30.11.08

Jag älskar innebandy!

Förra helgen hade jag en hyllning till min mamma. Nu är det dags att hylla innebandyn.
Innebandy är en helt fantastisk sport. För mig är det den ultimata sportblandningen när det gäller taktik och fart.
Det går grymt fort och är extremt små marginaler, men ändå är det en sport där man med taktiska drag kan påverka utgången av matcherna. Inte alltid, men ibland.

Genom innebandyn har jag fått uppleva och inte minst har den tagit mig till Norge. Inget jag ångrar direkt.

I helgen har förresten mitt förhållande med innebandyn varit intensivt. I fredags var jag spelande coach för Dream Team hemma mot OBV. Det slutade med seger, 8-6 för oss. Om jag hade någon del i segern var det nog som coach, inte som spelare. Har nu helt bestämt mig, blir inget mer spel för mig i Dream Team. Har helt enkelt insett att jag inte håller i division III.
Men det var kul att vinna, speciellt som Oddis och Tönning fanns i motståndarlaget. Matchen i matchen mellan mig och Oddis får väl sägas vanns av Oddis, han gjorde ju två mål (ett med låret faktiskt) och jag bara en assist (om man inte räknar min assist till ett av deras mål också).

Min innebandyhelg fortsatte med dammatch borta mot GIF i lördags förmiddag. Tjejerna gjorde på nytt en grymt bra kämpa insats, men till slut orkade vi inte stå emot ett bra motståndarlag och det blev förlust med 1-3. Kändes tungt faktiskt. På vägen hem stannad jag till och såg Berums Verk krossa Sola med 9-0.
Berums Verk, med den härlige liraren Kyle Pudas i spetsen, kan mycket väl ha ett lag för slutspel medan jag skulle bli mycket överraskad om inte Sola åker ur elitserien.

I dag har jag datat innebandyn två gånger. Först spelade damjuniorerna mot Mållös och där blev det 3-3. Tycker juniorerna bara blir bättre och bättre, ett grymt kul gäng att jobba med är det i alla fall!
Så slutade då en intensiv innebandyhelg med 5-5 för herrarna mot Fredrikstad. Kanske var vi lite slitna då detta var tredje matchen på en vecka eller så gjorde Fredrikstad oss dåliga, men vi nådde inte upp till helt normal standard i vårt spel. Är ändå ok nöjd med oavgjort.

Har med andra ord varit fullt upp i helgen, men trots all innebandy känner jag mig inte det minsta trött på den här fantastiska sporten. Nu laddar jag för en veckas träning och så blir det kretslags-NM i helgen (som distriktslags-SM) och så är det ju bara knappt två veckor tills jag drar till Prag för att se VM.
Har jag sagt att jag älskar innebandy?

Del Piero är ett fenomen. Han var sjukt grymt bra mot Reggina igår igen. Helt klart min största fotbollsidol ever.

Tusen tack Manne och Mattias för besöket i går och tack för födelsedagspresenten, en fjärrkontroll till Blue Rayspelaren på PS3. En helt fantastiskt bra present. Tusen tack!

Veckan som kommer innehåller inte bara innebandy. Den innehåller också ut och äta och gå på julkonsert tillsammans med damlaget/damjuniorlaget. Jag och 18 tjejer på restaurang och konsert. Kan bli intressant.

Hoppas jag hinner blogga på onsdag. Hörs då!

26.11.08

15-0!!

Har haft äran att uppleva mycket inom innebandyn. Men fram till i kväll hade jag, vad jag kan minnas, aldrig varit med om att hålla nollan i en match på seniornivå. Men efter 15-0 borta mot Östensjö vet jag hur det känns.
Jag var faktiskt lite orolig för den här matchen, men killarna visade grym inställning och fokus redan från start i kampen. Jag menar att det är sådana här matche som visar lite om ett lag. Och därför är jag extra stolt över insatsen i den här matchen.
Nu gäller det att ladda batterierna till nytt tufft toppmöte mot Fredrikstad på söndag. Där har vi lite revansch att utkräva efter den tunga förlusten mot dem hemma förra året.
Det är kanske den match som var allra tyngst att torska förra året och hade vi vunnit den hade vi spelat i elitserien i år.
Men, men nu är det helt andra förutsättningar. Fast kul och tufft blir det!

Efter träningen i går kväll spelade jag bedriftskamp (korpen) med jobbet till Hedenstad. Vi mötte ett lag som tidigare bara vunnit. Matchen slutade 1-1. Behöver jag säga vem som gjorde vårt enda mål?!

Behövde det målet för mitt självförtroende. Känner att jag måste börja prestera i dream team nu. Är jag dålig på fredag igen tror jag sportchef Svein kommer att beordra mig mig att sluta spela.

I tisdags hade svenska landslaget sin första träning inför innebandy-VM. Till helgen spelas full omgång i norska elitserien.
Snacka om olika förutsättningar för det norska och svenska landslaget inför VM. För att inte snacka om finska landslaget som laddar upp med läger på Malaga.
Lite kontrast för bland annat Greåkers landslagsmän som får tillbringa helgen före VM uppe i Harstad.....

Att Steven Gerrard gjorde enda målet i segern mot Marseille var inte direkt en skräll.

Har en intensiv innebandyhelg framför mig. Först som sagt Dream Team på fredag, sen dammatch borta mot Gjelleråsen på lördag och så Fredrikstad hemma med herrarna på söndag. Blir en del innebandy den här veckan.
En riktigt bra vecka med andra ord.

Per Gessles 80-talsskiva "Scener" är en bortglömd klassiker. Där är så många bra låtar att jag blir helt knäckt. Den har nu rullat igenom fem gånger i bilen, men jag har inga planer på att byta skiva. Har ni inte hört den skivan måste ni, om möjligt, skaffa den. Svensk musik när den är som bäst.

Nya Arn-filmen följer inte boken särskilt väl, men är lika väl välgjord och klart sevärd.

Nej, bara sju och en halv timme kvar till jag ska vara på jobbet. Dags att lägga sig med andra ord.

Ska försöka hinna med en blogg till helgen.
Om nu nån vill läsa den!

Avslutar förresten med ett citat från författaren Mark Twain (han som skrev om Tom Sawyer och Huckleberry Finn, fantastiska äventyr för övrigt):

"Jag tycker inte om arbete, inte ens om någon annan utför det."

24.11.08

En lyckad dag

Jag brukar skämtsamt säga att jag inte har några kompisar. Men i dag har jag tänkt om. Tusen tack till alla er som hört av er och gratulerat mig på min födelsedag!
Tror sällan min inkorg på mobilen som den varit i dag. Sätter stort pris på alla sms och telefonsamtal, tusen hjärtligt tack till er alla.
Hade först tänkt namnge alla gratulanter, men helt ärligt blev det till slut för många.
Måste dock nämna några speciella. Tack Toini på jobbet för underbar cheesecake och kul initiativ med Tommy Nilsson-cd, tack alla barn för alla teckningar och sandkakor.
Stort tack också till Cathrine för besöket och de fina gåvorna!
Det var också rörande att omringas av guttekretslaget och höra de sjunga "Hurra för deg" för mig. En väldigt speciell upplevelse. Inte visste jag att Caj och Einar driver med gosskörverksamhet vid sidan av innebandyn....

Min 34:e födelsedag har också tillbringats i nya Drammensbadet. Det var dit vi drog med laget i kväll i stället för att träna. Så väldigt imponerad av badet var jag inte, men det var nytt och fräscht. Däremot imponerade Håkon väldigt i hoppavdelningen. Hans saltohopp från femman var grymt att se.
Jörn Bendiksens magplask och murerns första dyk var andra höjdpunkter under badbesöket.

Efter söndagens kämpainsats mot Mållös var killarna värda lite avkoppling. Är grymt stolt över den inställning vi visade upp i söndags. Tror aldrig vi täckt så mycket skott och visat upp sån vilja. Det är exakt så vi måste spela även i kommande matcher, inte minst i den tuffa hängmatchen på onsdag borta mot Östensjö.
Då krävs det full fokus och 100 procent insats igen för att vi ska ha nån chans.

Damlaget spelade träningsmatch i kväll mot kretslaget för gutt. Vi förlorade med 1-8, men gjorde ändå en helt ok match. Vi gick runt på väldig mycket folk, men visade stundtals att vi har tagit stora steg framåt den här hösten.
Tror den här matchen hjälpte oss i vårt fortsatta arbete. Härnäst väntar match på lördag.

Allt är väl egentligen sagt om Henke Larsson. Jag har tidigare sågat han som fotbollsspelare, många minns nog att jag under en period hävdade att jag skulle göra lika många mål som han i skotska ligan (om jag liksom han fick ta alla frisparkar och straffar och få lika mycket speltid), men nu har jag ändrat mig och verkligen vänt kappan efter vinden.
Henrik Larsson är en sann hjälte och en av de största idrottsmän vi haft här i landet. Jag ska inte säga att han dominerade i de byten han gjorde, men han såg vassare ut än jag trott och spred minst sagt positiv energi om säg.
Inte utan att man är lite avundsjuk på Mikael Karlberg som får träna Henke.

Fjerdingby har förresten brutit kontraktet med sin nye tränare. Någon som är förvånad? Knappast va. Redan i tisdagskvällens match mot Sarpsborg är Urban Nilsson tillbaka i båset och ska så vara resten av säsongen.
Får se om positiva Ubbe är det som ska få fart på Fjerdingby?
Jag är tveksam.

Vi har som sagt match mot Östensjö. Får se om det blir någon blogg då eller om jag möjligen väntar till på torsdag.

22.11.08

En hyllning till världens bästa mamma

I dag fyller hon år. Lena Margareta Sjöqvist blir 53 år gammal.
Ett stort grattis till världens bästa mamma!

Jag läste i en intervju med Svennis att han ringer sin mamma varje dag och alltid har gjort så. Varje dag ringer inte jag, men det blir några samtal i veckan. Helt klart betyder mammor nåt extra för oss stora tränare.
Ja, Svennis är ju ett stort namn och jag är stor kroppsligt sett, alltså är både jag och Svennis stora tränare, eller hur?!

Så här i vuxen ålder (närmar mig fasansfullt en ny ålder) har jag insett att jag var en riktig skitunge som barn. Skulle nog kalla mig envis, dryg och oförskämd. Något en del kanske fortfarande tycker jag är förresten.
Men trots att jag nog inte var ett lätt barn att handskas med och trots att bodde kvar hemma längre än normalt har mamma Lena och pappa Kjell alltid funnits där. Bättre föräldrar går inte tänka sig, vad det än gäller kan man ringa de när som helst (fast helst inte efter klockan 20.30 på kvällarna för då sover de).
Tusen tack för det och återigen ett stort grattis till världens bästa mamma.

Som ni säkert har förstått har jag inte köpt någon födelsedagspresent så det är det jag försöker kompensera genom den här bloggen.

"Henke" Larsson kan göra debut för Helsingborg mot Jönköping i morgon. På ett sätt tycker jag det är sjukt kul och jag hade gärna sett matchen. Men ska det verkligen vara nog för tre träningar för en kille som inte spelat innebandy på runt 20 år för att ta en plats i ett svenskt elitserielag?
Lite skeptisk är jag, men det är en fantastiskt kul grej och egentligen är jag positiv.

Redan i somras skrev jag att Greåker skulle göra den bästa norska värvningen någonsin i Andreas Elf. Nu har han verkligen börjat leverera. Två nya mål i går när Fjerdingby krossades med 11-2. Fjerdingby fick för övrigt bara iväg åtta skott på hela matchen. Snacka om att inte ha hittat formen än!

Formen har däremot Täby hittat i svenska elitserien. Det här är ett lag som jag aldrig tagit på allvar, men nu är det uppenbarligen dags. De har ju tidigare varit ett rent slutspelslag, men har nu visat upp en stabil form även i serielunken och har ännu inte torskat. Mullsjös 3-3 i premiären blir ett allt bättre resultat.

Äntligen fick damerna vinna i torsdags kväll. Att det var i derbyt mot Drammen gjorde ju inte saken sämre. Grymt nöjd med tjejernas moral, vi låg ju under med 1-4 en bit in i tredje innan vändningen började. Att vi sedan inte nöjde oss med oavgjort utan pressade på för att vinna matchen och lyckades med det kändes grymt kul.
Nu är inte resultaten det viktiga, men det är skönt för självförtroendet. Fortsätter bara tjejerna så som de har börjat blir det här ett storlag inom en snar framtid. När vi hade träning i går kväll kom 14 stycken. Bra oppmöte för en fredagskväll, särskilt med tanke på att vi normalt sett inte tränar fredagar och att det var dagen efter en match.

För herrarna bär det av till den glamorösa arenan Romsåshallen i morgon kväll för toppmöte med Mållös. Kan bli en intressant match mellan laget som gjort mest mål i serien mot oss som är de som släppt in minst.
Orora mig dock att vi släppt in 13 mål på de två senaste matcherna. Det gäller att vi får ordning på försvarsspelet om vi ska ha någon chans mot Mållös i morgon.

Ivarsson, jag hoppas du läser det här innan du lämnar in travet i dag: Du måste ha med Airstrike i tredje avdelningen. Och spika absolut inte i första!

Nej, nu ska jag iväg på dugnad (frivilligt arbete) med jobbet. Ska tillsammans med några föräldrar ta ner en gammal lavå och sätta upp en ny. Blir säkert kul.

Till sist bara måste jag avsluta med ett citat som gamle presiden Ronald Reagan ska ha myntat:
"Jag förstår inte vad du menar, men jag är helt oenig."
Snacka om skön inställning!

19.11.08

slappardagen nummer ett

På onsdagar gör jag oftast ingenting. I dag har varit en sån dag. Slutade jobbet halv tre, handlade på vägen hem, lagade lite käk (kyckling med ris o sallad) och efter det har soffan ockuperats. FM (fortsätter slita med Liverpool, men går hyfsat med Juventus), TV-zappande och nu trav från Solvalla har stått på programmet.
Snart kommer Manne ner för att se Holland-Sverige. Men frågar mig återigen, varför spelar de träningsmatcher nu i november. Det gynnar inte klubblagen och landslagen tjänar inget på det heller med tanke på alla återbud.
Stryk den här landslagssamlingen i alla kalendrar, tack!

Norge spelar just nu träningsmatch mot Ukraina på bortaplan och ligger under med 0-1. Någon sa att Makedonien ligger före Norge på världsrankingen just nu. Ingen överdrift att säga att norsk fotboll sliter lite om dagen med andra ord. Faktum är att de inte vunnit en enda match under hela 2008!

På grund av internetstrul hann jag inte med att lämna in nån V64-kupong i kväll. Var först vansinnig då jag hade en kul spikidé i första avdelningen. Gissa om jag blev glad när Regisseur torskade. Nu spikar jag den nästa gång i stället!

Camilla Läckbergs tidigare böcker har varit läsvärda, men inte så mycket mer. "Sjöjungfrun" var därför en positiv överraskning. Den var grymt bra. Inte ofta jag har svårt att slita mig från en bok, men så var det den här gången. Nu väntar jag med spänning på nästa bok, speciellt med tanke på slutet av "Sjöjungfrun".

Och just där satte jag en en dryg 13-oddsare i Deliberate Boy. Snacka om bra kväll på travet så här långt. Nu ska jag hitta rätt lösning på dubbeln också.

Mycket mer än så kommer jag inte på att skriva just nu. Bloggar på nytt till helgen!

16.11.08

Så mycket skönare

Förra söndagen mådde jag inget vidare. Kan säga att det känns mycket bättre i kväll. Tänk vad ett innebandyresultat kan påverka humöret.
Tycker vi kontrollerade matchen i dag och även om vi svajade lite emellanåt tycker jag att vi vann rättvist. Blir kul med riktigt toppmöte mot Mållös nästa helg.
Man kan inte låta bli att imponeras av Mållös. De lever inte alls upp till sitt namn utan öser in mål. De har nu gjort 96 mål på nio matcher, ganska hyfsat snitt.
Får tänka ut en plan för att stoppa målmaskinen nästa helg.

På tal om bra snitt har vi så här långt haft ruskig utdelning i vårt power play. Mål på vårt enda i dag betyder att vi nu gjort tio mål på 15 powerplay, det är en procent på 67. Man brukar säga att 25 procent är godkänt i powerplay så vi är som sagt rätt hyggliga där.

Tung förlust för Mullsjö i kväll. 4-8 borta mot Helsingborg var allt annat än bra. Bara att bryta ihop o komma igen vilket inte blir så lätt med tanke på att nästa match är borta mot AIK.

FM09 kan vara den största spelfloppen någonsin. Inte spelet i sig, det är helt ok även om skillnaden mot 08-versionen inte är jättestor. Men det nya installationssystemet med produktnyckel visade sig vara allt annat än genomtänkt. Det var bara turnissar som Fanu som fick sitt spel att fungera direkt. För mig tog det åtta timmar innan det fungerade och det finns de som inte fått igång det på helga helgen. Steffen är en av dessa.
Skandal SI, skandal!
Och att man måste vara ute på internet för att spela är ju bara pinsamt.
Och inte blir det bättre av att jag sliter med Liverpool i första säsongen. Får inte till målskyttet. har till och med panikvärvat Emile Heskey, men det har inte hjälpt.

Det sägs att man ska lägga av på topp. Det är lite för sent för mig. Kommer nämligen aldrig vara på topp igen. Det insåg jag i fredags kväll i Dream Team-matchen. Jag var en av Sagenes bättre spelare när vi förlorade med 4-7. Skämdes faktiskt och det är inte konstigt att Ketil Becher menar att jag inte borde få spela mer.
Tur för mig att Bosse är borta nästa match och lämnat över ansvaret till mig. Tror inte jag blir petad då.....

Fem rätt på V75 i lördags. Igen får jag säga. Känns som att jag haft fem rätt varje lördag. På ett sätt ok, men inget man blir rik på direkt.

Rom-derbyn är nåt visst. 0-0 efter första halvlek, men matchen har varit helt ok. Lazios fyndköp Zarate börjar bli en riktig hjälte. Han är sjukt bra. Kanske ska köpa han till Liverpool på FM?!

Zlatan tackar nej till landskampen mot Holland. Vilken skräll!
Eller inte.
Men varför har man en träningslandskamp i november? Nästa tävlingslandskamp är ju om typ ett halvår.
Men i morgon får Zlatan guldbollen för tredje gången. Allt annat vore ett stort skämt.

Nej, nu väntar FM. Ganska nöjd nu att jag inte börjar förrän 10.30 i morgon. Blir nog några timmars lir nu. Måste hitta en lösning på måltorkan.

Till sist. Grattis syster Anna som i morgon, 17 november, fyller år. Du är den bästa syster jag nånsin haft!

Hörs på onsdag!

12.11.08

En riktigt god jul!

Det finns de astronomer som hävdar att det egentligen var 12 november som Jesus föddes. Det var nämligen det datumet år sju i vår tideräkning som ett ljusfenomen på himlen ägde rum. Ett ljusfenomen som kan ha varit Betlehemsstjärnan som nämns i Bibeln.
Så god jul alle samman!!

På tal om jul var det flera som fick tidiga julklappar när både Norges och Sveriges förbundskaptener i innebandy tog ut sina VM-trupper i måndags.
Om den svenska håller jag med kritikerna om att den ser tunnare ut än på länge och den här gången känns inte VM-guldet så givet.
Om Karl-Johan Nilsson nu ska användas som forward har Sverige egentligen bara två riktigt bra centrar enligt mig. Tänker då Djurling och Emanuelsson. Jag gillar både Joakim Andersson och Andreas Johansson, men är de verkligen landslagsmässiga?
I övrig känns det som om förbundskaptenen Kent Göransson gått väldigt mycket på de senaste årens landslagssamlingar och inte så mycket på dagsform. Varken Mattias Helgesson eller David Gillek har ju imponerat så här långt i år. Gillek tycker jag nu ändå känns given, han har helt enkelt för dålig omgivning i år, men Helgesson är jag mer tveksam till. Där hade jag nog hellre sett antingen Danne Sundbom eller Johannes Skog.
Patrik Hagberg är ett annat ifrågasatt namn. Tycker det är kul med nån chansning, men mitt intryck av Hagberg är att han är för oseriös och hade jag fått plocka ut en liten "bomb" hade jag föredragit Storvretas yrväder Henrik Stenberg.
Att inte Mikael Karlsson kom med tycker jag är helt rätt. Tror inte han platsar in i en landslagsgrupp helt enkelt.
Till sist tycker jag det är ett skämt att Daniel Dahl är med på reservlistan. Att han nämns i samma mening som landslaget är ju löjligt. Jag skulle kunna rabbla upp 20 backar som jag tycker är bättre.

Även Norges trupp är uttagen. där var den stora bomben att poäng- och Zorrokungen Runar Snellingen kom med trots att han inte varit aktuell de senaste åren. Skulle ni möta Runar en gång utanför en innebandyhall skulle ni aldrig gissa att han spelar innebandy. Men bra är han och jag tycker det är rätt att han är med i landslaget. Han har varit bäst i norska ligan i år. En annan bomb var att Fjerdingbystjärnan Glen Evensen inte kom med. Här har förbundskaptenen Johnny Petersen, till skillnad mot Kent Göransson alltså, helt gått på dagsformen.
Helt rätt enligt mig.
Sedan kan man diskutera om spelare som inte får spela särskilt mycket i sina klubblag verkligen ska spela i ett landslag. Tänker då på Michel Aas och Lars-Erik Torp. Sägas ska dock att de spelar i Sverige och kanske är det bra nog.
Båda var ju dessutom, vad jag förstått, riktigt bra i de senaste landskamperna, så att de är med är inte fel trots allt.
Och kanske är detta det bästa norska landslag som någonsin spelat ett VM?
Ska bli kul att se hur det går för dem nere Tjeckien.

Egentligen bryr jag mig inte om den meningslösa träningsmatchen i fotboll mellan Holland och Sverige, men när jag ändå är inne på landslagsuttagningar måste jag bara kommentera Lagerbäcks uttagning till den här matchen. Fredrik Stoor har gjort ett inhopp i premier league i år. Martin Olsson har spelat fem matcher från start och gjort ett inhopp i samma liga.
Ändå är det Stoor och inte Olsson som är med i truppen.
Logiskt?
Tydligen enligt tråk-Lagerbäcks sätt att se på saken.
Helskumt enligt mig.
Men jag kommer aldrig bli förbundskapten heller.

Miss Delayed är en rolig chansspik på V75 på lördag.

Nu ska jag följa Mullsjös match mot Dalen. Känner på mig att det kan bli en skräll i kväll!

Hörs till helgen.

9.11.08

Ingen vidare känsla

Har blivit bortskämd i år med bara vinster för herrlaget. Men i kväll kom första förlusten. Och en sak vet jag. Känslan jag upplevde efter matchen vill jag inte uppleva igen.
Jag hatar verkligen att förlora.
Jag hatar nog till och med det mer än vad jag hatar holländare.
Då är ni många som förstår hur mycket jag hatar att förlora.

Då var det desto roligare att få åka med familjen Becher till Nittedal i lördags eftermiddag och se juniorlaget vinna med 3-1. Junisarna spelade riktigt bra och det värmde att se det utmärkta försvarsspel laget visade upp.
Synd inte vi kunde kopiera det till A-laget i kväll.

Nåja, nog om vår bedrövliga insats. I dag har det spelats cupfinal här i Norge. Till Jaxx stora glädje vann Vålerenga över svensklaget Stabek. Helt rättvist ska sägas.
Det som är kul är att cupen här i Norge är sjukt stort. Finalen spelas alltid samma söndag klockan 13.15 på norska nationalarenan Ullevål och under hela säsongen byggs förväntningarna upp. Mycket tack vare TV2 som är ruggigt bra på att hålla intresset för cupen uppe med sina specialprogram varje cupomgång. Och uppladdningen inför finalen med en sändning som startade dryga timmen före matchen med massor av intressanta reportage och bildspel byggde upp stämningen ytterligare.
Dessutom sågs matchen av 24 800, fullsatt på Ullevål. Här har svenska fotbollförbundet och svensk TV en hel del att lära!

På tal om norsk fotboll arrangerades den årliga fotbollsgalan i onsdags, faktiskt här i Drammen. Tre svenskar, Daniel Nannskog, Eddie Gustafsson och Jan Jönsson, fick pris och det var kul. Men det mest skumma var det specialpris som TV2-sporten delade ut till det norska landslaget 1998, året då Norge slog Braslien och tog sig till slutspel.
Det var givetvis en bragd, men att dela ut pris för det nu, tio år senare, kändes mycket märkligt. Kom TV 2 liksom på nu att det var bra gjort och värt ett pris!
Inte ens pristagaren Drillo tycktes fatta något.

I övrig gläds jag åt framgångarna för Mullsjösonen Andreas Elf. I går noterades han för ett inofficiellt världsrekord. Han gjorde nämligen mål efter bara två sekunder mot Berums Verk. Elf tvekade framåt och störtade mot mål där han la in en backhand. Till slut blev det tre baljor för Elf och han närmar sig nu toppen i poängligan.
Kul!

Kul också att Robbie Keane börjar leverera i Liverpool. Med Torres tillbaka börjar det se riktigt ljust ut nu. Perfekt också med en poäng borta för Stoke.

Det är fortfarande långt kvar på säsongen, men den 100-lapp jag spelade till 15 gånger pengarna på att Anelka skulle vinna skytteligan i Premier League börjar kännas riktigt intressant.

Bloggen vill lägga in två gratulationer. Ett grattis till Danne som måndag 10 november når åldern 32 och så ett stort grattis till fotbollslegenden Allesandro Del Piero som i kväll, 9 november, fyller 34 år. Jag och Del Piero är förresten nästan exakt lika gamla, han är bara 15 dagar äldre än mig. Man kan säga att våra liv har tagit två helt olika banor.
Om jag är avundsjuk?
Inte alls.......

Tillsammans med Tobbe, Björn o Maria såg jag nya Bondfilmen, Quantum of Solace, i fredags kväll. Blev positivt överraskad. Ok, att det inte var så mycket till handling, men actionscenerna var grymt bra och tempot i filmen högt. Jag gillade den verkligen och börjar faktiskt tycka att Daniel Craig är en riktigt bra Bondskådis.

Bröderna Coen har gjort det igen. Filmen "Burn after reading" handlar egentligen inte om någonting, men är helt fantastiskt underhållande. Bland andra George Cloney o Brad Pitt gör fantastiskta rollprestationer.

Hörs på onsdag!

5.11.08

En helt vanlig kväll

Nu är den här. Inte alls speciell.
Bara en vanlig kväll.
En helt vanlig kväll.

Texten ovan har jag stulit från Persons Pack, Sveriges kanske mest underskattade popband någonsin.
Men kvällen är ganska vanlig förutom att jag faktiskt jobbat helt tills nu. Vi har nämligen gjort om lite på vår avdelning. Vi har målat, städat och flyttat hyllor bland annat. Därför är bloggen lite sen i dag.

Från början var planen att träffa Jeppe inne i Oslo då han är i Norge på affärer, men det fick alltså strykas. Synd, alltid trevligt att snacka innebandy o annan skit med Jeppe.

Veckan började inget bra för mig. 06.20 i måndags morgon gick jag ut, startade bilen och gick ut för att skrapa rutorna. Hörde då ett klickande ljud, men tänkte inte mer på det utan skrapade glatt färdigt. När jag sedan skulle gå in i bilen och köra till jobbet kom chocken. Bilen hade låst sig själv!
Där stod jag med en bil på tomgång och dessutom hade jag lägenhetsnycklarna inne i bilen. Turligt nog hade jag inte lagt mobilen inne i bilen. Till slut fick jag fatt på Manne som har reservnycklar till min lägenhet så att jag kom åt reservbilsnyckeln. Så det hela löste sig på en tio minuter, en kvart, men det var några panikartade minuter.
Tack för hjälpen, Manne!!

Nu är det bevisat. Alla svenskar älskar Liverpool. Hur kunde de annars få straff mot Athletico Madrid i går kväll.
Bland de billigare straffar jag sett, men inget överraskande.
Alla håller på Liverpool. Även domarna.

Lite besviken idag. Nu är ju valet över och jag blev inte president i USA. Nåja, tror nog Obama kan göra det bra han också.

Bara en dryg vecka kvar till FM09 släpps nu. Har spelat demoversionen och kanske har jag haft lite för höga förväntningar. Presskonferenserna känns helt ok, men blir fort tjatiga och tråkiga. Matcherna i 3D är dock ett klart lyft.
Det mest positiva med det nya är att Liverpool är sjukt bra. Har inlett serien med sex raka segrar och inte släppt in ett enda mål.
Såna spel gillar jag!

Till helgen blir det Bondpremiär, lördagsslapping och så har vi ju match mot Hasle/Lören på söndag kväll.
Blir en ny kul, men tuff utmaning.

Hörs till helgen!

2.11.08

blandad pott

Rubriken stämmer ganska bra in på min helg. Det började ju väldigt bra i fredags med sjätte raka segern när vi slog tillbaka Drammen med 4-3 i derbyt.
Det var en match som inte alls blev som jag trott på förhand. Vi kom inte helt upp till vår högsta nivå samtidigt som Drammen gjorde det väldigt svårt för oss.
För mig personligen betyder det inget extra att vinna mot just Drammen, men jag märker ju på många i klubben och i laget hur viktig den här matchen var så då känns det extra bra att vi lyckades vinna.
Men vi måste nog höja tempot i vårt spel för att lyckas i fortsättningen. Hasle/Lören är nästa utmaning och det lär bli tufft.

Lördagen fortsatte med en fantastiskt skön seger för Stoke mot Arsenal. Arsenal är mitt största hatlag i hela världen och att Stoke satte de på plats var otroligt skönt. Har förresten Rory Delap studerat Kalmar FF:s inkast den här säsongen?
Kan nästan tro det.
Dessvärre blev det torsk för Liverpool borta mot Tottenham i lördags. Tungt, men inte helt oväntat. Nån gång måste ju också de röda förlora i år.

Söndagen var mest nedtur. Först kom tredje raka förlusten för damlaget. Återigen spelar vi bra, men återigen sliter vi offensivt. Vi har förtvivlat svårt att göra mål. Men spelet kommer allt mer och som jag sagt tidigare, med damerna är inte resultaten det viktigaste.
Det är de kanske inte med Dream Team heller, men det var ändå tungt att förlora mot Asker i dag. Det är ju inte så ofta man förlorar med Dream Team så det är extra tungt. Men personligen var det viktigaste att jag gjorde två poäng och därmed har lika många poäng som Chris i år. Ska nog kunna det vad vi har om att göra mest poäng i år också....

Har haft föräldrarna på besök i helgen. Blev en tur in till Oslo i lördags med promenad på Karl Johan, en fika och en titt på slottet. Mycket trevligt. Och som vanligt efter besök från mamma Lena o pappa Kjell ser lägenheten ren och bra ut. Tack också för bytet av batteri till bilen, pappa.

På tal om pappa Kjell har han och jag inte alltid samma syn på hur innebandy ska spelas, men min far har en fantastisk egenskap i att se vilka spelare som är bra eller dåliga. Han har ett väldigt bra öga för sånt, kanske borde han bli talangscout?!
Efter matchen i fredags sa han: "Det var inte konstigt att han nummer 18 i Drammen missade straff. Han var väl duktig, men absolut ingen lagspelare".
För er som inte vet är nummer 18 i Drammen Tommy Ahola. En här i Norge mycket mytomspunnen spelare. Men jag är enig med pappa Kjell. Så jävla bra är han inte. Visst gjorde han något sjukt tekniskt nummer mot oss, men vad får han egentligen ut av sitt spel.
Nej, den dagen han presterar i ett riktigt bra lag över lång tid då ska jag falla in i hyllningskörerna, men för mig har Ahola en hel del att bevisa.

Så här i början tycker jag nog alla Blue Rayfilmer är helt fantastiskt bra. Så egentligen vet jag inte om jag gillar "10000 BC" eller inte. Men jag vet en sak. Camilla Belle är en av de vackraste kvinnor jag sett.
Eller var det Blue Ray som lurade mig där också?
Det vill jag inte tro.

Godset avslutade med seger i dag. Känns som det måste hända rätt mycket saker där i vinter om laget ska hänga kvar nästa säsong. En målvakt, en mittfältare och en anfallare borde stå högt upp på önskelistan.

Espen Linds "When Susanna cries" är en fantastisk låt.

Hörs på onsdag!