1.3.09

Världens bästa TV-underhållning?

Vaknar alltid tidigt, men i morse slogs ögonen upp redan klockan sju. Första söndagen i mars är jag nämligen lite som ett barn på julafton. Anledningen?
Vasaloppet givetvis.
För mig är det här en av världens största idrottshändelser och TV-sändningen är verkligen därefter. Jakob Hård och Anders Blomqvist är fullständigt lysande som huvudkommentatorer och runt om i spåren har SVT mängder av reportrar som jagar fram roliga uppslag och intervjuer. Grymt kul att legendaren Sven "Plex" får vara med också.
Den flera timmars långa sändningen blir liksom aldrig tråkig.
Här finns ju allt: En spännande kamp i elitklassen samtidigt som man får en bild av hur fantastisk idrotten är på motionsnivå.
Kul också att norrmännen floppade och att Daniel Tynell vann. Att jag satsat en två hundralappar på honom till åtta gånger pengarna gjorde inte direkt saken sämre.
Har länge själv drömt om att åka Vasaloppet, men med tanke på att jag blir sliten bara när jag går tur med ungarna i barnehagen har jag lagt ner de tankarna.

Fast jag har ju åkt Vasaloppet en gång. Låt vara att det var som journalist i en buss när jag var uppe och skrev om den här fantastiska idrottshändelsen.
Och, ja, Tobbe, självklart har jag intervjuat vinnaren Tynell. Och tvåan Oskar Svärd också givetvis.

Grymt nära vi åkte på säsongens andra förlust i går. Bäkkelaget gjorde vad de kunde och hade förtjänat minst en poäng, men vi krigade föredömligt och lyckades slita till oss segern. En styrka också det och nu väntar en helt avgörande match mot Mållös nästa söndag.
Det ska bli grymt kul.

Bra innebandydag i går för övrigt. Damerna vann borta mot Ski med 4-3. Därmed har vi vunnit tre av fyra matcher efter nyår. Eller kanske jag ska säga efter att vi bytt spelsystem. Lite kul det där att jag prövade 2-2-1 med herrlaget i somras, men ingen där fattade nåt. Damerna tog det med en gång. Ingen tvekan om vilket lag som är smartast där inte.....

Har inte följt med lika bra som jag brukar, men visst är svenska melodifestivalen sämre i år än på länge. I vart fall röstar de som gör det sämre än nånsin. Hur kunde Sarah Dawn Finer inte gå rätt till final för exempel?

Ledning 6-4 med bara minuter kvar. Då släppte Mullsjö in tre mål på 58 sekunder hemma mot regerande mästarna Warberg. Ny tung förlust och nu tror jag det blir mycket tufft för MAIS att hålla sig kvar. Det måste nog bli två segrar i de sista matchena mot Falun och Jönköping för att Nyhemshallen ska vara en Superligahall nästa säsong.
Jag håller de två tummar jag har.

SMS från "Kingen": Info! I dag börjar elitserien i Wärmland!
Ja, vad kan man säga? I Örnsköldsvik tar man ett sabbatsår den här säsongen. Vilar och laddar för nästa säsong i stället....

Varför är Liverpool egentligen med i Premier League? Benitez verkar ju ändå inte vilja vinna den. Benayon har varit lagets formstarkaste spelare den sista tiden när han väl fått chansen. Vad gör Benitez då, jo han petar honom mot Middlesbrough! Vet inte vad spanjoren tänker på men inte kan Benayon vara sliten, han har ju sparats hela säsongen fram till sista månaden.

Polskt guld på damernas tremil igår. Något jag givetvis gläds väldigt mycket över. Som förbundskapten för innebandylandslaget gläds jag med alla polska idrottsframgångar.

Hörs snart igen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Enig der Sjökan, Vasaloppet og Tour de france er noe av det beste man kan få av sportsbegivenheter på TV. 2015 er året vi begge ......

Knegarn sa...

Jag missade hele skiten. var tvungen att sova ut efter först recensionsjobb och sen egen spelning...