30.4.08

Valborg i Falun

Ja, då var man uppe i Falun igen. Börjar bli en tradition nu att jag o Foppa följer med Magnus o David (i år är inte Fridh med) för att sälja innebandygrejer under den stora cupen Viking Line Cup.
Resan gick bra och enligt traditionen hade Foppa bränt ihop en grym skiva. Låtar som kommer att bli klassiska efter den här helgen.
Ta bara för två år sedan, då upptäckte vi "Boten Anna". Spännande att se vilken hit vi upptäcker i år.

Sitter nu på hotellet, snart dags att gå ut o käka o ta en öl före den stora MATCHEN. Montern är uppsatt i hallen och i år har vi fått en riktigt bra plats.
Känner mig klar för att kränga grejer som bara den.

Grymt laddad nu. Tror på 1-1 och straffar och då vinner Liverpool. Reina är ju världens bästa målvakt på straffar.

Bland det bästa att komma hem är att få lyssna på Radiosporten. Okej att sändningen igår bara innhöll damfotboll, basket o speedway, men det är ändå något magiskt att köra bil och höra på radiosporten. Jag vet att jag kan lyssna på internet, men Radiosporten ska avlyssnas i bilen.

Världen är liten. Stannade på vägen hem på en Statoil-mack utanför Strömstad. Där träffade jag Sveiva-keepern Linnea som var på väg hem till sitt Olofström från Oslo. Ganska sjukt att träffa någon man känner där och att vi måste åkt ungefär samtidigt.
Är förresten lite avundsjuk på henne. Hon drar nämligen till Kanada i helgen för att kolla på hockey-VM.
Kul att se det på plats, men i övrigt måste årets hockey-VM vara bland det iskallaste mästerskapet någonsin.
Tror inte jag kommer att sitta uppe på nätterna för att kolla direkt.

Väljer nog NHL först. Där imponerar Dallas och Pittsburgh vansinnigt. Kanske blir det de som möts i finalen.
Eller vad säger ni i Detroit?!

Tror inte jag har nåt mer vettigt (om nu det jag skrivit varit vettigt) att skriva utan nu blir det in i duschen innan vi ska ut o göra Falun.

Ha det. Blir säkert nån blogg till helgen.

27.4.08

Falun nästa!

Kan se tillbaka på en lugn helg. Har haft föräldrarna på besök. Det betyder tidig läggning, men också tidig uppstigning.
Känns dock bra att ha haft en sån helg nu med tanke på nästa veckas Falun-tur. Där brukar det bli sena nätter, men tidig uppstigning och långa arbetsdagar. Med andra ord ganska bra att ha en del sömn i bagaget.

Besök av mamma Lena o pappa Kjell betyder också trevligt sällskap och en massa andra positivt. Den här gången fick jag bland annat en flaska irländsk whiskey (köpt av mamma Lena i Dublin), en grill och två flak öl. Grillsäsongen kan med andra ord börja.
Sedvanlig shoppingtur blev det också och dessutom hann vi med ett besök uppe i Spiralen. Trevligt var ordet.

Och snart får jag alltså se föräldrarna igen. Blir ett kort besök där innan David, Magnus, Foppa och jag drar upp till Falun för att kränga massor med innebandygrejer. Och så blir det nog nåt besök på Harrys också om jag känner David o de andra rätt.

Ny seger för Stoke i helgen. Det luktar allt mer Premier league, nästa år. Visst åker vi och kollar då, Jörn?!

Härlig landslagsdebut för Steffen i helgen. Men jag är inte förvånad. Den killen kommer att bli nåt stort. Nu hoppas jag bara att han vågar ta klivet till Sverige o Karlstad nästa år. Men lycka till vad du än väljer, Steffen!

Köpte för ett tag sen den gamla norsksvenska TV-serien "Röd snö" på DVD, såg den i dag. Fantastiskt bra fortfarande så här 23 år efter att den spelades in. Tomas Von Brömssen är helt fantastiskt bra.

Detroit o Johan Franzen ser grymt heta ut. Och så länge "Foppas" ljumskar krånglar lär Colorado få det tufft att vända det här.

Tycker faktiskt 0-0 borta mot molde är ett helt ok resultat. Jag hade i alla fall inte trott på den här starka upptakten av Godset.
Men även på FM går det bra med Godset. Med nyförvärv som Denni Avdic o Ceasar Santin kom jag trea första säsongen.

Folk säger att Liverpool spelar tråkigt ibland och visst kan jag hålla med vissa gånger. Men det United visade borta mot Barcelona var bland det destruktivaste jag sett. Så jag hoppas ingen United-supporter gnäller på Liverpool nån mer gång.

Ska försöka hinna med att blogga från Falun på onsdag, men vet inte om jag hinner. Men kanske hörs vi då!

23.4.08

Hur tänkte du nu?

I somras var vi ett grabbgäng som tillbringade en vecka i Mannes föräldrars sommarstuga. En av killarna som var där, "Dajen", hade ett uttryck han körde med i stort sett hela tiden. Uttrycket var "Hur tänkte du nu?"
Just den frågan skulle jag vilja ställa till en viss norsk landslagsback i Liverpool. Jag tänker inte nämna hans namn, men hade jag chansen skulle jag absolut fråga: Hur tänkte du nu.

Samtidigt tror jag fortfarande Liverpool har chansen. Nån gång kommer Chelsea förlora på hemmaplan, det kan mycket väl ske på onsdag.

Tennispremiär för mig igår kväll. Tränade tillsammans med Jon och vi spelade även en match. Han vann 6-2, 6-1, men jag är faktiskt inte så missnöjd med mitt spel. Inte omöjligt jag plockar några game för Mjöndalens andralag i år.

Inga större överraskningar i Stanley Cup så här långt. Kvartsfinalerna känns nu otroligt spännande. Det är väl bara mötet Detroit-Colorado som känns enkelt att tippa, där blir Detroit skyhöga favoriter och jag tror de vinner. Men hjärtat säger Colorado.
San Jose-Dallas går till sju matcher, har ju tidigare här tippat Dallas som vinnare av hela skiten så jag får hålla fast vid dem.
I öster möts Philadelfia och Montreal, där känns Flyers lite starkare, men Montreal har ett bra lag på gång.
Pittsburg är givna favoriter mot Rangers, men Lundkvist i mål och rutin från Jagr, Gomez och Drury gör att jag tror mest på New York laget.

Saxat från den här bloggen för exakt en vecka sen: "Förresten vinner Torvald Palema Olympiatravet på lördag. Kom ihåg var ni läste det först!"
Ni travintresserade vet väl hur Olympiatravet gick.
Hoppas ni kommer ihåg var ni läste det först....

Bara en vecka kvar till den årliga Faluntrippen nu. Glädjer mig redan. I år har cupen slagit rekord i antal lag, 365 stycken är anmälda. Kan nog bli en del tryck kring vår försäljning. Men det blir bara kul.
Och hinner jag med ska jag faktiskt göra debut i Viking Line Cup. Det är Fox som behöver förstärkning till sitt lag. Kan bli kul.

Hörs säkert till helgen igen.

21.4.08

En helg fylld av idrott

Ny vecka, nya möjligheter!
Visst är det härligt med måndag?
Helgen som var gick i idrottens tecken. Lördagen ägnades åt att se bägge SM-finalerna. Damfinalen tyckte jag var ganska dålig och det var ju faktiskt slarv från Balrog som avgjorde matchen.

Men herrfinalen, vilken match!!
Det är nog en av de bästa innebandymatcher jag sett. I alla fall om man tänker på betydelsen av matchen, att den då spelades i så högt tempo och sådan intensitet är fantastiskt. Det var en grym kontrast mot den urtrista Europacupfinalen mellan just AIK o Warberg.
Och vilka mål vi fick se! Warbergs andra mål är bland det grymmare man sett.
Kul också att nästan 15 000 fyllde Globen. Svenska innebandyförbundet har verkligen lyckats med det här arrangemanget och gjort SM-finalen till en riktig folkfest.

Lika långt har man inte kommit i Norge, men 1300 såg i alla fall herrfinalen i Sarpsborgs ishall i söndags. Och ser man procentuellt på hur många som såg finalen kontra antal licensierade spelare är faktiskt intresset i Norge ungefär lika stort som i Sverige.

Finalen i sig tycker jag tyvärr var ganska avslagen. Kanske var det hallen, som var något för stor, som gjorde att det aldrig blev något riktigt tryck eller så var det bara det att Sarpsborg var för bra. Matchen tände liksom aldrig till, Sarpsborg var för fysiskt tunga för Fjerdingby och fick full utdelning på sitt man-manspel. Inte minst tog Janne Karlsson bort Fjerdingbystjärnan Raymond Evensen fullständigt ur matchen.
Och när inte Raymond är bra då är inte Fjerdingby ett bra lag.

Man kan alltid diskutera om man-man är rätt väg att gå i ett längre perspektiv, men Sarpsborg har utan tvekan varit det bästa laget i Norge i år och för mig vann de helt rättvist. Laget är i stort sett komplett och så finns det spetskvalité i form av bland andra Johan Larsson (vad bra han var i finalen!).

Men jag skulle vilja se Sarpsborg spela man-man mot AIK eller Warberg i Europacupen, tror inte det blir nån succé.

Arrangemanget i Sarpsborg var helt ok, men jag menar nog att NM-finalen alltid borde spelas inne i Oslo. Sedan menar jag fortfarande att man måste jobba mer utåt mot klubbarna för att öka intresset. Det handlar om att klubbar måste se detta som en helg då man kan ordna avslutningsresor för sina ungdomslag. På så sätt skulle publiksiffran lätt komma upp över i vart fall 2000.
Dessutom tycker jag man skulle testa att lägga seniorfinalerna på lördagen i stället för söndagen, alltså precis som det är i Sverige.

Thomas Sträte blev årets spelare i Norge. Kul tycker jag som faktiskt lade min röst på honom. Varje klubb fick nominera tre kandidater och mina var Glen Evenssen och Jon-Kjetil i Fjerdingby samt då Sträthe.

Helgen avslutades för min del på Ullevål där jag, Manne, Mats o Julian plus nästan 25000 till såg matchen Vålerenga-Rosenborg. Matchen var väl sådär, men vilken fantastiskt stämning Vålerenga-klanen lagade på Ullevål. Trycket sista kvarten fram till matchstart var helt enormt.
Inte helt jämförbart med Marienlyst direkt, men visst är det härligt att Godset stormar fram. Imponerande vändning i går igen.
Europa nästa?

Till sist: Tusen tack, Hilde o Linko för en fantastiskt trevlig lördagskväll. Ska sent glömma när jag, Hilde och en till (lovade att inte skriva att det var Linko) skrämde slag på ett äldre sällskap med Hammarbysången.
Ett stort tack!

Blev en lång blogg detta, men vi hörs ändå på onsdag igen.

16.4.08

Kretsmästare?

En stor dag i dag. Jag kan bli norsk kretsmästare i division IV.
I Oslo-serierna gör nämligen de olika seriesegrarna upp om ett kretsmästerskap. Sjukt nog möter Dream Team i år exakt samma lag som vi gjorde förra året efter division V-segern. Alla vi tre lag vann alltså fyran som nykomlingar.
Blir spännande att se om vi möts i KM nästa år oxå.
Dream Team vann förra matchen, utan mig, och spelar vi minst oavgjort borta mot Tunet i kväll blir vi kretsmästare.
Måste vara den onödigaste titeln som nånsin delats ut i idrottsvärlden. Inte konstigt att norska innebandyförbundet har ont om pengar när det slösas på sådana här arrangemang.

En annan titel som vi i Nor redan vunnit i år är Fair play-priset i norska elitserien. Jag ska ta emot priset i samband med NM-finalen på söndag.
Alltid kul att vinna titlar, men hade jag fått byta fair play-priset mot en plats i elitserien även nästa år hade jag gjort det elva gånger av tio.
På ett sätt är jag nöjd och stolt över att vi spelar schysst, men kanske är det ett negativt tecken. Snälla pojkar får inte kyssa vackra flickor heter det och uppenbarligen får snälla lag inte spela i elitserien.
Lägger man dessutom till att typ 30 procent av de utvisningar vi hade i år var för protest mot domarna är det lätt att förstå att det fysiska spelet var en svaghet hos oss i år.
Behöver jag säga att styrka kommer att ingå redan från och med försäsongen i år?

Trots att de helt tycks tappat formen leder Stoke engelska Championship. Kan bli intressekonflikt nästa år om Liverpool och Stoke möts.

Börjar mer och mer tro att Mullsjö har chansen att hänga kvar i Superligan nästa år. Värvningarna av Anton och Viktor är riktigt bra och dessutom verkar flera andra lag bli riktigt svaga. Får exempelvis Järfälla och Jönköping ens ihop lag?

Börjar bli vår nu och det betyder tennissäsong. Ont om folk tydligen i Mjöndalens andra lag i år. Inte omöjligt det blir några inhopp i årets seriespel. På tisdag ska jag träna ihop med Jon, glädjer mig redan.

Bara tre dagar kvar till årets SM-final nu. Tror fortfarande på AIK. Och så tror jag Balrog vinner damfinalen.

NM-finalen är alltså på söndag. Utan att egentligen ha en aning tror jag Tunet vinner damfinalen. I herrfinalen tror jag som jag redan sagt här i bloggen på Sarpsborg.

Förresten vinner Torvard Palema Olympiatravet på lördag.
Kom ihåg var ni läste det först!

Hörs nog till helgen.

13.4.08

Man mår som man förtjänar - alltså bra

Söndag och lite dagen efter i dag. Men har faktiskt mått förvånansvärt bra.
Kvällen började hemma hos Linko för att fira hans födelsedag (han fyller i morgon, grattis Linko!). God mat, öl och massa vin serverades och till slut bestämde jag o Linko oss för att ta en bur på byn.
Det var faktiskt ganska trevligt, var ju ett tag sen man var ute sist.
Fick sällskap i taxin hem av Hanna o Klara som blev med in på whiskey. Det blev inte direkt nån vild efterfest, det var tre ganska trötta själar som satt i soffan.

Lördagen ägnades också åt trav. Fanns på plats när V75 kördes i Drammen. Det gick inget vidare på spelet, bara att inse att jag inte kan nåt om norskt trav, men trevligt var det. Att gå på trav i Norge skiljer sig otroligt mycket från Sverige, men är ändå ganska gemytligt och småtrevligt. Eller koselig som man säger i Norge. Tack förresten för sällskapet, Espen o Fröy!

Fick för en gångs skull rätt i ett tips, nämligen att Fjerdingby o Sarpsborg möts i NM-finalen. Fjerdingby har fler klara matchvinnare, men känslan är ändå att det är Sarpsborgs år i år. Sätter en slant på dem i finalen.
I svenska motsvarigheten tror jag det blir grymt jämnt o tight. AIK vann ju Europacupfinalen och det känns som om de har ett litet grepp på Warberg. Men man vet ju aldrig med Svensson o kompani. Men skulle jag sätta pengar på nån blir det AIK.

Stabila 3-1 mot Blackburn i dag och Liverpool kopplar ett klart grepp om fjärdeplatsen i ligan. Men den platsen är ju inte så viktig, de regerande Champions leaguemästarna har ju redan en plats nästa år......

Trodde egentligen inte att jag gillade honom, men Bob Marley är (eller var) en fantastisk artist. Hans "Redemption Song" är en stor favorit.

Hörs på onsdag!

9.4.08

onsdag härliga onsdag

Blogtime igen.
I dag känner jag mig helt frisk och då kan inget hindra mig från att blogga.
Har precis avnjutit en mycket god fisksoppa, i dag var jag väldigt nöjd med min kockkonst.
Nu sitter jag o väntar på Svein o Bent, vi ska in o se semifinalen mellan Fjerdingby och GIF.
Fjerdingby tycks ha tagit sig samman o har ju chansen att avgöra i kväll.

I Sverige är ett finallag klart. Svensson o kompani körde över Pixbo och för andra året i rad spelar Warberg i Globen.
Inför den här säsongen gillade jag inte Warberg, jag tyckte de var allmänt tråkiga, men efter att ha sett de flera gånger på TV under säsongen har jag ändrat mig. De spelar näst intill en fulländig innebandy.
Tänk om man fick träna ett sånt lag.

Inget ont om Nor, jag har sjuk tro på det vi ska göra den här säsongen, men nåt Warberg blir vi nog aldrig.

Dugnad (fritt översatt till svenska: ideellt arbete) i måndags på Aas bryggerie, god stämning och grym effektivitet på de som jobbade. Är antagligen lite sjuk i huvudet, men jag tycker faktiskt en dugnad kan vara en social o trevlig aktivitet.
Vet dock att det är många som inte håller med mig.

Lite sent, men stort grattis Steffen o Jaxx till de välförtjänta uttagningarna till landslaget.

Vilken match de bjöd på, Liverpool o Arsenal i går. Bland det svettigaste jag sett. Medger att Fröjdfeldt var snäll, men det är lika bra att ni inser det. Alla älskar Liverpool. Även domarna.

Nora Strandbergs intervju på Canal plus med Elfsborgstränaren Magnus Haglund inför matchen mot AIK är redan en klassiker. Maken till dålig journalistik har aldrig skådats. Måste ses för att förstås, men det är helt sjukt roligt.

V75 på Drammen-travet nu på lördag. Det glädjer jag mig till, var alltför länge sen jag var på trav nu.

Lite kort blogg, kanske, men Svein kommer nu och han vill man inte låta vänta.

Lovar att blogga senast i helgen igen!!

6.4.08

I´m back!

Ledsen Sara Velander och alla ni andra som väntat.
Men här kommer äntligen en blogg. Anledningen till att jag inte bloggat något den här veckan stavas feber.
Hög feber.
Nu vill jag att alla ska tycka lika synd om mig som jag själv gjort de här dagarna då jag legat helt knockad i sängen/soffan.

Men sedan i går är jag på benen igen och då är det dags att blogga.
Gårdagen ägnades bland annat åt att se Dream Team (vågade inte spela själv eftersom jag absolut inte ville bli sjuk igen) vinna i KM mot B16. Skönt att se att guttarna klarade sig bra utan mig.
Men nästa kamp räknar jag med att vara med igen.
Om coach Bosse tar ut mig vill säga.

Slevik har kvitterat till 1-1 i matcher i semifinalen mot Sarpsborg. Tror fortsatt Sarpsborg vinner den här serien, men man måste imponeras av det här unga, offensiva Slevik-laget.

I Sverige vet jag inte vad man ska säga om Täby. De vill man inte möta i en förlängning, det är helt klart.
I den andra matchserien tycker jag lite synd om Pixbo som gjort det bra bägge matcherna mot Warberg. Men mot Magnus Svensson verkar man inte kunna göra något. Sjukt bra han var i TV-matchen i torsdags!

I dag har jag varit o sett guttelaget förlora NM-semifinalen mot Sveiva 2-3. På ett sätt är egentligen alla slutresultat rättvisa, men med tanke på att Nor vann skottstatistiken med typ 50-5 känns det lite snöpligt att det blev förlust.
Men det summerar väl hela den här Norsäsongen på nåt sätt.

Den nya frågesporten i SVT 1 i går, Glasklart, var en rejäl överraskning. Mycket bra TV och en av de tävlande, 21-åriga Amelie, var bland det charmigaste jag sett.
Lördagar 20.00 i ettan, missa inte det.

Arsenal B-Liverpool C 1-1. En poäng vi Stokare glädjer oss över.

Har funderat på en sak: Om en gås får rysningar, får den människohud då?

Hörs på onsdag, lovar!