte vi.

I Sverige tror jag det kommer vara en klart tvådelad serie. Några topplag med AIK (vem ska kunna hota dem nästa år?!), Warberg o Storvreta i spetsen samt ett skikt med bottenlag i form av JIK, Järfälla o de tre nykomlingarna.

Att se Barcelonaspelarna stå i hedersvakt för Real Madrid inför matchen i kväll ska bli sjukt kul att se.

Nu drar semifinalerna i NHL i gång och nu börjar det på allvar bli dags att kliva upp på nätterna och kolla. Jag kommer i vart fall inte missa mötena mellan Dallas (mina favoriter) och Detroit.
Mitt finaltips blir Dallas-Pittsburgh.

Senaste Irene Huss-filmen "Nattrond" är grymt bra. Se den!

På söndag blir det ett besök på Bjerke travbana i Oslo för första gången för min del. Grymma lopp med Oslo Grand Prix i spetsen. Ska bli grymt kul. Inte minst glädjer jag mig till att träffa min gamle (fast han är bara 24 år så gammal är han inte) kollega Emil Persson igen.
Och kanske får jag även se legenden Per Ottosson med sin gula jacka igen.
Det har jag saknat.

Hörs i helgen!

4.5.08

"Nu är jag för gammal för det här rummet"

En tuff, men fantastiskt kul vecka är över.
Hemma från Falun, men fortfarande i Sverige hos mamma Lena o pappa Kjell.
Tidigt måndag morgon drar jag till Norge igen och på kvällen drar vi i gång försäsongen.
Jag känner mig grymt taggad. Länge sen jag kände så här inför en försäsong, men som jag sagt tidigare. Det här ska bli en bra säsong.

Allt i Falun var kanon. Att stå i en monter tio timmar om dagen kanske inte låter så kul, men i sällskap med David "sover valen?" Gustafsson, Foppa, Fagerberg och Faluns stolthet Labbe blir det inte tråkigt.

Tycker det är otroligt kul att få träffa så mycket människor man gör på en cup och dessutom är jag imponerad av arrangemanget. Spelare o ledare i IBF Falun verkar ställa upp till 100 procent och trots det tuffa jobbet bjuder de alltid på ett leende.
Kul!

Och så fick jag äntligen träffa en av mina absoluta favoritbloggare Per Nordström live. Han var ju tävlingsledare för hela cupen. En otroligt trevlig man, men han såg inte alls ut som jag hade föreställt mig honom.

Lever egentligen alltid efter mottot "det som händer på ön stannar på ön" eller i det här fallet "det som händer i Falun stannar i Falun", men en liten anekdot från en av utekvällarna måste jag berätta.
Efter en blöt kväll på Harrys hamnade jag o David med två tjejer (som max var 20 år) på Davids rum. Bra musik och lite snack i en kvart, sedan fäller den ena tjejen den oförglömliga kommentaren: "Jag är för gammal för det här rummet". Och så gick båda tjejerna.
Nog för att jag dissats många gånger i min karriär, men på grund av att en tjej som är cirka 15 år yngre än mig tycker att hon är för gammal, nej den har jag aldrig hört förut.

Träffade förresten Fox uppe i Falun oxå. Hann både med att se honom spela och skåla tillsammans med han.
Kul.

Hur många är det egentligen som bryr sig om hockey-VM?
Alla ni räcker upp handen nu.
Trodde väl det. Inga händer.

Kul att Jaxx skötte sig i landslagsdebuten. Om jag förstått det rätt skötte han både framförandet av nationalsången inför de andra lika bra som spelet på plan.
Härligt!

Fick rätt om att matchen skulle sluta 1-1, men i förlängningen var Chelsea lite för vassa. Har förstått att en del skyller på domarn, men jag köper inte det. Chelsea var värda att vinna.
Nu hoppas jag de vinner finalen oxå.

San Jose är på väg mot tidernas vändning mot Dallas. Tungt för mitt tips i så fall, men kanske bra för Tre Kronor. Finns ju en o annan svensk i Dallas.

Höll ju på att glömma. Stoke till Premier League. Så härligt.
Nu bokar vi väl en resa, Bendiksen?!

Ha det så hörs vi på onsdag!