31.8.08

8-69 (eller: En helg som innebandytränare)

Det finns helger då allt tydligen kan gå fel.
Har just haft en sån helg.
Coachade ju både damerna och herrarna i årets Exel Tiger Cup.
Det gick inte så bra. Eller vad sägs om siffrorna 0-21, 4-5, 0-6, 1-3, 2-5, 1-6 och 0-22.
Så gick det nämligen i de kamper jag coachade.
Kul.
Eller inte.

Vad gäller damerna är jag ändå inte så besviken. Jag har fått se mina spelare i massor av matchsituationer och det har varit nyttigt. Jag tror fortfarande mycket på det här laget. Imponerades särskilt av inställningen i matchen mot Holmlia på lördagskvällen. Vi var då grymt slitna och borde vara nedslagna efter alla förluster. Men trots detta och trots att Holmlia gjorde som de ville mot oss gav tjejerna aldrig upp. De krigade i samtliga byten som om det stod 0-0.
Grymt imponerande och kul att se som tränare.

Vad gäller herrarnas insats är jag inte lika nöjd. Vare sig med min egen coachinsats, det blev nog ärligt talat lite för mycket att coacha båda lagen just den här helgen, eller med spelarnas insats. Matchen mot Sagene var bra, den mot Sola ok, men den mot Holmlia var smärre katastrofal, i alla fall i första perioden.
Tur det inte delas ut några poäng o tabellplaceringar än i serien.
Vi har fortfarande en del att jobba på, men när vi efter vart lättar lite på träningen och börjar spela in formationerna på allvar tror jag mycket på oss.

Sägas ska dock att jag tror att årets Östlandsserie är jämnare än den brukar vara. Det känns som om det finns upp emot i vart fall sex lag som faktiskt kan vinna serien och det finns heller ingen given strykpåse.
Ska bli grymt kul och spännande att se hur vi står oss i den tuffa konkurrensen.

Norska elitserien tror jag däremot kommer att hålla lite sämre klass i år. Enligt min mening har många lag blivit på pappret sämre än förra året. Jag tänker då inte minst på lag som GIF, Sveiva och Slevik.
Men samtidigt imponerade GIF stort på mig i helgen.
Jag har alltid gillat GIF. Tycker de spelar en kul innebandy som bygger på ett starkt kämpande kollektiv, men ändå med en stundtals attraktiv innebandy.
Hoppas de kan bygga vidare på det de visade i Exel Tiger Cup.

Tungt för Stoke mot Middlesbrough i går, men jag har sagt det förut. Det är hemma på Britannia Stadium poängen ska tas.

Liverpools 0-0 borta mot Aston Villa kan vara ett av de mest förutsägbara resultaten i fotbollshistorien. Fråga bara Kolek vad jag sa till honom på lördagskvällen att matchen skulle sluta.

Jag älskar Premier League, men i år ser jag lika mycket fram emot Serie A. Ser just nu Fiorentina mot mitt kära Juventus med Olof Mellberg. Tycker årets Serie A känns grymt öppen. Jag hoppas Juve ska vara med där uppe, men tror nog Inter tar det i år igen.
Fiorentina och Lazio känns som stora outsiders i år medan jag tror Milan floppar igen, vilket ju också premiärresultatet 1-2 hemma mot Bologna tyder på.

Hörs på onsdag!

27.8.08

En bra dag

Blev tyvärr ingen blogg i helgen.
Hade dels fullt upp med OS, fotboll och Elvefestival, men framför allt mådde inte min dator så bra.
Detta åtgärdades genom att köpa en ny dator så det är den jag skriver på nu.
Grym skillnad mot den förra och inte minst märks det på internetuppkopplingen.

Har annars haft en bra dag. Det mesta av arbetsdagen gick åt till ett besök på IKEA. Vi håller på att göra om en del i barnehagen och chef Wenche behövde bärhjälp.
Det är så det är att vara ensam man i en barnehage.

Hann hem en kort stund och då blev det en schackkamp mot min nya dator. Jag lyckades vinna och med stort självförtroende åkte jag till Mjöndalen.
Där skulle jag nämligen representera det stolta tennislaget i kamp mot Vestfossen.
Helt otroligt nog lyckades jag vinna min singel mot min mycket trevlige motståndare Hans med 7-5, 6-1. Av bara farten vann jag och Hulterström sedan dubbeln också och totalt vann vi kampen med 6-0.
Inte ofta jag vinner tennismatcher så gissa om jag är nöjd.

08.30 torsdag morgon får ni ratta in Kanal 1 på radion, då ska jag och Elin från damlaget till deras studio för att snacka inför tigers cup.
Kan bli intressant.

Känns tungt, men grattis Martine till segern i vårt veddemål. Nu är vi kvitt. Vad gäller mitt andra veddemål så kommer kakan snart, damlaget.

Sveriges OS var bara för bedrövligt. Visst kan man tycka att åtta fjärdeplatser tyder på viss otur, men nej, säger jag. Svenskarna var för dåliga när det gällde.

Bara att lyfta på hatten för Norge. Särskilt lördagen var en bra dag för dem med guld i handboll och spjut och silver i taekwondo. Av bara farten gjorde John Carew, Torstein Helstad och Brede Hangeland alla mål i sina klubblag. Snacka om en bra norsk idrottsdag!

Var också ganska nöjd i lördags. Både Stoke o Liverpool visade styrka i sina hemmasegrar.
Sade ju att Stoke skulle vara vassa hemma på Britannia Stadium.

Så var resan till Prag o innebandy-VM bokad. Åker med 16 andra från Mullsjö/Jönköping med klanen Gillek i spetsen.
Ska bli grymt skoj.

Teaser Elegance kan vara en lämplig spik att inleda lördagens V75-a med.

Helgen kommer annars ägnas åt Tigers Cup, lär få fullt upp med att hinna med både dam- o herrlaget.
Men det ska bli grymt kul och visst är förväntningarna ganska höga.

Ska pröva att blogga i helgen!

20.8.08

Dags att börja baka?

Har två vadslagningar under OS. En är med Martine och gäller kvitt eller dubbelt efter vår vadslagning i våras under handbolls-EM. Den andra är med hela damlaget. Tar Norge fler medaljer än Sverige måste jag baka en kaka till laget.
Med tanke på att Norge leder 5-3 i medaljer börjar det kanske bli dags att plocka fram nåt recept?
Men än har jag inte gett upp hoppet. Får hoppas på seglarna och kanotisterna nu känns det som. Och kanske Carolina Klüft eller Jörgen Persson.

Det är dock varken en norrman eller svensk som får ses som den stora stjärnan i OS. De är enligt mig två.
Bolts uppvisning på sprinterdistansen går bara inte se bort ifrån. Han är bara så grym.
Men jag beundrar nog ändå Michael Phelps ännu mer. Han gick ju ut före OS och sa att målet var att ta åtta guld. Inte direkt blygsamt, men han visste vad han gjorde när han satte det målet. När dessutom ryktet säger att Phelps tränat varje dag de senaste två åren före detta OS blir man bara än mer imponerad.

Annars tycker jag OS är kul då man får lite nya favoriter. Det har jag fått. En är amerikanska pitchern Laura Finch i USA:s softbollag. Delsför att hon är sjukt snygg, men dels och kanske framför allt för att hon är en grym kastare. Det jag har sett har varit riktigt grymt.
Favorit nummer två är passaren Vermaglo i det italinska volleybollandslaget. Den blicken och vinnarskallen han visade upp mot kvartsfinalen mot Polen är bland det värre jag sett. Nu hoppas jag Italien går hela vägen i volleybollturneringen.

Hide-a-lite Mullsjö AIS spelade 5-5 i första träningsmatchen. Rapporterna talar om en helt ok insats. Ska bli grymt spännande att se vad de kan göra i ligacupen nästa helg.

Silvermedaljösen i damernas sjukamp, Blonska, har åkt dit för dopning. Men fortfarande har hon inte blivit av med sin medalj och dessutom får hon vara med i längdhoppsfinalen på fredag. Till saken hör att Blonska tidigare varit avstängd för dopning. Tydligen är det värre att slänga en bronsmedalj i golvet än att dopa sig.
Är det bara jag som tycker att hela IOK luktar illa?

Tuff träning i tisdags, men humöret var hela tiden på topp. Är grymt nöjd med den insatsen från spelarna. Nu glädjer jag mig till matchen mot Vålerenga torsdag kväll.

Sverige ska spela 3-5-2 mot Frankrike i kväll. Tycker det är helt rätt att man provar något nytt, men 3-5-2? Är inte det ett system som typ lag som Albanien och Lettland spelar? För mig, som faktiskt spelat 3-5-2 flera gånger med Furusjö, är 3-5-2 ett förlegat spelsystem som sätter alltför höga krav till yttermittfältarna. Det är ok att gå sina egna vägar, men om 3-5-2 varit bra hade väl åtminstone nåt bra klubb- eller landslag spelat så? Jag kan inte komma på ett enda.

Elvefestival i Drammen i helgen. Blir bara vädret bra ska det bli grymt kul.
Men jag ska försöka hinna med en blogg också.

16.8.08

Berg o dalbana i känslor

Det här har verkligen varit en lördag där känslorna verkligen varit antingen upp eller ner.
Låt mig ta det i kronologisk ordning:

Floppar i simbassängen: Stefan Nystrand kom sist i finalen på 50 fritt och Terese Alshammar missade finalen på grund av att baddräkten sprack! Snacka om tragiskt och en dålig start på morgonen.

Flopp i rodd: Har hela veckan imponerats av Lassi Karonens framfart i rodden. Dessvärre drabbades han av en förkylning och insatsen i finalen var ruggigt dålig. Blev ju inte bättre av att norske Tufte vann. Ändå imponerad av Karonens OS och inte minst sättet han stod upp efteråt utan att skylla på något.

Ara miste medaljen: Strax efter roddfinalen kom beskedet att Sverige missade en medalj då Ara Abrahamian fråntogs sitt brons. Sjukt tufft straff menar jag. Nu har jag aldrig fattat brottningsreglerna, men nog borde IOK kunnat visa lite förståelse. Det rimmar för mig lite illa när såna som varit fällda för doping kan komma tillbaka och vinna OS-guld, men en som inte fuskar bara lämnar en prisutdelning och slänger en medalj på backen inte får behålla sin medalj. Tycker det luktar dubbelmoral lång väg om olympiska kommittén.

"Bara" silver i tennisen: Aspelin/Johansson har svarat för en liten bragd bara genom att gå till final, men fick ge sig mot Federer och den andre som jag inte kan stava namnet på. Tungt att de inte orkade i finalen, men grymt härligt med medalj.
Synd bara att Norge också tog ett silver i skytte i dag så de nu leder med 4-3 efter att vi miste Aras brons.

Stokes tunga Premier League-debut: Tyvärr räckte inte hjältarna från Stoke till riktigt i premiären. Bolton, med en ruskigt pigg Johan Elmander (kul!), blev för tuffa. Det var givetvis tungt, men jag litar på att Stoke kommer tillbaka. Jag räknar med att de tar sina poäng hemma på Britannia Stadium.

Så långt mest negativt alltså, men det skulle vända.

100-metersfinalen: Kan vara någon av de bästa idrottsprestationer jag sett. Usain Bolt joggade hem segern på nytt världsrekord. Att vinna en 100-metersfinal med två tiondelar är enormt mycket och sättet han gjorde det på gav mig gåshud. Den killen verkar ju inte mänsklig. Snacka om att pissa på sina motståndare. Undrar hur snabbt han kan springa när han löper för fullt alla 100 meter? Under nio sekunder?!

23 600 kronor in på kontot: Redan i onsdags skrev jag ju i bloggen att Tom Raider var en kanonbra spik på V75. Nu gjorde jag inget eget V75-system o Wickströms rad imponerade tyvärr inte då det bara blev ett rätt. Men som tur är gjorde jag en egen Dagens Dubbel, givetvis med Tom Raider som spik. Det slutade med att jag fick in dubbeln till oddset 2361,66. Hade tio kronor på det så jag är nu drygt 23 000 kronor rikare. Jag satsade 120 kronor så det var en ganska okej vinst, eller hur!
I bland är trav så enkelt!

Liverpool vann!: Jag ljuger om jag säger att Liverpool imponerade borta mot Sunderland. Jag hade redan en sågningsblogg i huvudet, men som tur är har vi ju Torres i truppen. I bland räcker det. Och att ta tre poäng trots uselt spel är på sitt sätt imponerande.

Så på det hela taget får det här sägas vara en ganska bra dag. Nu ska jag äta kräftor och ta mig en öl för att fira travvinsten. Sedan blir det att ställa klockan för att gå upp och se OS i morgon tidigt igen. Jag glädjer mig mest till att se Susanna Kallur, tennisfinalen och Sverige-Brasilien i damhandboll.
Jag älskar OS!

Hörs på onsdag!

13.8.08

Mycket att jobba med

Första riktiga treningskampen är avklarad. Vi spelade mot ett förstärkt Horten i tisdags kväll och kvitterade till 12-12 med sju sekunder kvar att spela.
Det var inte direkt den bästa match vi gjort, men jag fick svar på flera av de frågor jag hade. En del negativa svar, men även en del positiva.
Helt klart finns det mycket att jobba med, men det ska det väl göra i augusti?

Fredrik Winsnes fick chansen i norska landslaget. Helt rätt.
Lika rätt som att Rasmus Lindgren fick chansen i det svenska.

Nu börjar kampen Brann-Marseille i Champions League. Spelar Brann som mot Godset i lördags har de inte mycket att sätta emot fransmännen.

Såja, då var ordningen återställ i OS. Det vill säga, Sverige har fler medaljer än Norge.
Tack för det Gustav Larsson.
Cykel, den nya svenska nationalsporten.

Och 04.49 torsdag morgon står jag upp för att jobba in en ny svensk medalj då Stefan Nystrand simmar final på 100 meter fritt.

På tal om OS har jag fått en ny favoritspelare i fotboll. Nämligen Gervinho (osäker på stavningen) i Elfensbenskusten. Han är grym! Känns som att han o Torsten Helstad kan bli ett intressant anfallspar i Le Mans. Gervinho dribblar och passar till Helstad som gör mål. Le Mans kan bli att räkna med i franska ligan i år om de två löper upp till sin potensial.

Tom Raider måste vara en jättebra spik på V75 nu på lördag. Körs äntligen av en riktig kusk. Jag spikar på alla kuponger!

Berbatov till United. Ganska hyfsad anfallsbesättning där nu.

Vill passa på att välkomna två nya läsare som visat sig i kommentarerna till bloggen. Båda två kommer faktiskt från Falköping, Sveriges kotätaste stad (fast både jag o Jaxx håller nog Öland som stället med mest kor på).
Det handlar om legenden Peter Karlgren, mannen som inte ens jag klarar att få tyst på och min gamle arbetskamrat o lärjunge Hanna Medin.
Välkommen till bloggen.
Är snart uppe i 10 000 läsare sen jag började med räkning. Undrar vem som blir jubilaren.
Pris utlovas!

Började jobba i måndags. Var faktiskt inte det minsta tungt. Var nog en bra idé att för första gången ha fyra veckors semester.

Det får vara allt för nu.
Hörs till helgen, tänker jag.

10.8.08

Dugnad

Dugnad är ett norskt ord som inte har någon motsvarighet i svenskan.
Ideellt arbete är väl det närmaste en översättning vi kommer.
Dugnad handlar i alla fall om att göra en insats för sin klubb. Därför har vi i helgen hjälpt företaget Bröderna Dahl att flytta hela sin verksamhet. I tre dagar har flytten pågått och i dag var sista dagen.
Samtliga spelare har stått på bra och gjort en fin insats.

Själv tycker jag faktiskt det här med dugnad är ganska kul, en social grej helt enkelt som ju dessutom hjälper till att stärka föreningens ekonomi.
Det har blivit en hel del dugnader för mig genom åren. Det har handlat om att plantera skog, stå i glasskiosk vid en badstrand, köra pappersinsamling, inventera varor i en butik bland mycket mycket annat.
Klart att det är jobbigt, men som sagt lite kul är det också.

Emma Johansson. En äkta svensk hjältinna. Det är så skönt med OS att det kommer fram hjältar i sporter som vi annars aldrig brytt oss om.
Jag menar damcykel är inget jag sitter uppe på nätterna för att se direkt.

Men vid OS väcks mitt intresse för sporter som segling, rodd, lerduveskytte, bågskytte o taekwondo.
Alla medaljer är välkomna.
Och givetvis är det viktigt att vi tar fler än Norge. Hur många medaljer har Norge tagit i årets OS förresten?
Ni kan maila in svaret.

Ser förresten just nu USA-Kina i herrbasketen. En grym match, amerikanarna är ganska kul att se faktiskt. Lebron James är ju hur bra som helst.

Var och såg Godset spela ut Brann i går. Att Brann vann ligan förra året är svårt att tro. De är riktigt bleka, särskilt framåt. Jag blir inte skrämd av anfallsvapen som Robbie Winters, Karadas o Huseklepp direkt. Däremot var Nemba-Nyrén bra när han kom in.
I Godset var det många som imponerade, jag gillar för exempel Glenn Andersens enkla spel och tycker även alltid Samir Fazlagic är bra.
Själv var jag en av alla de som gav Christer George en stående ovation. Det trodde jag aldrig skulle ske.
En jag dock aldrig kommer ändra uppfattning om är Kristian Sörli. Jag vet spelare i Furusjö IF som är både mer tekniska och bättre än han.

På tal om kära gamla Furusjö blev jag otroligt glad när Godset prövade en Furusjövariant direkt på avspark i andra halvlek. Vi hade under en säsong i FIF ständigt varianten att slå en långboll ut på kanten efter avspark och sedan ett snabbt inlägg där Uffe Pettersson i stort sett alltid tryckte in bollen.
Vi gjorde faktiskt sjukt många mål på det sättet.
Godset får öva lite till, fast jag är inte säker på att det hjälper.
De har inte Uffe Pettersson.
En av de bästa fotbollsspelare jag sett.
Synd bara att han gillade att festa lika mycket som han tyckte om att spela fotboll.

Grattis Linko o Hilde till giftermålet. Kul!

Steffen har nu gjort sig hemmastadd i Karlstad. Tycker han gör helt rätt som tog det steget och önskar honom ett stort lycka till i Sverige. Vi kanske möts i finalen av Kallsta Open, Steffen!

Måste bara säga det igen: OS-silver till Sverige!!!!
Heja Emma Johansson!!!

Man ska aldrig ta det här med träningsmatcher alltför hårt, men Anelka ser vass ut i år. Ska nog lägga ett spel på honom som skytteligavinnare i årets premier league.

Liverpool har inte torskat än i träningsmatcherna och som vanligt är jag optimist inför säsongen. ska vi tro att jag är grymt besviken som vanligt nån gång i början av oktober.
Det konstigaste med det här med träningsmatcher i engelsk fotboll är att det nästan inte verkar spela nån roll vad vissa spelare gör. Ta Voronin i Liverpool för exempel, han var bäst i varje träningsmatch i fjol, men fick nästan inte spela nånting i ligan. I år har han på nytt gjort mest mål i träningsmatcherna. Tror ni han får spela i premiären mot Sunderland.
Det tror inte jag.

Men det känns härligt att det börjar nästa helg.
Ska vi boka in en Stokeresa snart, Bendiksen?

Hörs på onsdag!

6.8.08

Mobilt bredband

Blev tyvärr långt uppehåll mellan bloggarna igen.
Detta skylles att internet inte har fungerat här sedan helgen. Därför bestämde jag mig för att inte snylta på grannen längre.
Har därför nu i kväll vart i byn och skaffat eget internetabonnemang. Tog faktiskt mobilt bredband, sjukt smidigt och man kom igång med en gång.
Kanske inte supersnabbt, men det duger för att blogga och porrsurfa lite...

På grund av internetstrulet blev tyvärr inte den här bloggen först med den stora innebandynyheten jag skrivit om tidigare.
Men nu är det klart. Landslagsmeriterade Andreas Elf kommer att spela för Greåker kommande säsong.
För mig är det den största övergången i norsk innebandy, även om jag inte har så stor koll historiskt sett.
Elf är kanske inte så jättekänd, men jag vågar påstå att om det inte varit för en knäskada för några år sen hade han dels varit ordinarie i landslaget och dels hade JIK det året minst spelat SM-final (nu torskade man mot Pixbo i semin).
Att Elf nu ska spela i Greåker gör att jag menar att de vinner serien o NM.
Så bra är han.
Jag har själv haft äran att träna Elf i många säsonger och maken till vinnarskalle får man leta efter.
Så välkommen till Norge, Andreas!

För vår del drog vi igång igen efter juliuppehållet i måndags. Man kan fort konstatera en sak: Vi gjorde rätt som körde två innebandypass i veckan maj o juni.
Så här bra spelmässigt har det aldrig sett ut tidigare i början av augusti.
Det här kommer bli en kul och spännande säsong.

Har i år även fått äran att träna damlaget. Hade första träningen med dem i tisdags. Det såg bättre ut än väntat.
Även damlaget har en kul och spännande säsong att vänta!

Hann under vistelsen i Sverige med att vara med o lira lite innebandy med diverse spelare. Märkte direkt en sak. Rickard Fernström är ett bra nyförvärv för Hide-a-lite Mullsjö AIS. Han verkar faktiskt bättre än jag trodde.

Robbie Keane till Liverpool. Inte helt säker på att jag tycker om den värvningen. 220 miljoner är han i vart fall inte värd om du frågar mig.

Stoke däremot värvar riktigt klokt och intressant. Nu bara måste vi boka in en resa, Bendiksen o Einar!

Ser just nu Basel-IFK Göteborg, 1-1 i halvtid. Hoppas verkligen Blåvitt kan reda ut det här. Vore grymt kul med ett svenskt lag i Champions League.
Tror faktiskt på Änglarna i kväll.

Jo Nesbös "Snömannen" kan vara den bästa kriminalroman som någonsin skrivits.

"Resurrecting the Champ" är en film ni bara måste se.

Tidigare har jag varit helt emot att ha blommor i lägenheten, men när jag vaktade föräldrarnas, och deras grannes, hus i somras fick jag plötsligt för mig att jag skulle ha växter jag oxå.
Har därför varit och handlat växter och träd för runt 1500 i dag.
Får se hur länge de överlever.

Hoppas mobila bredbandet ska vara lite stabilare än grannens trådlösa. I så fall blir det en ny blogg till helgen.