28.9.08

Ännu en helg som snart är slut

Dagarna fortsätter att flyga fram. Snart dags för ny vecka igen.
Helgen har för en gångs skull varit lugn. Var nog första helgen sen Vättern brann som jag inte hade något planerat.
Eller planen var att bara ta det lugnt, det höll fram till tiotiden i fredags kväll. Då svarade jag ja till att bli med Ricke o Manne ut. Manne var dock bara med nån timme och höll sig till vatten (vilket hjälpte, dan efter gjorde han 4+1 mot Nornen!).
Jag höll mig inte till vatten och jag gick inte hem efter en timme. Min plan var att ta några öl och dra mig hemåt vid 01-tiden.
Men när en för mig helt okänd människa placerade en GT i handen på mig förstördes de planerna och jag o Ricke lämnade inte Z förrän de kom och svabbade golvet runt oss.

Det kändes på lördagen kan jag säga och även i dag har jag varit seg. Man är inte 20 längre.

Everton-Torres 0-2. Vilken otroligt skön seger och som alla vet var jag inte orolig efter 0-0 mot Stoke. Det var ju helt enligt planen.

Just nu kan fotbollsallsvenskan avgöras. Fördel Elfsborg efter en dryg halvtimmes spel. Bryr mig inte så mycket om vem som vinner, ser tjusningar i både Elfsborg och Kalmar. Det som är intressant är hur de har lagen lite bytt position. För sådär fem år sen var det tråkiga Kalmar och gladfotbolls-Elfsborg. I år har Kalmar gjort flest mål och Elfsborg släppt in minst. Känns lite som ombytta roller, eller hur?
Sen bara måste man gilla ett lag som har en lagkapten som Henrik Rydström. Han är en levande legend. Ni läser väl hans blogg på Expressen.se? Grymt läsvärd.

Anthony & The Johnsons låt "Cripple and the starfisch" är en fantastisk lite annorlunda sak. Den bara måste ni höra. Finns på Yout Tube bland annat.

Ny seger för Elfs Greåker i går borta mot GIF. Elf gjorde 1+1, men laget låg under med 1-3 i sista perioden och avgjorde först med dryga halvminuten kvar. GIF gjorde en bra match och Greåker var inget vidare, enligt Elf.

Bra start för Dream Team i division III. Seger med 5-0 efter wo. Alla segrar räknas och bättre start går inte att få. Kul för Fanu att hålla nollan också. Efter den drömstarten känner jag mig också redo. Blir nog träning för mig på tisdag. Håll ihop benen, alla juniorer!

Om en kvart spelar den sämsta nykomlingen någonsin borta mot Storvreta. Känns som lite fel läge att möta ett revanschsuget Uppsalalag, men när jag snackade med Ivarsson igår lät han lite sådär lagom lurig. Ligger det en skräll på lut i dag kanske. Jag håller i alla fall de tummar jag har.

Nu är det inte fördel Elfsborg längre. Viktor Elm har just gjort 1-0 för Kalmar.

Helgen är alltså snart slut, men ändå återstår en av de stora höjdpunkterna. Snart börjar nämligen Milan-Inter. Jag hoppas på oavgjort och många mål. 4-4 och hattrick av Zlatan hade varit en fin avslutning på den här veckan.

Hörs på onsdag!


24.9.08

om den sista färden, fantastiska föräldrar och två sköna poäng

En vecka sen jag bloggade sen sist så det finns en del att berätta.

Nu är den gjord. Saabens sista färd. Kunde höra det klassiska banjosolot från filmen "Den sista färden" när jag körde de 40 milen hem till Sverige i fredags eftermiddag.
Rest in peace Saaben.
Jag glömmer dig aldrig.

Skönt att veta att även Liverpoolspelarna läser min blogg. De har fattat att Liverpool o Stoke alltid håller ihop. Därför delades poängen i mötet i lördags. Precis så kommer det bli i nästa möte också. Bara så ni vet.

Helgen tillbringades mestadels i bil, men jag hann också med att ha mina föräldrar på besök och återigen piffades lägenheten upp. Visserligen förfärades mamma Lena över att gardinerna hon köpt var snea. Det var de faktiskt, det kunde till och med jag se, men så mycket bryr jag mig inte. Jag konstatetar i stället att jag har två fantastiska föräldrar, de bästa jag nånsin haft faktiskt.

3-3 mot Täby och hedersamma 4-5 borta mot världens bästa klubblag, Warberg. För att vara den sämsta nykomlingen nånsin i svenska elitserien har Mullsjö börjat ganska bra.

Var ganska fel ute när det gällde Harstad mot Fjerdingby. 1-10 mot Greåker på lördagen blev nog lite för tungt. Grattis förresten Elf till din norska succédebut. Men jag är inte förvånad.
Kul också att Manne börjat bra i Fjerdingby. Fem mål på två matcher är imponerande. Får se om hans sticka fortfarande glöder i helgen i matcherna mot Sveiva och Nornen.

Att döma av första halvtimmen på första avsnittet är nya TV4-serien Oskyldigt dömd grymt bra. Mikael Persbrandt är så bra som bara han kan vara.

Var o såg Strömsgodset-Tromsö i söndags. Usch vad dåliga Godset är för närvarande. Tur de tog sina poäng i våras för med det spelet de har nu tar det inte många fler poäng. De känns så otroligt uddlösa.

Vår premiär är avklarad. Stabila 8-4 mot Korsvoll/Tåsen var lite av en drömstart. Otroligt skönt med två poäng direkt. Det ger arbetsro inför framtiden. I spelet finns det fortfarande en del att jobba med, men det tycker jag bara är naturligt.

Det kan inte sägas tillräckligt många gånger. Bruce Springsteen är bäst.

Division III-försvararna kan vara lugna. Jag står över premiären av Dream Team. Känner att jag behöver vila mig i form lite till.

Hörs till helgen.
Det är ett löfte.
Eller hot om ni så vill.

17.9.08

Vilken underbar onsdag!

Det här är en fantastisk dag.
För mig har det hänt två betydande saker. Jag har tagit över Linkos Ford Focus.
Och så har Mullsjö AIS tagit sina första poäng i svenska elitserien.
Onsdagar blir inte bättre än så här!

På fredag görs sista färden med gamla Saaben, min trognaste följeslagare i många år nu. Han har blivit som en riktig vän och det är med stort vemod jag kör honom till Sverige för sin sista vila på svenska skroten. Men allt har sin tid heter det ju och för mig är det alltså Ford Focus som gäller.
Räknar med att vi ska bli goda vänner efter vart, jag och Forden också.

Underläge med 0-3 var inga positiva rapporter från webradiosändningen, men till slut tog den berömda MAIS-andan över. Och med bara 34 sekunder kvar av matchen tryckte "Foppa" in 3-3 och Hide a-lite Mullsjö AIS tog sin första poäng redan i första matchen av elitserien.
Så sjukt stort!!!!!!
Då gjorde det inte så mycket att webradioreportern lät som han aldrig varit på ett idrottsevenemang förut. Och jag är bara glad att jag kunde följa matchen över huvudtaget. Av telefonsamtalen med pappa Kjell (som var på plats) förstod jag att det inte var lätt att göra sig hörd.
600 MAIS-fans vet hur det ska låta på en innebandyarena.
Jag tror den här poängen blir viktig för Mullsjö. Att få en bra start som nykomling är grymt viktig. Det vet vi i Nor vars självförtroende trycktes ner rejält efter två stora förluster i början av serien förra året.
Att Mullsjö kan vända 0-3 mot ett topptippat Täby tyder på storhet och nu har Ivarssons mannar visat att de blir att räkna med.
För att vara den sämsta nykomlingen i elitserien någonsin (vilket vissa "experter" har sagt) verkar de vara ganska bra.
Givetvis ska man inte dra för stora växlar på en match, men med tanke på att MAIS möte Warberg, Storvreta och Pixbo i kommande matcher är det nog skönt med den här starten.

För vår del närmar det sig också. Tisdag smäller det. Internmatch torsdag kväll blir den sista stora pusselbiten i att komma väl förberedda.
Hoppas bara alla förkylningar gett sig då.

Stor dag även i tisdags. 2-1 borta mot Marseille är grymt starkt av Liverpool. Tror på trippeln i år. Ligan, FA-cupen och Champions League.

Grymt stor match i helgen. Liverpool-Stoke. Vet faktiskt inte vilka jag ska hålla på. Fast som äkta medgångsssupporter tror jag att jag ska heja på det laget som gör första målet.

Förresten vinner Jaded Åbys Stora Pris på lördag.

Undrar om John Arne Riise är nöjd med sitt klubbyte. Roma har ju inte direkt fått en flygande start på säsongen. Förlust hemma mot rumänska Cluj måste svida rejält.

I morgon börjar Modo jakten på SM-guldet. Räknar med enkel seger mot Linköping. Tror detta blir en bra säsong och så känner jag på mig att "Foppa" gör comeback i elitserien i år. Då bara det måste det bli SM-guld.
Förra gången Modo tog SM-guld var för övrigt samma dag som vi gick upp till elitserien. Vågar man hoppas på en favorit i repris i vår?

Helgen kommer ägnas åt mycket bilåkande. Drar hem till Sverige rätt efter jobbet på fredag och sedan åker jag, mamma Lena o pappa Kjell tillbaka till Drammen tidigt lördag morgon (med tidigt menar mina föräldrar verkligen tidigt. Senast 07.00 räknar jag med att vi åker).
Blir alltså inte mycket socialt i Sverige, men en liten kräftskiva med syster Anna blir det, det ser jag fram emot.
Ätran-kräftor är dessutom bland det godaste som finns.

Ett kul spel i helgen kan vara Harstadseger borta mot Fjerdingby. Är lite osäker på vad Fjerdingby står och Harstad ser intressanta ut. Får de det bara inte för tufft mot Greåker på lördag tror jag de kan skrälla på söndag.
Borde ge ett bra odds.

Det har kommit en undersökning som visar att man kan bli fet av att tänka för mycket.
Det är en undersökning jag tror väldigt mycket på.
Typiskt man ska bli straffad för att man tänker.
Livet är allt annat än rättvist....

14.9.08

En tuff kurs

Det är en sliten bloggare som skriver dessa rader.
Har nämligen varit på tränarkurs hela helgen.
Det var betydligt mer praktik än jag räknat med.
Totalt har vi kört åtta timmars ren innebandy i helgen.
Alltså inte så konstigt man blir sliten.

Kursen var norska trener 1-kursen och faktum är att jag förutom BUL (barn- o ungdomsledare) i Sverige aldrig gått någon innebandytränarkurs.
Har gått kurs som tennistränare faktiskt, men det räknas väl inte?
Det var alltså på tiden att jag lärde mig nåt om innebandy.
Och jag är positivt överraskad.
Visst lärde jag mig inget nytt, men att få ägna en hel helg som går ut på att utveckla sig som innebandytränare och dessutom få diskutera innebandy med många andra likasinnade har gett mig otroligt mycket.
Marcus Nilsson var också en av de bästa kursledare jag haft. Väldigt bra på att hålla föredrag och få alla delaktiga.

Så förutom att mina ben är stela som två tusenåriga ekträd just nu är jag väldigt nöjd med helgen. Nu ser jag fram emot att tränar 2-kursen också.
Dessutom har jag under helgen lärt mig något många målvakter i norska division III kommer att bli varse om i årets serie.
Jag har nämligen lärt mig skjuta handledsskott. Som lärare hade jag Tunet-spelaren Petra Weiss (vald till årets spelare i norska elitserien förra året och med ett VM-guld på meritlistan).
Så Bosse, i år kan jag inte vara back.
Och ska man gå efter vad jag och Hultan gjorde på övningarna borde vi vara gjutna som ett forwardspar i Dream Team i år?!

Missade dessvärre matchen i går. Men jag är inte mindre glad för segern trots det. Nu brukar Liverpool vara starka i augusti och september, men 2-1 mot United höjer ändå mina förhoppningar.

Trist bara att Stoke inte lyckades i sin hemmamatch i dag. Det är ju på Britannia Stadium poängen ska tas....

Smygstart av svenska elitserien i helgen, men det är på onsdag som det smäller på riktigt. Hide-a-lite Mullsjö tar emot Täby. 4-5 i genrepet mot Slätafly imponerar inte, men jag är ändå förhoppningsfull. Tror stenhårt på Mullsjöseger på onsdag. Borde ge bra i odds också!
Den stora skandalen är att jag missar den här historiska premiären. Ska försöka ta igen det kring nyår och då se minst två matcher.

Tidigt ännu, men var det inte en viss bloggare som skrev att Milan skulle floppa i år. 0-2 i dag borta mot Genoa imponerar inte direkt.

Nej, nu ska jag nog ut och springa en mil tror jag.
Eller kanske inte.....

Hörs på onsdag!

10.9.08

Två veckor kvar

Det närmar sig seriepremiär och förväntingarna börjar komma så smått.
Vi har två veckor kvar och i morgon är det genrep mot Berums Verk.
Det blir en bra värdemätare för oss.
Men fortfarande handlar det om att hitta en acceptabel lägstanivå, den har och är fortfarande alltför låg.

På tal om låg så tippas Mullsjö, av elitserietränarna, att komma sist och åka ur. Hoppas de har fel. Jag ser inte helt varför Västerås skulle vara så mycket bättre.
Umeå tycker jag verkar som en stark nykomling, men jag menar att MAIS ska vara väl så bra som både Västerås och Järfälla.
Det handlar om att vinna rätt matcher och så skrälla lite här och där. Och skrälla tror jag Mullsjö kan göra mot lag som Falun, Jönköping och kanske Balrog och Helsingborg.

Fram till i måndags kväll hade Bödalen 2 bara en poäng i division sju.
Nu har de tre. Kan det ha berott på att jag var med i 5-1-segern mot Strömsgodset 3?
Blygsam som jag är väljer jag att inte svara på den frågan.

Skulle spelat match i tennisen i dag borta mot Lier, men regnet ställde in den matchen. Nog ganska bra, känner mig rätt stel efter fotbollsmatchen i måndags kväll.

Heroes kan vara en av de bästa serier som någonsin gjorts. Efter Beverly Hills o Dawsons Creek då givetvis.

Det närmar sig nu. Skrotningen av min bästa kompis, SAAB:en. I fortsättningen blir det Ford Focus som gäller.
Blir kul, men byråkratin här i Norge kring bilköp är inte den lättaste att förstå.
Kändes som allt var lättare i Sverige.
Fast det kanske var för att pappa Kjell skötte allt sånt då....

Snart Sverige-Ungern på TV. Är som vanligt negativ. Dock nöjd med att Samuel Holmén spelar från start, men det där 3-5-2-spelet tror jag fortfarande inget på.
Det funkade hyfsat för oss i Furusjö, men håller inte på hög internationell nivå.

Hörs till helgen

7.9.08

En bra tur

Helgen tillbringades i Karlstad och cupen Kallsta Open.
Detta var tredje gången jag var med som tränare i den här cupen och faktiskt första gången jag inte vann den.
Men jag kan inte säga att jag är särskilt knäckt för det.
Faktum är att jag är nöjd med det vi gjorde i cupen.
Vi började ju med att spela 7-7 mot svenska division I-laget Handen. Detta trots att vi inte var i ledningen en enda gång och som mest låg under med 0-4-
På lördagen mötte vi ett riktigt bra Lindås och förlorade med 1-8, men jag tycker ändå att vi stod upp bra och får godkänt.
Dessvärre satte det sig nog i ben och huvud att i två matcher mest springa o jaga boll så mot Odelberg/Gustavsberg orkade vi helt enkelt inte ladda om utan föll med 14-3-
Men känslan efter helgen är ändå positiv och vi har visat hur bra vi är när vi är som bäst. Vi gick mot Handen runt på tre femmor i stora delar av matchen och hade med lite flyt faktiskt kunnat vinna matchen.
Vad det nu handlar om är att oxå höja vår lägsta nivå.

Vi hade bara norska domare i helgen. De var riktigt bra. Och faktum är att av jag såg av de norska domarparen var bara positivt och det var också så snacket gick i hallen.
Kan domarparen nu ta med sig den här höga nivån till seriespelet i Norge blir det här en riktigt bra säsong.
Men det ska också sägas att det kanske är lättare att döma svenska lag. Dels spelas det mer fysiskt på kropp och nästan inga slag och dels tar svenska spelare en smäll utan att tjura eller ge igen.
Där menar jag att många norska spelare har en hel del att lära. Det är för många som inte klarar av att ta en schysst tackling utan att ge igen på ett oschysst sätt. Dessutom är disciplinen alltför dålig i norsk innebandy.
Jag tycker att det gnälls alltför mycket på domarna i det här landet. Så dåliga är de inte. Det visade de denna helgen då de alltså fick bra hjälp av spelarna också.

På tal om norsk innebandy. Mattias Ringwall dög tydligen inte längre som förbundskapten. Det här är för mig en ytterst märklig historia. Jag har inte alltid varit enig i Ringwalls sätt att jobba, men att han ska få sparken så här nära inpå VM är ett skämt.
Han har ju faktiskt inte misslyckats än då han inte haft laget i nåt mästerskap.
Hade Norge totalfloppat och åkt ur A-gruppen hade det varit en sak, men så långt har det ju inte gått än.
Dessutom är det ytterst märkligt att den trupp Ringwall tog ut till nästa samling inte ska gälla längre utan den nye förbundskaptenen ska ta ut en ny till nästa helg.
Kul för de som blev uttagna först, men som nu petas.
Bra jobbat, förbundet!

Det mesta av helgen fokuserades på innebandy, med både matcherna och personliga samtal, men jag hann även med att spöa Mats, Julian, Jonas, Kolek och framför allt Kristian i poker.
Svårt?
Nej, inte särskilt.

Man får uppleva mycket genom innebandyn. Nu kan jag pricka av två nya metropoler som jag besökt på kartan. I fredags stannade vi i Årjäng och i dag var det Töcksfors (eller Tocksund som jag väljer att kalla det) som fick äran att ha mig på besök.

Ett stort tack till familjen Becher, Nina, Mette, Geir, Björn, Tore o Svein som var med till Karlstad för att stötta oss.
Det är grymt kul att veta att folk bryr sig. Det sporrar mig som tränare och även spelarna.

Grymt nära ny bil nu. Har precis varit hos Linko o Hilde och skrivit papper. Snart är Saaben ett minne blott och utbytt mot Ford Focus.

0-0 mot Albanien är för mig ett så dåligt resultat att jag inte orkar kommentera det en gång.

Sahara Dynamite var en värdig vinnare av derbyt, men oj vad bra tvåan Wellini Boko var.
Båda de hästarna kommer att bli stora stjärnor.

Har förresten redan en vinnare till nästa lördags V75. Western Heikant vinner sista avdelningen trots tolftespåret. Kom ihåg var ni läste det först.

Hörs på onsdag!

3.9.08

Nadal nästa?

Hallå hallå.
Har nyss kommit hem från en spännande match i tennisens division IV mellan Mjöndalens TK 2 och ROS (Röyken o Spikkestad).
Vi i Mjöndalen vann till slut med 4-2. Och återigen lyckades jag vinna min singel o dubbel. Spelade riktigt bra i singeln o vann med 6-2, 6-1.
I dubbeln vann sen jag o Tobbe med 6-0, 6-0 och därmed har vi nu tre raka segrar i dubbel tillsammans.
Själv har jag ett facit på fem segrar och bara en förlust i seriespelet. Att förlusten kom mot en 13-åring bryr jag mig inte så mycket om.
Börjar känna mig redo för lite större uppgifter. Kanske skulle anmäla sig till Australian Open eller nåt.

Lägg datumet 14 november på minnet. Då kommer årets version av världens genom tiderna bästa dataspel, Fotball Manager.
Trist att behöva vänta så länge, men av förhandsrapporterna att döma är det värt att vänta på. Eller vad sägs om att kunna se matcherna i 3D, presskonferenser och möjlighet att beordra spelare att specialträna på hörnor, frisparkar och straffar.
Det lilla jag sett verkar hur grymt som helst.
14 november var det.

Till helgen bär det av till Karlstad för spel i Kallsta Open. Blir kul, men vi hamnade i cupens tuffaste grupp med bara svenska division I-lag.
Blir en kul utmaning.
Dessutom kommer vi känna oss lite som hemma då turneringen gästas av flera norska domarpar.
Något jag tycker är positivt. Det är grymt nyttigt för domarna att komma ut o pröva sig, det gynnar verkligen norsk innebandy.

Det är absolut viktigt att domarna hänger med i den snabba utvecklingen som sker inom innebandyn. Och då tänker jag inte bara på norska domare utan även svenska. Sporten blir alltmer seriös och det är viktigt att domarna hakar på.
Emellanåt kan jag tycka att det ställs alltför lite krav på domarna jämfört med spelare. Jag tänker då på uppladdning inför match, både när det gäller ankomst till hall, uppvärmning, men även förberedelser som ligger i kostvanor o dylikt.
Trots allt har alla domare betalt (det har långt ifrån alla spelare) och då kan man ställa krav på seriositet.
Där tycker jag att flera domarpar har en del att lära. Och då menar jag som sagt inte bara här i Norge utan i hela innebandyvärlden.

Det är nu inte bara domare som behöver bli bättre på kost och liknande. Här har alla norska innebandyklubbar en stor utmaning framför oss.
Jag kan bara se på oss i Nor 92. Vi bedriver en väldigt seriös träning, men ligger långt efter när det gäller förberedelsebiten som sömn och matvanor.
Ska se om vi kan börja ändra lite på detta.
Marginalerna är grymt små i idrotten och att äta o vila rätt kan vara skillnaden på att ha marginalerna med eller mot sig.
Fjerdingby har i år med sin nye tränare börjat satsa en hel del på just rätt kost.
Ska bli spännande att följa det och se hur det går.
Framför allt blir det kul att se om det går lära gamla hundar som exempelvis Jörgen o Manne att sitta......

Tar givetvis med datorn till Karlstad och siktar på att få skrivet nån blogg därifrån i helgen.

Måste bara avsluta med ett citat från Canal +-kommentatorn Jonas Dahlqvist:
"Att plocka in kantige Senderos i Milans backlinje är lika intelligent som att hyra ut sin lägenhet till en knarkare."