22.11.08

En hyllning till världens bästa mamma

I dag fyller hon år. Lena Margareta Sjöqvist blir 53 år gammal.
Ett stort grattis till världens bästa mamma!

Jag läste i en intervju med Svennis att han ringer sin mamma varje dag och alltid har gjort så. Varje dag ringer inte jag, men det blir några samtal i veckan. Helt klart betyder mammor nåt extra för oss stora tränare.
Ja, Svennis är ju ett stort namn och jag är stor kroppsligt sett, alltså är både jag och Svennis stora tränare, eller hur?!

Så här i vuxen ålder (närmar mig fasansfullt en ny ålder) har jag insett att jag var en riktig skitunge som barn. Skulle nog kalla mig envis, dryg och oförskämd. Något en del kanske fortfarande tycker jag är förresten.
Men trots att jag nog inte var ett lätt barn att handskas med och trots att bodde kvar hemma längre än normalt har mamma Lena och pappa Kjell alltid funnits där. Bättre föräldrar går inte tänka sig, vad det än gäller kan man ringa de när som helst (fast helst inte efter klockan 20.30 på kvällarna för då sover de).
Tusen tack för det och återigen ett stort grattis till världens bästa mamma.

Som ni säkert har förstått har jag inte köpt någon födelsedagspresent så det är det jag försöker kompensera genom den här bloggen.

"Henke" Larsson kan göra debut för Helsingborg mot Jönköping i morgon. På ett sätt tycker jag det är sjukt kul och jag hade gärna sett matchen. Men ska det verkligen vara nog för tre träningar för en kille som inte spelat innebandy på runt 20 år för att ta en plats i ett svenskt elitserielag?
Lite skeptisk är jag, men det är en fantastiskt kul grej och egentligen är jag positiv.

Redan i somras skrev jag att Greåker skulle göra den bästa norska värvningen någonsin i Andreas Elf. Nu har han verkligen börjat leverera. Två nya mål i går när Fjerdingby krossades med 11-2. Fjerdingby fick för övrigt bara iväg åtta skott på hela matchen. Snacka om att inte ha hittat formen än!

Formen har däremot Täby hittat i svenska elitserien. Det här är ett lag som jag aldrig tagit på allvar, men nu är det uppenbarligen dags. De har ju tidigare varit ett rent slutspelslag, men har nu visat upp en stabil form även i serielunken och har ännu inte torskat. Mullsjös 3-3 i premiären blir ett allt bättre resultat.

Äntligen fick damerna vinna i torsdags kväll. Att det var i derbyt mot Drammen gjorde ju inte saken sämre. Grymt nöjd med tjejernas moral, vi låg ju under med 1-4 en bit in i tredje innan vändningen började. Att vi sedan inte nöjde oss med oavgjort utan pressade på för att vinna matchen och lyckades med det kändes grymt kul.
Nu är inte resultaten det viktiga, men det är skönt för självförtroendet. Fortsätter bara tjejerna så som de har börjat blir det här ett storlag inom en snar framtid. När vi hade träning i går kväll kom 14 stycken. Bra oppmöte för en fredagskväll, särskilt med tanke på att vi normalt sett inte tränar fredagar och att det var dagen efter en match.

För herrarna bär det av till den glamorösa arenan Romsåshallen i morgon kväll för toppmöte med Mållös. Kan bli en intressant match mellan laget som gjort mest mål i serien mot oss som är de som släppt in minst.
Orora mig dock att vi släppt in 13 mål på de två senaste matcherna. Det gäller att vi får ordning på försvarsspelet om vi ska ha någon chans mot Mållös i morgon.

Ivarsson, jag hoppas du läser det här innan du lämnar in travet i dag: Du måste ha med Airstrike i tredje avdelningen. Och spika absolut inte i första!

Nej, nu ska jag iväg på dugnad (frivilligt arbete) med jobbet. Ska tillsammans med några föräldrar ta ner en gammal lavå och sätta upp en ny. Blir säkert kul.

Till sist bara måste jag avsluta med ett citat som gamle presiden Ronald Reagan ska ha myntat:
"Jag förstår inte vad du menar, men jag är helt oenig."
Snacka om skön inställning!

2 kommentarer:

mamma lena sa...

Tack!
Inte var du så besvärlig.

Knegarn sa...

Grattis Seequest! Måd u leva uti hundrade år!

www.myspace.com/knegarn